HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Ηλίας Λογοθέτης μιλά για «Το Αμάρτημα της Μητρός μου»

Ο Ηλίας Λογοθέτης μιλά για «Το Αμάρτημα της Μητρός μου»

Για ένατη χρονιά συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Μ. Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Ηλία Λογοθέτη.Το διήγημα του Βιζυηνού παρουσιάζεται χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στη γλώσσα ή περικοπή του κειμένου. Έργο αριστουργηματικό, γραμμένο από ένα μέγιστο συγγραφέα που πίστευε ότι το ζήτημα της γλώσσας «το περί νεοελληνικής γλώσσης ζήτημα είναι ουσιωδέστερον ακόμη και αυτού του ανατολικού ζητήματος» για το Έθνος μας.

Ο Γεώργιος Βιζυηνός αυτοσυστήνεται στο Αμάρτημα της Μητρός μου με τον παροιμιώδη ιλιγγιώδη τρόπο του και ο συνταρακτικά γραμμένος μύθος του ομώνυμου διηγήματος ζωντανεύει επί σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τραγούδια που ακούγονται είναι ποιήματα του Γεωργίου Βιζυηνού και μελοποιήθηκαν ειδικά για την παράσταση.

Η παράσταση παράλληλα με την εξέλιξη της πλοκής, αναδεικνύει τη γοητεία της γλώσσας, τη λεπτότητα των αισθημάτων και τις αποχρώσεις του χαρακτήρα του Βιζυηνού και της μητέρας του και αποτελεί μια σύγχρονη πρόταση χρήσης εικαστικού και μουσικού περιβάλλοντος.

Ταυτότητα της παράστασης
«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Μ. Βιζυηνού
Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, τηλ. 210-6510.973, 6974967250). Σάββατο 20.30 και Κυριακή 19.00
Σκηνοθεσία: Ηλίας Λογοθέτης
Σκηνογραφία: Μαρία Ζαχαρή
Μουσική: Μιχάλης Γληνιαδάκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Δήμητρα Καρδιτσιώτη, Σάββας Σουρμελίδης

Παρακολουθείστε το βίντεο: http://www.tanea.gr/news/nsin/article/5324618/o-hlias-logotheths-mila-gia-to-amarthma-ths-mhtros-moy/#.Vo-pqAEH2sE.facebook

Προηγουμενο αρθρο
Νέα πτήση από την Condor προς τη Λευκάδα για τη φετινή σεζόν!
Επομενο αρθρο
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.