HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Δήμος Λευκάδας στο 1ο Φόρουμ Ελληνο-Kινεζικών Πόλεων

Ο Δήμος Λευκάδας στο 1ο Φόρουμ Ελληνο-Kινεζικών Πόλεων

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό Φόρουμ Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε από την «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» και τον Κινεζικό Οργανισμό Φιλίας με Ξένες Χώρες με την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Συμμετείχαν από την Ελλάδα 160 Ελληνικοί Δήμοι ενώ από την Κίνα 4 Επαρχίες και 14 Δήμοι.
Ο Δήμος Λευκάδας εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή και τον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Περδικάρη.

Τις εργασίες του φόρουμ παρακολούθησαν υπουργοί, βουλευτές, πρέσβεις, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, επιχειρηματίες, υπηρεσιακοί παράγοντες, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις και εκπρόσωποι των φορέων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Στόχος του φόρουμ ήταν η ενίσχυση των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κινέζου Προέδρου Σι Ζι Πίνγκ για την οραματική αναβίωση του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού.

Το 2017 η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ενώ ολόκληρο το έτος έχει ανακηρυχθεί ως χρονιά πολιτιστικών ανταλλαγών και έτος συνεργασίας στη πολιτιστική βιομηχανία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο Δήμος Λευκάδας – αδελφοποιημένος από το 2015 με τον Κινεζικό Δήμο της Zhoushan – συμμετέχει ενεργά σε τέτοιου είδους πολυδιάστατες πρωτοβουλίες που μόνο οφέλη μπορούν να αποφέρουν στην τοπική κοινωνία.
Στο Φόρουμ συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανόλης Θερμός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων κ. Διονύσης Γαζής και οι επιχειρηματίες κ.κ. Πέτρος Γαντζίας και Πανταζής Θεριανός ο οποίος δραστηριοποιείται στη Κίνα.

Από το Δήμο Λευκάδας

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διημερίδα: «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών - σημασία Εθελοντικής Προσφοράς»
Επομενο αρθρο
Προσλήψεις Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.