HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Δρυμώνας Λευκάδας όταν ανθίζουν οι Κουτσουπιές

Ο Δρυμώνας Λευκάδας όταν ανθίζουν οι Κουτσουπιές

Ο Δρυμώνας είναι από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Λευκάδας. Μέχρι το 1971 ονομαζόταν Κάτω Εξάνθεια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 530 μέτρα. Ο οικισμός δείχνει να έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό του χρώμα. Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι πέτρινα και παλιά, κάποια επισκευασμένα και καλοδιατηρημένα. Όλα τα στενά δρομάκια είναι πλακόστρωτα. Προσφέρει μοναδικά ηλιοβασιλέματα και υπέροχη θεά προς το Ιόνιο. Το χειμώνα το χωριό είναι σχεδόν έρημο. Από τώρα και πέρα όμως αρχίζει να ζωντανεύει κάπως.

Αυτή την εποχή το χωριό βρίσκεται στα καλύτερά του. Δεν είναι μόνο η Άνοιξη που αλλάζει και ομορφαίνει τα πάντα, δεν είναι τα λουλούδια που φυτρώνουν ακόμα και πάνω στις λιθιές και αλλάζουν όψη μέχρι και τα χαλάσματα. Είναι και οι πανέμορφες κουτσουπιές που περιστοιχίζουν το χωριό. Έτσι, τη συνεχόμενη «μονοτονία» του πράσινου διακόπτουν πανέμορφες μωβ φωλίτσες. Μπορείς ακόμα να αγναντέψεις το πέλαγος ανάμεσα από το υπέροχα μωβ άνθη μιας κουτσουπιάς.

Προηγουμενο αρθρο
Ψηφίστε για την ομορφότερη παραλία της Ελλάδας (2015)
Επομενο αρθρο
Λευκάδα: Η πριγκίπισσα του Ιονίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.