HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜονόπλευρες ευαισθησίες

Μονόπλευρες ευαισθησίες

Σε ό,τι αφορά τη Δύση ισχύει το «κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα». Και το όνομα που της έχει βγάλει ο αριστερός λαϊκισμός στην Ελλάδα είναι το χειρότερο, με αποτέλεσμα να επικρίνεται ό,τι κι αν κάνει. Βομβαρδίζει πολεμικές εγκαταστάσεις απάνθρωπων καθεστώτων; Ξεσηκώνεται βοή μεγάλη για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μένει αδιάφορη στις παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου γης; «Μα, τι κάνει η Δύση;», λένε διάφοροι. «Πώς μπορεί να ανέχεται αυτή την απανθρωπιά;»

Δεν είναι περίεργο πως ποτέ κανείς δεν αναρωτιέται και δεν ζητεί από τη Ρωσία να υπερασπιστεί τις πανανθρώπινες αξίες. Ετσι κι αλλιώς είναι η πρώτη που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και το δικαίωμα ενοχλητικών δημοσιογράφων στη ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί που ενοχλούνται από τους δυτικούς βομβαρδισμούς στη Συρία δεν έχουν βγάλει άχνα για τους καθημερινούς βομβαρδισμούς ρωσικών αεροσκαφών στην ίδια περιοχή. Για την ακρίβεια, ρωσικά στρατεύματα έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στη χώρα και ουδείς μιλά για «ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχου κράτους».

Δεν γνωρίζουμε τι έγινε με τα χημικά που έπεσαν στην Ντούμα της Συρίας. Λέμε «έπεσαν» επειδή είναι δύσκολο να υποθέσει κάποιος ότι τόσα μικρά παιδιά υποκρίθηκαν με τόση επιτυχία τα θύματα. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση χημικών· 72 περιστατικά μετρά από το 2012 ο εμφύλιος στη Συρία.

Το ερώτημα είναι ποιος τα έριξε. Στο χάος της Συρίας, όπου ακόμη και οι δυνάμεις του Ασαντ δεν είναι πλήρως ελεγχόμενες, ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τους δράστες. Φυσικά, θα έπρεπε να υπάρχει πρώτα το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα. Αλλά πάλι και την προηγούμενη φορά, που επετράπη στα Ηνωμένα Εθνη να ελέγξουν τον βομβαρδισμό στη Γούτα και οι εμπειρογνώμονες βρήκαν αδιάσειστα στοιχεία για τη χρήση του αερίου σαρίν, δεν ήταν η Ρωσία που αντέδρασε λέγοντας ότι το επίσημο πόρισμα του Οργανισμού ήταν «μονόπλευρο και διαστρεβλωτικό των γεγονότων»; Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε την πεποίθηση της κυβέρνησής του ότι η επίθεση ήταν προβοκάτσια των επαναστατών.

Θα χρειαστεί χρόνος για να εξακριβωθούν τα πραγματικά γεγονότα. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως οι «ευαίσθητες αριστερές ψυχές» ξεσηκώθηκαν αμέσως για τον βομβαρδισμό των Δυτικών και είχαμε πάλι επεισόδια, ενώ δεν έγινε καμία διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Ρωσίας που χρόνια τώρα βομβαρδίζει στην ίδια χώρα. Δεν έγινε καν κατά της Γαλλίας, παρά το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της επίθεσης. Οι ευαίσθητοι της προόδου ξέρουν μόνον τη Βασιλίσσης Σοφίας ως οδό διαμαρτυρίας, εκεί που είναι και το άγαλμα του Τρούμαν…

Έντυπη καθημερινή

Προηγουμενο αρθρο
Απομακρύνεται το «RIRI» από το λιμάνι της Βασιλικής στην Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Στη 12η Δωδωναία Συνάντηση με 52 αθλητές συμμετείχαν οι Ακαδημίες του Φιλάνδρου

2 Σχόλια

  1. anwnimos
    20 Απριλίου 2018 at 09:04 — Απάντηση

    Ποιο είναι το κυρίαρχο κράτος? Το ολοκληρωτικό του καθεστωτικού δικτατορικού Άσαντ? Σε λίγο θα μας πεις ότι έιναι και ελεύθερη δημοκρατία μαζί με Κούβα του Κάστρο και τη Βενεζουέλα του Μαδούρο. 7 χρόνια τώρα στη Συρία οι αριστερούληδες δεν κατήγγηλαν τον ιμπεριαλισμό της καπιταλιστικής ημιδικτατορικής Ρωσίας. Όντως εκεί έγκειται η υποκρισία, η μεροληψία και ο λαϊκισμός ότι επιλέγουν και εμμένουν να καταγγέλουν μόνο την Αμερική. Πήγε τώρα ό “αριστερός” να κόψει το πόδι του αγάλματος με τροχό BOSCH….. Γελάνε και τα κράσπεδα της Βασιλέως Κωνσταντίνου και της Βασιλίσσης Σοφίας

  2. Κ. Πατίτσας
    19 Απριλίου 2018 at 00:33 — Απάντηση

    Το άγαλμα του Τρούμαν είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου κοντά στο Στάδιο,καμιά σχέση με τη Βασιλίσσης Σοφίας.Τα Ρωσικά στρατεύματα τα κάλεσε για βοήθεια το κυρίαρχο κράτος της Συρίας να αντιμετωπίσει τους αντιπολιτευόμενους τρομοκράτες,δεν είναι ξένη επέμβαση.Οι “ευαίσθητες αριστερές ψυχές” γιατί να μεροληπτούν υπέρ της Ρωσίας ενός καθαρά καπιταλιστικού κράτους και εν πάση περιπτώσει όχι πιο δημοκρατικού απ΄τις ΗΠΑ; Εμείς που φάγαμε σταφιδόψωμο απ΄το σχέδιο Μάρσαλ δεν ενοχλούμαστε με το άγαλμα του Χ.Τρούμαν δεν είναι όμως κακό να θυμόμαστε και το “ιδού ο στρατός σας” στον στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.