HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΞενάγηση στον Σκορπιό: Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ άνοιξε για πρώτη φορά τις… πόρτες του νησιού [εικόνες]

Ξενάγηση στον Σκορπιό: Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ άνοιξε για πρώτη φορά τις… πόρτες του νησιού [εικόνες]

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ άνοιξε για πρώτη φορά τις… πόρτες του Σκορπιού σε δημοσιογραφική αποστολή, λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο restart στην ιστορία του.

Το σκάφος που μεταφέρει κάθε μέρα το προσωπικό στον Σκορπιό, περίμενε τη δημοσιογραφική αποστολή στο Περιγιάλι της Λευκάδας ώστε να τη μεταφέρει στο νησί μαζί με τον σύμβουλο και εκπρόσωπο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν. Στη μαρίνα βρισκόταν ο Γενικός Διευθυντής του νησιού Ανδρέας Λεωνίδου για την πρώτη ξενάγηση που διοργανώθηκε ποτέ στη θρυλική ιστορία του. Τυλιγμένο με το σγαραγδένιο πέπλο του Ιονίου, κατάφυτο από υπεραιωνόβια δέντρα και εξωτικά φυτά και φροντισμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια, το νησί δικαιολογεί όλους τους ύμνους που γράφτηκαν γι’ αυτό στο πέρασμα των χρόνων. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ αποφάσισε να ανοίξει παράθυρο στο παρελθόν για να παρουσιάσει στους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και iefimerida.gr το σχέδιο για το μέλλον.

Το master plan της ανάπλασης που θα το μετατρέψει σε έναν σύγχρονο και φιλόξενο προορισμό με οικολογικούς όρους.

Το saιlor house δίπλα στη μαρίνα χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως σπίτι πληρωμάτων

Με την Τζάκυ και την Κάλλας

Στο ισόγειο της ροζ βίλας , το σαλόνι –μουσείο με τα προσωπικά αντικείμενα του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο. Τα τηλέφωνά του , η γραφομηχανή , ένα ηχείο , οι δερμάτινες πολυθρόνες τους , όλα είναι στη θέση τους σαν να χρησιμοποιούνται ακόμα. Στον αριστερό τοίχο ο δαιμόνιος Έλληνας κροίσος που κατέκτησε τις θάλασσες του κόσμου, χαιρετάει βγαίνοντας από αεροσκάφος σε ένα χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο καρέ. Δεξιά οι φωτογραφίες με τις γυναίκες της ζωής του , την Τζακυ Κένεντυ , από το γάμο τους στο νησί το 1968 , αλλά και την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας . Σε άλλη φωτογραφία, η Χριστίνα σε νεαρή ηλικία με υπέρκομψο φόρεμα και πιασμένα πίσω τα πλούσια μαλλιά της στέκεται στο πλευρό του πατέρα της με ένα πλατύ χαμόγελο πολύ πριν η «κατάρα των Ωνάσηδων» χτυπήσει την πόρτα τους. Οι δυο τους μαζί με τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο και την αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση Άρτεμις είναι θαμμένοι στο εκκλησάκι της Παναγίας, απέναντι από το Σκορπίδι.

Οι εργάτες μαζεύουν το γρασίδι σε ρολά ώστε να το ξανατοποθετήσουν μετά την ανάπλαση

Η παραλία της Τζάκυ

Η νότια παραλία του Σκορπιού είναι μέχρι σήμερα ελεύθερη για το κοινό. Το σπιτάκι που βρίσκεται εκεί ανακαινίστηκε μετά το γάμο του Ωνάση με τη Τζάκυ αφού αυτή ήταν η αγαπημένη παραλία της άλλοτε πρώτης κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών στην οποία είχε φωτογραφηθεί γυμνή από paparazzi .Η παραλία είναι τεχνητή καθώς δημιουργήθηκε με άμμο που μεταφέρθηκε από τη Σαλαμίνα και μέχρι τώρα ανανεώνεται. «Κάθε χρόνο φέρουμε νέα άμμο στην παραλία επειδή οι τουρίστες που έρχονται παίρνουν από λίγη μαζί τους ως αναμνηστικό» λέει ο κ. Λεωνίδου. Άριστα συντηρημένα είναι τα κτίρια της φάρμας που κατασκευάστηκαν από τον Ωνάση και μέχρι σήμερα διατηρούνται στην αρχική τους μορφή. «Εκτρέφουμε κατσίκια, κοτόπουλα, χήνες, πάπιες, ορτύκια, φασιανούς και γαλοπούλες που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί. Επίσης υπάρχουν 2 χιλιόμετρα μονοπατιών που χρησιμοποιούνταν επί Ωνάση για τα άλογα» λέει ο κ. Λεωνίδου.

Οι εργαζόμενοι πρόσφεραν καφέ και σπιτικά κέικ έξω από το master house της Χριστίνας Ωνάση που έχει ανακαινιστεί πλήρως

1 εκατ. ευρώ την εβδομάδα

Στα σχέδια της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να μην αλλάξει τίποτα στις δομές του νησιού και να μην γκρεμιστεί το παραμικρό. Όταν ο Αριστοτέλης Ωνάση αγόρασε τον Σκορπιό το 1963 , υπήρχαν ήδη κάποια μικρά κτίσματα από πέτρα τα οποία άντεξαν στο χρόνο. «Ο Ωνάσης είναι ένα σύμβολο. Σύμβολο επιχειρηματία με τεράστια υπομονή. Σ’ αυτό το σημείο έχουμε πολλά κοινά. Υπομονή για να χτίσουμε κάτι μοναδικό. Να αναπτύξουμε τον Σκορπιό. Η επένδυση θα είναι συμβαδίζει με το περιβάλλον, την τεχνολογία, την κληρονομιά του Ωνάση και την ιστορία. Ο Σκορπιός είναι ένα ιστορικό νησί που συνέδεσε το όνομα του με μια ιστορική μορφή, αυτή του Αριστοτέλη Ωνάση», λέει ο εκπρόσωπος της οικογένειας Σεργκέι Τσερνίτσιν.

