HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Καλούδης για την κατάργηση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ο Καλούδης για την κατάργηση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΙΟΝ

24-11-2014

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου του κακού ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με υπουργούς τους βουλευτές Κέρκυρας τον Νίκο Δένδια και την Άντζελα Γκερέκου – Βοσκοπούλου επέφερε άλλο ένα πλήγμα κατά του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με υπογραφή και με στόμα Α. Λομβέρδου: Κατήργησαν το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το μετέφεραν στην Αθήνα.

Ο καθένας έχει ότι του αξίζει! Αυτούς και τα κόμματά τους ψήφισαν. Στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές ψήφισαν κομματικούς υποψηφίους. Αυτά εισπράττουν! Έξι χιλιάδες Κερκυραίοι ψήφισαν, με πρωτοντελάλη της τον Δ. Μάμαλο, στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές τη Κυρία Γκερέκου-Βοσκοπούλου και για Περιφερειάρχη, ικανοποιημένοι για… το νερό που έφερε στο νησί, για τους καλούς δρόμους στυλ Μόντε-Κάρλο που διαφημίζουν το νησί στο εξωτερικό, για τη καθαριότητα του νησιού, για τον καταπληκτικό φωτισμό σε δρόμους και σοκκάκια, για το σύγχρονο αεροδρόμιο και τόσα άλλα καλά που υποσχέθηκε και έκανε.

Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να αμφισβητούμε τη πολιτική κυριαρχία τους και να προβάλλουμε την δική μας ιδεολογία ότι με τα αθηνοκεντρικά κόμματα και το πελατειακό τους σύστημα των διορισμών και του διεφθαρμένου κράτους μόνο δεινά συσσωρεύονται επί 150 χρόνια στα Νησιά μας.

Και 2 συγκρίσεις:

1) Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υπήρχε από το 1824 ως Ιόνιος Ακαδημία με τις βαριές σχολές της Νομικής, Ιατρικής, Φιλολογίας, Αρχιτεκτονικής, Φυσικής. Το ίδρυσε και το χρηματοδότησε ο Λόρδος Frederick North Guilford. Το κατάργησαν οι κοτσαμπάσηδες της Αθήνας το 1865, από κόμπλεξ και ζήλεια προς τη Κέρκυρα.

2) Το επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1984, μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κλπ.

Μετά από 30 χρόνια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει 12 Τμήματα και 13.000 φοιτητές ενώ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έμεινε με 3 Τμήματα και 3.000 φοιτητές.

Προηγουμενο αρθρο
Πανλευκάδιος – Απόλλων Σύβρου
Επομενο αρθρο
Καντάδες της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.