HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟλλανδία: Έχτισαν μια γέφυρα που σπάει όλους τους νόμους της φυσικής

Ολλανδία: Έχτισαν μια γέφυρα που σπάει όλους τους νόμους της φυσικής

Στον κόσμο μας υπάρχουν πάρα πολλά εντυπωσιακά πράγματα. Θαυμάσουμε την ανθρώπινη φαντασία και δημιουργικότητα και μοιραζόμαστε μαζί σας την ιστορία αυτής της μοναδικής γέφυρας.

Το 2002 ολοκληρώθηκε το υδραγωγείου Veluwemeer στην Ολλανδία, που συνδέει τη χώρα με το Flevopolder, γνωστό και ως το μεγαλύτερο τεχνητό νησί στον κόσμο.

Αρχικά υπήρχαν δεκάδες ιδέες για το πως θα γινόταν αυτή η σύνδεση της χώρας με το Flevopolder, όλες όμως οι ιδέες περιλάμβαναν την κατασκευή μιας υποθαλάσσιας σήραγγας ή μιας κανονικής γέφυρας, όμως η κατασκευή τέτοιων έργων θα ήταν πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα. Η βασική ιδέα ήταν πως η μετακίνηση των πλοίων και των οχημάτων θα έπρεπε να γίνεται συνεχώς και χωρίς αναμονές.

Ως αποτέλεσμα η μηχανικοί κατέληξαν σε μια γέφυρα με νερό. Το υδραγωγείο έχει 25 μέτρα μήκος και 19 μέτρα πλάτος. Έχει βάθος 3 μέτρα το οποίο επιτρέπει εύκολα μικρά σκάφη αναψυχής να περνούν πάνω από το τούνελ.

Περίπου 28.000 οχήματα περνάνε κάθε μέρα και υπάρχει μια διάβαση πεζών εξοπλισμένη για το κοινό για να απολαύσει τη θέα.

102

103

Πηγή: www.cna.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση – Πρόσκληση σ' όσους έχουν λάβει το βραβείο «Πέτρου και Νίτας Αργύρη»
Επομενο αρθρο
Ένσταση του Γιάννη Θ. Στεριώτη για την επιλογή της θέσης αμμόκαμπος ως ΧΥΤΥ

4 Σχόλια

  1. Ηλιας
    4 Ιουλίου 2016 at 05:29 — Απάντηση

    Όπως λέει η Ολλανδική παροιμία , ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και οι Ολλανδοί την Ολλανδία. Πληροφοριακά, είναι οι καλύτεροι γεφυροποιοι του κοσμου

  2. Ν.Κ.
    3 Ιουλίου 2016 at 21:57 — Απάντηση

    Μακη,με την ευκαιρια, τι στο καλο εχει σχεδιαστει σ εκεινο το λιμανι της Βασιλικης και τι τελικα γινεται.Εσυ θα ξερεις γιατι τα παρακολουθεις.Σ ευχαριστω για την τεκμηριομενη σου απαντηση

  3. μακης μελας
    3 Ιουλίου 2016 at 11:04 — Απάντηση

    Εχει συστημα απορροης [ φαινεται δεξια χαμηλα , συνεχεις οπες, διπλα η λεξη BUS ] οπως ολα τα παρομοια εργα πχ η υποθαλασσια του Ακτιου, η οπως οι υπογειοι χωροι με εξωτερικη ακαλυπτη προσβαση αυτοκιμητων πχ νεο κτηριο Πρωην Δημαρχειο Βασιλικης Δ Απολλωνιων .Υπαρχουν δεξαμενη σποθηκευσης και αντλιτικα συγκροτηματα ,μοτερ φλοτερ κλπ περισσοτερα απο ενα για λογους βλαβων κλπ για απομακρυνση των βροχινων νερων σε παρακειμενα δικτυα αποχετευσης. Μακαρι για την Λευκαδα να γινοταν κατι παρομοιο 3 ιουλιου 2016 μακης μελας

  4. καρτούτσος
    3 Ιουλίου 2016 at 08:18 — Απάντηση

    Όμορφη αρχιτεκτονικά! Μα (λόγω επαγγελματικής διαστροφής) τα βρόχινα νερά που τα πάνε?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.