HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟ Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει στη Λευκάδα (video-Photos)

Ο Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει στη Λευκάδα (video-Photos)

Akis’ Food Tour: Το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται στον Alpha την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00. Δεύτερος σταθμός η Λευκάδα.

Ο αγαπημένος chef εξερευνά γαστρονομικά «το νησί των ποιητών» με τους ήχους από τις καντάδες της Αγιομαυρίτικης Κομπανίας και τα γλυκό άρωμα του ροζολί να τον συντροφεύουν στις βόλτες του.

Στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας ο Άκης συναντά τον Νίκο Μπαλωμένο, έναν από τους πιο ξακουστούς κρεοπώλες στο νησί, και από τους λίγους που εξακολουθούν να φτιάχνουν σαλάμι αέρος με τον παραδοσιακό τρόπο.

Λίγο έξω από την πόλη, οι ψαράδες του νησιού στήνουν τις παγίδες για τα ψάρια και τον περιμένουν στη βροχερή και συννεφιασμένη λιμνοθάλασσα.

Εκεί, ο Άκης φοράει νιτσεράδα και ψαρεύει μαζί τους στο ιβάρι με μια πανάρχαια, αλλά πολύ αποτελεσματική τεχνική.

Η διαδρομή και οι άνθρωποι που συναντά, τον οδηγούν στο Οροπέδιο της Εγκλουβής. Εκεί, η ιστορία της φακής Εγκλουβής, αυτού του πολύτιμου και πεντανόστιμου σπόρου, ξεδιπλώνεται μέσα από τις αφηγήσεις των ντόπιων και τα γευστικά πιάτα της Χαράς Φραγκούλη.

Μια περιήγηση στο Δρυόδασος των Σκάρων με οδηγό τον βοτανολόγο Άρη Κοκοτσή αποκαλύπτει τον πλούτο και τη σοφία που κρύβεται σε κάθε εκατοστό της εύφορης λευκαδίτικης γης.

Και σε αυτό το επεισόδιο δεν λείπουν οι πρωτότυπες συνταγές του αγαπημένου chef. Με φόντο τα πιο εντυπωσιακά τοπία του νησιού, θα απολαύσουμε τον Άκη να μαγειρεύει τη δική του εκδοχή για fish & chips, να ετοιμάζει πεντανόστιμα και πανεύκολα μπιφτέκια με φακή Εγκλουβής και ξινό τραχανά, αλλά και να στήνει μπάρμπεκιου στο ηλιοβασίλεμα, σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου!

Μακριά από τουριστικά στερεότυπα και με οδηγό του γεύσεις που ενώνουν βουνό και θάλασσα, ελληνική παράδοση και επτανησιακό ταμπεραμέντο, ο Άκης Πετρετζίκης μάς ξεναγεί στην πραγματική Λευκάδα!

Στο μουσικό σήμα της εκπομπής ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το τραγούδι «Το ταξίδι», σε μουσική Γιάννη Σκούταρη και στίχους Παντελή Κυραμαργιού.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά κόβουν την ανάσα!

Προηγουμενο αρθρο
Η πόλη μας πίσω από μια ανθισμένη αμυγδαλιά
Επομενο αρθρο
Συγκέντρωση- συζήτηση στη Καρυά για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

2 Σχόλια

  1. κωστας
    11 Φεβρουαρίου 2020 at 18:24 — Απάντηση

    Σωστος ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ…
    Μα που ειναι αυτα τα ψαρια?
    Με μια αποχη εβγαζαν ωραιοτατες τσιπουρες..
    Που πανε ολ αυτα τα ψαρια?
    Παρακαλουμε απαντηση απο υπευθυνο ατομο.

  2. Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ
    11 Φεβρουαρίου 2020 at 12:21 — Απάντηση

    Επειδή ο αλιεργάτης που εμφανίσθηκε στην εκπομπή μίλησε για τόνους ψάρια από το ιχθυοτροφείο, θα μας πει κάποιος που μπορούμε να αγοράσουμε από αυτά τα ψάρια ;

    Αληθεια τι γίνεται με τα ιχθυοτροφεία. Γιατί υπάρχουν ;

    Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.