HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια

Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια

“Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια”, είναι ο εμπνευσμένος, από το έργο του Σολωμού “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”, τίτλος της μεγάλης εορταστικής συναυλίας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Δώδεκα μουσικά σχήματα από όλα τα Ιόνια ενώνονται και δίνουν στις 4 Ιουλίου μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο με τη συνδιοργάνωση των Επτανησιακών Πολιτιστικών Σωματείων της Αττικής και του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαυρου.

Μια συναυλία αφιερωμένη στο έργο τεσσάρων από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, του ιδρυτή της και συνθέτη του ελληνικού Εθνικού Ύμνου Νικόλαου Χ. Μάντζαρου καθώς και των Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Λαυράγκα και Σπυρίδωνα Σαμάρα.

Πολυπληθής (αφού ξεπερνά τα 400 – 500 άτομα), και, κατά κύριο λόγο επτανησιακής καταγωγής είναι και η καλλιτεχνική ομάδα που θα συστρατευθεί για το μουσικό αποτέλεσμα. Την Συμφωνική Ορχήστρα διευθύνει ο Ζακυνθινός μαέστρος Ιάκωβος Κονιτόπουλος. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του επίσης Ζακυνθινού Τώνη Λυκουρέση. Μεταξύ των έξι προβεβλημένων λυρικών τραγουδιστών που θα πλαισιώσουν οι χορωδίες είναι ο Βαρύτονος Διονύσιος Σούρμπης.

Για άλλη μια φορά ο πολιτισμός και τα Επτάνησα θα γράψουν τη δικιά τους ιστορία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΡΟΣ Α΄:

• Εισαγωγή από τη “Maria Antonietta” του Παύλου Καρρέρ σε πρώτη παρουσίαση στο Ηρώδειο
• “Intermetzzo” από την τρίτη πράξη της όπερας “Φρόσω” του Διονυσίου Λαυράγκα σε πρώτη παρουσίαση στο Ηρώδειο
• Η τρίτη σκηνή από την τρίτη πράξη της όπερας “Storia d” Amore” του Σπύρου Σαμάρα με σολίστα το Διονύση Σούρμπη. Πρόκειται για την πρώτη σκηνική παρουσίαση στην Ελλάδα από το 1903 που γράφτηκε.

ΜΕΡΟΣ Β΄:

“Ύμνος εις την Ελευθερίαν”, ποίηση Δ. Σολωμού – Μουσική Ν. Χ. Μάντζαρου, για σολίστ, χορωδίες και συμφωνική ορχήστρα, σε ενορχήστρωση Άλκη Μπαλτά και διεύθυνση Ιάκωβου Κονιτόπουλου.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

• ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Χορωδία “Η Φανερωμένη”, “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”
• ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Γυναικεία Χορωδία Δήμου Κεφαλονιάς,
• ΛΕΥΚΑΔΑ: Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου “Ορφέας”, Νέα Χορωδία Λευκάδας
• ΠΑΞΟΙ: Μικτή Χορωδία Ένωσης Απανταχού Παξίων “Αγ. Χαράλαμπος”
• ΚΕΡΚΥΡΑ: Χορωδία Κερκυραίων (Παιδικό, Εφηβικό και Ανδρικό τμήμα), Δημοτική Χορωδία Δήμου Κέρκυρας “San Giacomo”, Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας “Δημόδοκος”
• ΚΥΘΗΡΑ: Μικτή Χορωδία Κυθήρων “Κεύθος”

Πηγή: imerazante.gr

Προηγουμενο αρθρο
Σύγκρουση σκαφών στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου για τις κοινωνικές δομές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.