HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟμορφιές για μίμηση

Ομορφιές για μίμηση

Η οδός Αγίων Αναργύρων είναι το δρομάκι που ξεκινά απέναντι από την Εθνική Τράπεζα και καταλήγει στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας για την ομορφιά και την αρχοντιά που αποπνέει ο δρόμος. Δες εδώ.

Πρόκειται για δρόμο στολίδι και διαφήμιση της πόλης. Όπως είχαμε γράψει και την προηγούμενη φορά, πριν από 3 χρόνια, τα καταστήματα, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις του δρόμου συναγωνίζονται σε ομορφιά και καλαισθησία.

Σήμερα μετά από τρία 3 χρόνια και ύστερα από παρότρυνση, περάσαμε επίτηδες από το δρόμο για να καμαρώσουμε τον στολισμό του. Περιμέναμε αρκετά μέχρι να πάρουμε σειρά για να τραβήξουμε φωτογραφίες. Πριν από μας, μια παρέα τουρίστες έπαιρναν πόζες και φωτογραφίζονταν πανευτυχείς.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Vintage Home gallery» δεν αρκέστηκε να στήσει ένα κατάστημα με δώρα και διακοσμητικά, πανέμορφα και πρωτότυπα. Στόλισε και την άκρη του δρόμου δεξιά, αριστερά και απέναντι. Γλάστρες, όμορφα αντικείμενα, ένα ανθοστόλιστο ποδήλατο, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Και δεν είναι μόνο ο δρόμος που σε προκαλεί να σταματήσεις και να καμαρώσεις. Είναι και οι σκάλες των σπιτιών της ιδιοκτήτριας και της μητέρας της. Ένα παραδοσιακό σιδερένιο πορτόνι δεν κρύβει καθόλου τις όμορφες γλάστρες που στολίζουν τα σκαλοπάτια και μια ξύλινη περίτεχνη και παραδοσιακή πόρτα ανοιχτή κάνει χρέη βιτρίνας.

Τι να πρωτοεπαινέσουμε; Το μεράκι, το καλό γούστο, την ακούραστη ιδιοκτήτρια;

Προηγουμενο αρθρο
Σύγχρονος αυτοκινητόδρομος η Αμβρακία που θα φτάνει μέχρι Άκτιο και Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: Πορεία Ειρήνης ενάντια στη Βάση του Ακτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.