HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟι λακκούβες των δρόμων δεν κλείνουν με αμμοχάλικο

Οι λακκούβες των δρόμων δεν κλείνουν με αμμοχάλικο

Η διασταύρωση των δρόμων φιλοσόφων και Καραβέλα είναι επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια. Είναι συχνά τα τρακαρίσματα που γίνονται.

Τελευταία απέκτησε και κάποιες πολύ άσχημες λακκούβες. Δεν καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του οδοστρώματος αλλά είναι μικρές, βαθιές και πονηρές. Όποιος έρχεται από το Καλιγώνι και στρίβει προς το ΚΤΕΛ, δεν τις βλέπει. Είναι δε σε τέτοιο σημείο, που οπωσδήποτε ο ένας τροχός του αυτοκίνητου θα πέσει μέσα. Το αυτοκίνητο χοροπηδάει.

Στέκοντας για λίγο στη διασταύρωση σήμερα, είδα το δρόμο γεμάτο αμμοχάλικο. Οι αρμόδιοι προσπάθησαν να κλείσουν τις λακκούβες με αμμοχάλικο. Αλλά με τη βροχή δεν έμεινε ούτε κόκκος μέσα στις λακκούβες, διασκορπίστηκε στο οδόστρωμα. Πρόκειται για τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Λευκάδας. Είναι χειμώνας, επομένως οι βροχές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Χάθηκε ο κόσμος να έριχναν και λίγο τσιμέντο μέχρι να μπει άσφαλτος;

dscn5546

dscn5547

dscn5549

Προηγουμενο αρθρο
Επισήμανση για λακκούβες στο δρόμο Βόνιτσα-Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ακόμα μια διακοπή νερού για σήμερα Τετάρτη

5 Σχόλια

  1. anwnimos
    27 Ιανουαρίου 2017 at 10:04 — Απάντηση

    Angie για να μεγαλώσεις τα παιδιά με προϊόντα του τόπου σου χρειάζεσαι πρώτες ύλες, εξοπλισμό, καύσιμη ύλη κλπ κλπ τα οποία τα εισάγεις οπότε η αυτοδυναμία που μας προσδίδεις είναι επίπλαστη, υπεραισιόδοξη στα όρια του κόμπλεξ ανωτερότητας την οποία ποτέ δε διαθέταμε. Το πρωτογενές, γεωργικό και κτηνοτροφικό (εξαιρώ το επιχειρηματικό) απορώ που το είδες. Στους νέους που δεν γνωρίζουν, δεν το θέλουν και δεν το γουστάρουν να ασχοληθούν και δικαίωμά τους ή στους απαρχαιομένους σε καινοτομία, εξειδίκευση, οργάνωση και τεχνολογία παλαιότερους σε αυτούς τους τομείς της γεωργίας και κτηνοτροφίας (βλέπε κατρακύλα Ταολ). Κάτι τέτοια υπεραισιόδοξα τύπου θα φτιάχνουμε μαρμελάδες και παστίτσια τροφοδότησαν το μέγα λαϊκισμό που μας κυρίευσε.
    Για το Δήμο Πατρέων η γραφικότητα περισεύει. Μιλάμε για το Δήμο που δήλωσε ότι είναι ο Ομπάμα ανεπιθύμητος (τα λεφτά της χώρας του όμως όχι), που περπάτησαν από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα με τα πόδια συμβολικά. Που έφτιαξαν μια παραλία με μπάζα και το διαφήμισαν προπαγανδιστικά σαν έργο ανάπλασης, που διαφημίζει πάλι προπαγανδιστικά τις παροχές των κοινωνικών δομών και μικροεπιδομάτων με Ευρωπαϊκές όμως χορηγείες και προγράμματα ενταγμένα στο Εσπα (την Ευρώπη δηλαδή των λυκοσυμμαχιών). Και την ψευτοεπανάσταση ότι δε δίνει αποθεματικά που ούτε κι ο Δήμος Λευκάδας φαντάσου δεν έδωσε και που στην τελική είναι χρεωκοπημένοι δήμοι μιας και τα χρέη τους προς τρίτους είναι περισσότερα από τα αποθεματικά τους.
    Όσο για τα τέλη οφείλουν να τα μαζεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα μαζεύουν όλα και ότι πολλοι συνδημότες αποφεύγουν να πληρώσουν και ότι οι ανταποδοτικές σε αυτά τα τέλη παροχές του Δήμου είναι ανεπαρκείς όπως οι ίδιοι που βρίσκονται στη διαχείριση του (συμφωνόντας με τις πρώτες παραγράφους σου).

