HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ Γουίλι και ο Μέντο…

Ο Γουίλι και ο Μέντο…

Η περισσότεροι τον έχουμε συναντήσει στο δρόμο μας. Διασχίζει όλη την πόλη με το ποδήλατο του. Στη σχάρα του έχει ένα φορητό ψυγείο, μέσα στο οποίο συντηρεί τα ψάρια του, μέχρι να τα πουλήσει. Πρέπει να ζει ανάμεσα μας για σχεδόν 10 χρόνια. Μιλάει σπαστά ελληνικά και δείχνει φιλήσυχος.

Σήμερα ανακάλυψα και μια νέα πτυχή του χαρακτήρα του. Τον συνάντησα στο στενό της αγοράς που οδηγεί προς το νοσοκομείο. Ήταν όπως πάντα πάνω στο ποδήλατο του με παρέα αυτή τη φορά ένα πανέμορφο σκυλί. Δημιουργούσαν μια όμορφη και συγκινητική εικόνα.

DSCN9378

Πήρα το θάρρος και του μίλησα. Ο Μέντο είναι από το Κόσσοβο, το ελληνικό του όνομα είναι Αλέκος. Ο σκύλος του ο Γουίλι -ένα τσοπανόσκυλο- είναι 13 μηνών. Δεν τον χωράει πλέον το καλαθάκι του ποδηλάτου έτσι τον έμαθε να κάθεται στο σκελετό του.

Αν βλέπατε με τη άνεση ο σκύλος καθόταν πάνω στο ποδήλατο, έχοντας τα μπροστινά του ποδαράκια στα τιμόνια! Αν βλέπατε με τη αγάπη τον αντιμετώπιζε ο Μέντο!

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοινώσεις – καταγγελίες για την επέμβαση της Αστυνομίας στην απεργία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο
Επομενο αρθρο
Ταξιδιωτικό αφιέρωμα της Λευκάδας στο περιoδικό Vitaya του Βελγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.