HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Ηλίας Λογοθέτης βραβεύεται από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Ο Ηλίας Λογοθέτης βραβεύεται από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

H Ένωση Επτανησίων Ελλάδας διοργανώνει την 3η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα στις 13 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) Σταδίου 13 – Πλατεία Κολοκοτρώνη – Αθήνα, με σκοπό να τιμήσει Επτανήσιους, οι οποίοι έχουν διακριθεί και καταξιωθεί, ο καθένας στον τομέα του.

Από τη Λευκάδα θα βραβευτούν οι:  Σπύρος Σκλαβενίτης και ο Ηλίας Λογοθέτης βιογραφικό του οποίου παρουσιάζουμε παρακάτω.

2

Ο Ηλίας Λογοθέτης Γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα.

Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα σαν είδος. Σπούδασε και πήρε πτυχίο από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967 και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Με την καθοδήγησή του Καρόλου Κουν βούτηξε στα βαθειά νερά του Παγκόσμιου Θεάτρου και έπαιξε σημαντικά έργα, επωμιζόμενος την ευθύνη ερμηνειών μεγάλων ρόλων, σε έργα Μπέκετ, Πίντερ, Σαίξπηρ, Ιονέσκο και άλλων συγγραφέων.

Οφείλει πρωτίστως στο Δάσκαλό του την πίστη του στη Θεατρική Τέχνη και την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε στα πρώτα του βήματα.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο “Βαβυλωνία”.

Ο Γιάννης Χρήστου και ο Χάρολντ Πίντερ υπήρξαν μεγάλα γεγονότα στη θεατρική του πορεία. Η ερμηνεία του στον Τίτο Ανδρόνικο του «Αμφιθεάτρου» και ο ρόλος του Σπουνέρ στην Νεκρή Ζώνη του Πίντερ στο «Απλό Θέατρο» είναι σταθμοί στη Θεατρική του περιπέτεια.

3

Είχε την ευτυχία να γνωρίσει τον Γιάννη Χρήστου και να τραγουδήσει σύνθεσή του στις μεγάλες στιγμές του Θεάτρου Τέχνης και την μεγάλη τύχη να παίξει τη «Νεκρή Ζώνη» του Μέγιστου Ευρωπαίου Συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ και να τον βλέπει να παρακολουθεί την παράσταση.

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Στο μυαλό του κυρίαρχη μορφή είναι ο Γιάννης Τσαρούχης η ιερή αυτή μορφή που είχε την ευτυχία να τον ντύσει θεατρικά.

4

Η συμμετοχή του στην Ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Το μόνον της ζωής μου ταξεΊδιον» ήταν σημαντική. Το ανέβασμα του “Αμαρτήματος της Μητρός μου» είναι το μέγιστο γεγονός στην καλλιτεχνική του προσπάθεια να πλησιάσει τα ιερά και τα σπάνια της ελληνικής δραματουργίας.

Σύζυγός του είναι η Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και οι δύο ηθοποιοί.

Προηγουμενο αρθρο
Τα «Καραβάκια» της Λευκάδας!
Επομενο αρθρο
Τα «κόκκινα» του Θεόδωρου Στάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.