HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΝέα διεθνής αναγνώριση στο έργο της εικαστικού Κατερίνας Κοντογιώργη

Νέα διεθνής αναγνώριση στο έργο της εικαστικού Κατερίνας Κοντογιώργη

Η Κατερίνα Κοντογιώργη γεννήθηκε στη Λευκάδα από Μικρασιάτες γονείς και υπηρετεί το ψηφιδωτό από το 1994.

Μετά από ένα κύκλο σπουδών στη νομική, την πολιτική επιστήμη και την ιστορία, στην Αθήνα και στο Παρίσι, επιδόθηκε στην τέχνη του ψηφιδωτού, της ζωγραφικής, της ιστορίας της τέχνης και μαθήτευσε σε εργαστήρια σπουδαίων εικαστικών. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια σύγχρονου ψηφιδωτού σε σχολές της Ιταλίας.

Δημιούργησε την «Ομάδα Ψηφιδωτού 10» με αξιόλογο έργο. Μέλος των Εργαστηρίων Τέχνης Αγίας Παρασκευής, της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης, του Ελληνικού Συλλόγου Ψηφιδωτού, της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφιδογράφων (AIMC), της Αμερικανικής Εταιρείας Ψηφιδογράφων (SAMA).
Συμμετείχε , από το 1995, σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με πιο πρόσφατες στη Ραβέννα της Ιταλίας, ΑΙΜC 2000 και RAVENNA MOSAICO 2015 και 2017, στο Spilimbergo της Ιταλίας 2016, στο Nazzanno της Ρώμης, Pictor Imaginarius 2017 (α’ βραβείο), και 2018, και τελευταία στο Parais-le-Monial της Γαλλίας, AIMC 2018, και στη Chartres, Association les 3R, 2018.
Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στη Λευκάδα και στην Αθήνα. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσιους χώρους.

Στη Λευκάδα έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις (2000, 2013, αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος ενώ έχει διαθέσει ψηφιδωτό έργο της στη μόνιμη συλλογή της Λευκαδιακής Πινακοθήκης

Προηγουμενο αρθρο
Συναυλία αφιέρωμα στον συνθέτη Κώστα Καπνίση από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η Γυναίκα με το κεφαλοπάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.