  2. Angie
    27 Ιανουαρίου 2017 at 07:17 — Απάντηση

    μπααα…. αυτοί δεν καταλαβαίνουν από καιρικά φαινόμενα. όσο το αρχηγείο τους είναι ζεστό ή δροσερό (ανάλογα την εποχή) κάθονται χαλαρά και απολαμβάνουν την μαγκιά που τους προσφέρει η δύναμη της εξουσίας.
    Αν όμως γραφείο τους ήταν οι δρόμοι, οι γειτονιές, οι συνελεύσεις που έκαναν ομάδες πολιτών ανά τομέα (έτσι δεν μας έχουν χωρίσει και στο λ/σμό του νερού;) τότε θα σας έλεγα εγώ πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. Θα τολμούσαν να μην κάνουν ή τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν τον κόσμο; τώρα μιλάνε και μιλάνε και μιλάνε και άκρη δεν βγάζουν.
    αν το σκεφτείτε λίγο το θέμα μακρυά από τις λακκούβες, το νερό, τα σκουπίδια και τα λοιπά, που καταλήγουμε (πιθανόν; λογικά;); Οι κύριοι κύριοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μαζέψουν όσα περισσότερα μπορούν για να κάνουν το ‘κομπόδεμα’ του οργανισμού που έχουν αναλάβει (κυρίως για να έχουν απόθεμα το οποίο θα χαρίσουν για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση, ε; – Αλήθεια; ποιος θα μας πει αν ξανα έδωσαν τα αποθεματικά του δήμου; ποιος θα μας πει που μπορούμε να βρούμε τι έδωσαν και γιατί όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα;) χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο να αναπτυχθεί με τα τοπικά, ολότελα δικά του πρωτογενή προϊόντα και υπηρεσίες. Υπάρχει τόσο άξιο ‘δυναμικό’ επιχειρηματικό, ανθρώπινο, πρωτογενές (γεωργικό/κτηνοτροφικό) που θα μπορούσαμε σαν νησί να ξεχωρίζουμε και να προσφέρουμε εμείς δωράκια στα καρναβάλια των άλλων χωρών ….. να μάθουν ότι δεν θέλουμε ψίχουλα άλλων. θέλουμε να φάμε από το ψωμί μας και να πιούμε από το κρασί μας. να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με προϊόντα του τόπου μας και όχι τα σκουπίδια με τα χημικά και τα μεταλλαγμένα εισαγωγής!

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σχετικά με τα αποθεματικά, βασίζομαι σε άρθρο που διάβασα τον Δεκέμβριο του 2016 (15/12/2016) που αναφέρει κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Πατρέων εγγράφως δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει δεκάρα τσακιστή στην κυβέρνηση που ζητά ξανά τα αποθεματικά των δήμων αν δεν βοηθήσει πρώτα τους δημότες του!!!!!

  3. aromatikos
    25 Ιανουαρίου 2017 at 15:05 — Απάντηση

    Το οδοστρωμα “μπαλωθηκε” με τσιμεντο σημερα.
    Δυσκολο ομως να κρατησει για πολυ.
    “Απ ολοτελα…καλη κι η Παναγιωταινα”!!!
    Συνεχιστε να τους ενημερωνετε για τα κακως κειμενα στους δρομους διοτι μαλλον οι αρμοδιοι δεν “εχουν εικονα”.
    Ισως φταιει το κρυο αυτες τις μερες!!!!

  4. Ειρηνη
    25 Ιανουαρίου 2017 at 13:58 — Απάντηση

    Πιο επικίνδυνο ακόμα είναι για εμάς που περνάμε με το μηχανάκι!!!!! Επίσης βγάλτε και φωτογραφίες μπροστά από τον ΟΑΕΔ μπας και το φτιάξουν!!!!

  5. aromatikos
    25 Ιανουαρίου 2017 at 10:24 — Απάντηση

    Εγω ερχομουν απο Λευκαδα και εστριψα αριστερα με κατευθυνση προς το ΚΤΕΛ.
    Πανω στη στροφη οταν πατησα πανω στο συσσωρευμενο χαλικι μου εφυγε το πισω μερος του αυτοκινητου και εχασα τον ελεγχο.
    Ευτυχως δεν τρακαρησα.
    Ειναι πολυ επικινδυνο σημειο και πρεπει αμεσα να αποκατασταθει το οδοστρωμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.