Στα υπάρχοντα κτίσματα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επέκτασης και επιπλέον θα χτιστούν το main complex με 7 vip σουίτες και 12 επαύλεις από μηδενική βάση. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πισίνες, τεχνητή λίμνη, spa, αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά και κοινόχρηστους χώρους . Επίσης έχουν σχεδιαστεί αθλητικές εγκαταστάσεις, δεξαμενές ομβρίων υδατων, παιδότοποι και στο μέλλον ένα καλαίσθητο αμφιθέατρο . Όλα τα κτίσματα μαζί θα διαθέτουν 48 κλίνες και αρχικά θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και των καλεσμένων της αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται η ενοικίαση σε βαθύπλουτους τουρίστες. Παράγοντες της διεθνούς αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις μαζί με τις υποδομές του νησιού, όπως το ελικοδρόμιο και η μαρίνα μπορούν να ενοικιάζονται περίπου προς ένα εκ ευρώ την εβδομάδα. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την επένδυση, το κόστος της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 160 εκ ευρώ. Στο νησί άλλωστε εργάζονται σήμερα περίπου 50 άτομα, κηπουροί μηχανικοί, υπάλληλοι καθαριότητας και διοικητικό προσωπικό που είναι ντόπιοι στην πλειοψηφία τους ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο αναμένεται να φτάσουν τους 200. Η κατασκευή θα γίνει από εργοληπτική εταιρεία, η οποία θα συνεργαστεί με υπεργολάβους της Λευκάδας.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ρiμπολόβλεφ Σεργέι Τσερνίτσιν παρουσιάζει το master plan

«Ερωτευτήκαμε το μέρος»

Στο βιβλίο του Γάλλου δημοσιογράφου Arnaud Ramsay που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με τίτλο «Δημήτρη Ριμπολόβλεφ ο Ρώσος “Ωνάσης” του Σκορπιού» είχε μιλήσει και ο ίδιος ο “Ribo” εξηγώντας γιατί επέλεξε να αγοράσει το νησί από την Αθηνά Ωνάση.«Πήγαινα συχνά διακοπές στην Ελλάδα με τις κόρες μου και τους γονείς μου, κι έτσι ανακαλύψαμε τον Σκορπιό πριν από δέκα χρόνια, στη διάρκεια μιας βόλτας με σκάφος… Αισθανθήκαμε αμέσως καλά. Μπορώ να πω ότι ερωτευτήκαμε το μέρος. Υπάρχουν εδώ ιδιαίτερες δονήσεις », είχε πει ο μεγιστάνας των λιπασμάτων ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θέλει να γίνει διάδοχος του Ωνάση. «Βεβαίως ο Σκορπιός είναι ένα τόπος φορτωμένος ιστορία, μια ιστορία που γνωρίζω: αυτήν του Ωνάση. Αλλά δεν έχω καμιά διάθεση να “εγγραφώ” στους διαδόχους ή τους απογόνους του» ανέφερε ο Ρώσος ολιγάρχης.

Ήδη στο νησί έχουν αρχίσει οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση και οι εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς απομακρύνοντας αρχικά το γκαζόν σε μεγάλα ρολά, ώστε να ξανατοποθετηθεί όταν ολοκληρωθούν τα έργα. Το ίδιο θα γίνει και με τα δέντρα ώστε να διασωθούν στο σύνολό τους. Το νησί καλύπτεται ολόκληρη από δίκτυο WiFi και σύστημα πυρόσβεσης , ενώ στη φάρμα έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι μετακινήσεις γίνονται με ηλεκτροκίνητατα αυτοκινητάκια και γίνεται οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ την ίδια ώρα βρίσκεται σε συνεννόηση με την περιφέρεια Ιονίων Νήσων ώστε να αναληφθούν δράσεις για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή.

Ο διευθυντής του Σκορπιού Ανδρέας Λεωνίδου με τη συντάκτρια του iefimerida Αθανασία Αγγελοπούλου
ο διευθυντής του νησιού Α. Λεωνίδου με τη βοηθό του Άννα και τους συνεργάτες τους
Η ροζ βιλα στο ισόγειο της οποία έχει δημιουργηθεί μουσείο με αντικείμενα του Α. Ωνάση
Η δημοσιογραφική αποστολή κατά την ξενάγηση στο Σκορπιό
Έπιπλα , τηλέφωνα , μια γραφομηχανή και μια πιξίδα του Έλληνα κροίσου , είναι μέχρι σήμερα άριστα συντηρημένα
To σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει main complex με 7 VIP σουίτες και 12 βίλες
To σπίτι της παραλίας όπου περνούσε τα καλοκαίρια η οικογένεια Ωνάση
H αγαπημένη παραλία της Τζάκυ στην οποία φωτογραφήθηκε γυμνή από paparazzi

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Καλώς μας ήρθαν τα πρώτα Φλαμίνγκο
Επομενο αρθρο
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.