HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι πλειστηριασμοί του Τσίπρα

Οι πλειστηριασμοί του Τσίπρα

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από τις εκλογές του 2015, υποσχόταν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σίγουρα οι ψηφοφόροι του δεν είχαν στο μυαλό τους τις πρόσφατες εικόνες με το άγριο ξύλο και τα δακρυγόνα από τα ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Παρά τις πρωτοφανείς εικόνες, αυτή τη στιγμή κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν προσπαθεί ούτε καν να ψελλίσει ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως αποτελούν βασική προϋπόθεση για να κλείσει έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση. Όσο ξύλο και αν πέσει, οι πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν, διότι πολύ απλά κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Οι δανειστές έχουν προειδοποιήσει πως οι πλειστηριασμοί ήδη έχουν καθυστερήσει πολύ. Και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά με τη μέθοδο της εικονικής πραγματικότητας, τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες πως η αλήθεια δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν τα «συστημικά μέσα ενημέρωσης», αλλά πρόκειται για πλειστηριασμούς πολυτελών κατοικιών της άρχουσας τάξης, που προφανώς ζει σε βάρος των φτωχών και των αδυνάτων. Σε βάρος αυτών δηλαδή, που η κυβέρνηση τώρα θα μοιράσει το κοινωνικό μέρισμα.

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Τα περισσότερα από τα σπίτια που βγήκαν στο σφυρί αφορούσαν κυρίως πρώτη κατοικία, αρκετά εκ των οποίων μάλιστα, βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, όπως στη Νίκαια και στο Μοσχάτο. Στο Μοσχάτο δε, το σπίτι που βγήκε στον πλειστηριασμό ήταν για χρέος μόλις 30 χιλιάδων ευρώ. Και οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται.

Λίγους μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Το ξεκαθαρίζω αυτό, δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, για πολίτες οι οποίοι πήραν δάνεια κάποια εποχή, ενώ τώρα η αξία των σπιτιών τους έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά». Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα διαψεύστηκαν όπως διαψεύστηκε το σκίσιμο των μνημονίων, ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα, στα οποία είχε επενδύσει πολιτικά.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σήκωνε τις μπάρες στα διόδια μαζί με τα μέλη του «Κινήματος δεν πληρώνω», ο ίδιος που δήλωνε ότι συνειδητά δεν πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ (αν και εκ των υστέρων υποστήριξε: «την πατήσανε, γιατί εγώ ζω στο νοίκι!»), ο ίδιος που υποστήριζε ανοικτά την νοοτροπία του «δεν πληρώνω» σε όλους τους τομείς, με στόχο να πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θερίζει ό,τι έσπειρε.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Showbiz και κοκαϊνη: Λαμπερά ονόματα σε κύκλωμα ναρκωτικών στο Κολωνάκι
Επομενο αρθρο
Το χωριό «Άγιος Νικήτας» στη ΒΔ Λευκάδα τον 20ο αιώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.