HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ δεματοποιητής, η δολιοφθορά και η μήνυση του Δημάρχου

Ο δεματοποιητής, η δολιοφθορά και η μήνυση του Δημάρχου

Φίλος μου έδειξε τις φωτογραφίες που ανέβασε τις τελευταίες μέρες στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γληγόρης καθώς και το σχόλιο που τις συνοδεύει:

«Δύο μήνες μετά τη «δολιοφθορά» το καλώδιο του δεματοποιητή παραμένει κομμένο. Ο δεματοποιητής ξεκουράζεται και τα δοκιμαστικά δέματα «σκάνε». Οι πόρτες ανοιχτές… καπάκια από φρεάτια, πίνακες και καλώδια σύνδεσης εξαφανισμένα»

Η λέξη δολιοφθορά που χρησιμοποίησε ο κ. Γληγόρης μου θύμισε τη συζήτηση για το ίδιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Μάρτη.

Και τότε, ο ίδιος, είχε ρωτήσει το δήμαρχο για ένα κομμένο καλώδιο που συνδέει προγραμματιστή με τον δεματοποιητή. Όπως ακούστηκε από τον Δήμαρχο, μπήκαν στο χώρο που βρίσκεται ο δεματοποιητής, δεν πείραξαν τίποτα, δεν πήραν ούτε μια βίδα, αλλά έκοψαν το καλώδιο που συνδέει προγραμματιστή με τον δεματοποιητή. Δολιοφθορά είχε δηλώσει ο δήμαρχος! Θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για δολιοφθορά, ανέφερε τότε, με το γνωστό εξυπνακίστικο στιλ του, προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού στο «κοιμισμένο» δημοτικό συμβούλιο!

(Είναι γνωστό στην πιάτσα, πως υπάρχει ομάδα στη Λευκάδα που περιφέρεται σε οικοδομές και αλλού και αναζητά καλώδια που έχουν χαλκό. Ίσως κάποιος από αυτούς να ήταν ο δράστης τότε, και αφού δεν βρήκε χαλκό έφυγε άπρακτος χωρίς να πειράξει τίποτε άλλο τότε.)

Ο δήμαρχος όμως έχει ένα… θεματάκι με τις μηνύσεις. Και το 2015 που πήρε φωτιά ο σκουπιδότοπος για πρώτη φορά στη θητεία του από υπερκορεσμό -σύνηθες φαινόμενο- για μηνύσεις έλεγε!

Τότε έβαλε για πρώτη φορά στο πολιτικό σκηνικό τους «εχθρούς» του Δήμου. Δεν φταίει δηλαδή η ανικανότητα αλλά οι «εχθροί» που επιβουλεύονται τα μεγάλα κατορθώματα. Η δημιουργία εχθρών και αντιπάλων είναι γνώριμη νοοτροπία και τακτική σε όσους παρακολουθούν το γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και ο Δήμαρχος ως γνήσιος εκφραστής αυτής της νοοτροπίας.

Πριν από δυο μήνες κόβουν το καλώδιο από τον δεματοποιητή, είτε από απόπειρα κλοπής είτε ακόμα χειρότερα από δολιοφθορά -όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος. Γίνεται φανερό μέσα από τις τωρινές φωτογραφίες πόσο ενδιαφέρθηκαν στο Δήμο να προστατέψουν τα μηχανήματα και το χώρο.

«Οι πόρτες ανοιχτές… καπάκια από φρεάτια, πίνακες και καλώδια σύνδεσης εξαφανισμένα.»

Για τον δεματοποιητή πληρώνουμε τέλη πάνω από ένα χρόνο και ακόμα όχι μόνο δεν δούλεψε, αλλά είναι στην κατάντια που δείχνουν οι φωτογραφίες. Κατά δήλωση τους: «Μετά από 35 χρόνια λύνεται το πρόβλημα των απορριμμάτων»!

Προς το παρόν ας μαζέψουν τα συντρίμμια και το πρόβλημα με τα σκουπίδια ας προσπαθήσει να το λύσει ο επόμενος Δήμαρχος.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Σεβασμός στις θέσεις των ΑμεΑ
Επομενο αρθρο
Το παλιό και το νέο

1 Σχόλιο

  1. Jim Adams
    7 Μαΐου 2018 at 00:14 — Απάντηση

    Ηρεμείστε και μην αγχώνεστε κύριε Δημοτικέ Σχολιαστή. Ο Δρακονταειδής ως νέος Δήμαρχος θα το ολοκληρώσει γιατί αν περιμένουμε τα νέα πολιτικοποιημένα αστέρια που καταστρώνουν σχέδια στα καλοκαιρινά πανηγύρια, μεταμεσονύκτια τρόγωντας σουβλάκια τα σχέδια τους θα παραμείνουν όνειρα θερινής νυκτός ειδικά τώρα που οι ευεργέτες τους κατάλαβαν τι φίδια φώλιαζαν στον κόρφο τους, και γύρισαν και τους δάγκωσαν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.