HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟλοκληρώθηκαν την Κυριακή 6/7 οι τριήμερες εκδηλώσεις Ιαπωνικού πολιτισμού

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6/7 οι τριήμερες εκδηλώσεις Ιαπωνικού πολιτισμού

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 06/07 οι τριήμερες εκδηλώσεις Ιαπωνικού πολιτισμού για τα 110 χρόνια από το θάνατο του Λευκάδιου Χερν.

Το Σάββατο το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο δόθηκε Αφηγηματική-μουσική παράσταση «Νοσταλγία: Η αιώνια κατοικία του πνεύματος».

Την Κυριακή το βράδυ τελευταία μέρα των εκδηλώσεων δόθηκε παράσταση με κουκλοθέατρο. Σεΐουα Μπουνράκου (Κουκλοθέατρο) «Γιούκι Όννα». Κουκλοθέατρο που συνεχίζεται εδώ και 150 χρόνια στο χωριό Σεΐουα του νομού Κουμαμότο, το οποίο διαδόθηκε από τους κατοίκους του χωριού. Σήμερα, μέλη του συλλόγου διατήρησης συντηρούν με προσοχή κεφάλια και ενδυμασίες των κουκλών στο κτήριο «Μπουνρακούκαν». Το Σεΐουα Μπουνράκου που διατηρήθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο έως και τις ημέρες μας, πραγματοποιεί 260 παραστάσεις ετησίως.

Μετά τη λήξη της παράστασης ο Δήμαρχος Λευκάδας παρέδωσε στον δισέγγονο του Λευκάδιου Χερν Μπόν Κοϊζούμι αναμνηστική πλακέτα της πόλης της Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Δυο χρυσά μετάλλια στο Βαλκανικό για την Κορίνα Πολίτη
Επομενο αρθρο
Εσπερινός στο εκκλησάκι του βράχου...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.