HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι πέντε κάδοι που έγιναν δυο και τα κόκκινα κολωνάκια

Οι πέντε κάδοι που έγιναν δυο και τα κόκκινα κολωνάκια

Άμεσα αποσύρθηκαν τρεις κάδοι από τους πέντε, που είχαν μεταφερθεί όψιμα στην οδό Καραβέλα όπως είχε αναφέρει η Καίτη Κακαβούλη προχθές.

Άμεση επίσης ήταν και η τοποθέτηση και στις δυο πλευρές του δρόμου σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο που καταλαμβάνει το εμπορικό κέντρο, στην αρχή της οδού Καραβέλα, των γνωστών μας κόκκινων κολωνακίων.

Γεμάτη είναι η Λευκάδα με κολωνάκια. Όπως όμως έδειξε η πρακτική τόσο τοπικά όσο και γενικότερα, τα κολωνάκια έχουν μερικώς αποτρεπτικό χαρακτήρα στο παράνομο παρκάρισμα. Οι θεριακλήδες οδηγοί, οι αντικοινωνικά λειτουργούντες, σταθμεύουν και μπροστά από τα κολωνάκια. Άρχισε ήδη να γίνεται και στην περιοχή αφού τοποθετήθηκαν τα κολωνάκια.

Μην σαν παραξενεύει η ερημιά της περιοχής είναι μεσημέρι και η… φύση ησυχάζει.

Η ενδεδειγμένη λύση είναι γνωστή αλλά οι υπεύθυνοι φοβούνται να την εφαρμόσουν. Έτσι δεν εκπαιδεύονται οι πολίτες και την σκαπουλάρουν όσοι λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Κάπως έτσι, συμβαίνει συχνά, το πάρκινγκ στο Πνευματικό Κέντρο να είναι άδειο και η Άγγελου Σικελιανού φρακαρισμένη στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η σωστή σήμανση και η εφαρμογή των κανόνων αλλά και των ποινών του ΚΟΚ είναι το μόνο μέτρο που εκπαιδεύει τους πολίτες. Κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε, τα πρόστιμα, ή η αφαίρεση πινακίδων δεν είναι τιμωρία.

«Καταλαβαίνω ότι σε πολλούς συμπολίτες δεν αρέσει καθόλου καμία ιδέα που να περιορίζει την αντικοινωνική δράση τους. Τη μπούρδα της «παιδείας» την υφίσταμαι σχεδόν σε κάθε άρθρο ή πόστ ή σχόλιο στο ραδιόφωνο για κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά. Αυτό που την καθιστά μπούρδα είναι ότι οι άνθρωποι που τη χρησιμοποιούν, παρουσιάζουν την «παιδεία» ως την εναλλακτική λύση στην αστυνόμευση. Αυτό που την κάνει μπούρδα είναι το ότι οι άνθρωποι που πιπιλίζουν την καραμέλα της «παιδείας» αρνούνται να καταλάβουν πως ο έλεγχος και η τιμωρία είναι βασικά συστατικά της Παιδείας.»*

*Μάνος Βουλαρίνος

 

Προηγουμενο αρθρο
Η Κίνα βράβευσε τον Λευκαδίτη σινολόγο Σωτήρη Χαλικιά
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Νάνου Βαλαωρίτη

2 Σχόλια

  1. Τάσος
    15 Σεπτεμβρίου 2019 at 19:38 — Απάντηση

    Σωστή κίνηση τα κολονάκια. Μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα να ελευθερώσουμε χώρους πάρκινγκ; Το μικρό πάρκινγκ δίπλα στην αστυνομία είναι γεμάτο αυτοκίνητα μόνιμα παρκαρισμένα για μήνες!!!!!

  2. Γαζής Σπυρος
    15 Σεπτεμβρίου 2019 at 14:14 — Απάντηση

    Περισσότερα πάρκιν και μετά τα κολονακια κοντά σε εμπορικά η εστιασης καταστήματα να βάλουμε τις βάσεις σωστά από την αρχη

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.