HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟι ορειβατικές διαδρομές ενός Σχολείου της Λευκάδας

Οι ορειβατικές διαδρομές ενός Σχολείου της Λευκάδας

Πριν από λίγες μέρες το Γυμνάσιο Νυδριού πραγματοποίησε τη πρώτη εκπαιδευτική του επίσκεψη για το σχολικό έτος 2019-20.

Μαθητές της Γ τάξης επισκέφθηκαν τη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και των Αγράφων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη περιοχή επεσκέφθησαν το πέτρινο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, το θρησκευτικό μνημείο της Πόρτα Παναγιάς, το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΘΕΩΝΗ αλλά και τον ορεινό όγκο των Αγράφων. Κατά την επιστροφή τους τη τρίτη μέρα επισκέφθηκαν στη πόλη των Τρικάλων το Μουσείο Τσιτσάνη και το τζαμί Οσμάν Σαχ αλλά και τα θρησκευτικά προσκυνήματα των Μετεώρων.

Οι μαθητές πέρα από τις πληροφορίες που άντλησαν για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν μέσα στο φυσικό τοπίο των Αγράφων και να φθάσουν στο ορειβατικό καταφύγιο της περιοχής στα 1536 m υψόμετρο. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σχολείο επισκέφθηκε το καταφύγιο αυτό κι η εμπειρία αλλά και οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν εξαιρετικές.

Για το Σύλλογο διδασκόντων του Γυμνασίου Νυδριου κάθε εκπαιδευτική επίσκεψη που διοργανώνεται αποτελεί πρόταση προς τους μαθητές για εκδρομική εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα καταναλωτικά πρότυπα των τελευταίων ετών κι αυτή ήταν όντως μια από εκείνες τις ξεχωριστές κι ιδιαίτερες μαθητικές εκδρομές.

Προηγουμενο αρθρο
Η ανατολική όψη της Κεντρικής Πλατείας της Λευκάδας το 1959
Επομενο αρθρο
Η Επιστροφή των Παραμυθιών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.