HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Μικρός Γιαλός στον Πόρο

Ο Μικρός Γιαλός στον Πόρο

Στον μικρό κόλπο της Ρούδας στις νοτιοανατολικές ακτές της Λευκάδας βρίσκεται ο Μικρός Γιαλός. Είναι ένας μικρός παραθεριστικός οικισμός, που αυτή την εποχή σφύζει ακόμα από ζωή.

Η παραλία σε οβάλ σχήμα, έχει τιρκουάζ γάργαρα νερά και ολόλευκα βότσαλα. Αυτή την εποχή είναι σχεδόν ολόκληρη κατειλημμένη από ξαπλώστρες και ομπρέλες και διάφορα, για θαλάσσια σπορ.

Ο κόλπος έτσι όπως είναι κλειστός έχει πάντα ήσυχα νερά. Κάθε μέρα αρκετά σκάφη επισκέπτονται τα φιλόξενα νερά του. Είναι επίσης απάγκιο για τα σκάφη τις μέρες με δυνατούς ανέμους.

DSCN1139

Πάνω από τον κόλπο του Μικρού Γιαλού βρίσκεται το χωριό του Πόρου. Ένα μικρό και γραφικό ορεινό χωριό, που ζει στους δικούς του ήρεμους ρυθμούς.

Στα δεξιά και αριστερά του δρόμου που οδηγεί στην παραλία υπάρχουν αρκετά όμορφα και προσεγμένα τουριστικά συγκροτήματα.

DSCN1160

Λίγο πριν τελειώσει η μικρή σημερινή μας βόλτα, βρεθήκαμε στο συγκρότημα «ΜΕΝΤΑ» της Ειρήνης Μεσσήνη. Έχει εκπληκτική θέα, ίσως την καλύτερη της περιοχής, είναι όμορφο και προσεγμένο. Μια οργανωμένη και αξιοζήλευτη τουριστική μονάδα, για την οποία η Ειρήνη και τα δυο αδέρφια της πασχίζουν και κοπιάζουν καθημερινά.

Προηγουμενο αρθρο
Περί του ποιήματος του Α. Βαλαωρίτη: «Ο ανδριάς του αοιδήμου Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως»
Επομενο αρθρο
Α.Σ. «Νίκη Λευκάδας»: έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Ιωσήφ Κοϊδή

1 Σχόλιο

  1. vag.
    3 Σεπτεμβρίου 2016 at 13:30 — Απάντηση

    H παραλια που αναφερεστε ειναι η Ρουδα ,ο μικρος γυαλος ειναι αριστερα.Tα εχετε μπερδεψει λιγο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.