HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Βλαντίζιν αγοράζει το αεροδρόμιο του Ακτίου

Ο Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Βλαντίζιν αγοράζει το αεροδρόμιο του Ακτίου

Πριν ένα περίπου μήνα η εφημερίδα MailyTelegraph έκανε για πρώτη φορά αναφορά στην επιθυμία του Ρώσου ολιγάρχη Μιχαήλ Βλαντίζιν για την αγορά ενός αεροδρομίου στην Ελλάδα. Η είδηση πέρασε στα ψιλά και κανένας δεν συσχέτισε το αεροδρόμιο με τη Δυτική Ελλάδα.

Χτες αργά το βράδυ η γαλλική εφημερίδα «LeFrong» επιβεβαίωσε την είδηση αναφέροντας ρητά, ότι πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ακτίου. Εντός της εβδομάδας, όπως αναφέρει, πρόκειται να υπογραφούν τα έγγραφα της αγοροπωλησίας με την ελληνική κυβέρνηση. Το τίμημα είναι τεράστιο, έτσι δεν προβλέπεται να υπάρξουν αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά τόσο για την πώληση όσο, και την μέχρι τώρα στρατιωτική χρήση του αεροδρομίου.

Ποιος όμως είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Μιχαήλ Βλαντίζιν και ποια είναι τα κίνητρα του; Η περιουσία του σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ανέρχεται σε 15,3 δισ. δολάρια. Αναφέρεται ως ο μεγιστάνας του νικελίου και είναι στην 173 σειρά των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Εκτός από το νικέλιο της Ρωσίας, ο Βλαντίζιν είναι ιδιοκτήτης πολλών άλλων επιχειρήσεων, όπως τηλεοπτικά κανάλια, ονομαστά ξενοδοχεία, εκδοτικοί οίκοι κ.λ.π..

Η συγκεκριμένη αγορά του αεροδρομίου του Ακτίου είναι μάλλον ένα μικρό δωράκι που έκανε στον εαυτό του, ζηλεύοντας τη δόξα του Ντμίτρι Ριμπολόφλεφ, (περιουσία 9 δις), ιδιοκτήτη από πέρυσι του Σκορπιού.

Είναι γεγονός πως ο ίδιος δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα της αγοροπωλησίας. Όλες τις λεπτομέρειες κανονίζει ο διευθυντής μιας εκ των πολλών εταιρειών του, αυτής που ασχολείται με τον τουρισμό. Η εταιρεία αυτή έχει αναλάβει τα ταξίδια, τις εκδρομές και τις διακοπές της ρωσικής ελίτ του χρήματος. Μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν έντονα στην Κύπρο. Τον τελευταίο χρόνο η Κύπρος λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, άρχισε να γίνεται «αφιλόξενη» για τους νεόπλουτους Ρώσους.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο συνεργάτης του Βλαντίζιν, Νικολάι Μουζίκιν, ετοιμάζεται πυρετωδώς να κατακλύσει τη Λευκάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι με Ρώσους βαθύπλουτους. Στο αεροδρόμιο του Ακτίου όπως όλα δείχνουν θα επικρατεί συνωστισμός αφού εκτός των αυξημένων πτήσεων που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι, θα προστεθούν και οι εκ Μόσχας προερχόμενες. Η ιδιωτικότητα του αεροδρομίου θα εξασφαλίσει απόλυτη προστασία και μυστικότητα στους Ρώσους βαθύπλουτους.

Όπως πληροφορήθηκα, την περασμένη εβδομάδα ο Νικολάι Μουζίκιν, συναντήθηκε με δυο σημαίνοντα πρόσωπα του Λευκαδίτικου τουρισμού. Σε σουίτα του ιστορικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος «Μεγάλη Βρετανία», συναντήθηκε -με διαφορά τριών ωρών- με τον διευθυντή της μαρίνας Λευκάδας κ. Δαλλό και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Νίκο Ματαράγκα.

Οι δυο Λευκαδίτες εκπρόσωποι απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Από τον κ. Δαλλό ζητήθηκε να υπάρχουν διαθέσιμα στη μαρίνα Λευκάδας κότερα μεγάλων διαστάσεων και υψηλών προδιαγραφών πολυτέλειας, ώστε οι Ρώσοι να έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης θαλάσσιων εκδρομών στα κοντινά νησιά μας, αλλά και σε όλο το Ιόνιο. Ο κ. Δαλλός διαβεβαίωσε το Ρώσο ότι είναι μέσα στις δυνατότητες της μαρίνας από τον Ιούνιο κιόλας η ικανοποίηση κάθε επιθυμίας των Ρώσων.

Από τον κ. Νίκο Ματαράγκα από την άλλη, ζητήθηκε, να δεσμευτούν όλα τα διαθέσιμα καταλύματα ( βίλες κατά προτίμηση) από πολυτελείας και πάνω, για το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι απαιτήσεις των Ρώσων όσον αφορά τα καταλύματα, ήταν, πρέπει να ομολογήσουμε, ιδιαίτερα αυστηρές. Ο κ. Ματαράγκας δεσμεύτηκε αφού επιστρέψει στη Λευκάδα και συσκεφθεί με τους ιδιοκτήτες, ν’ απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Λευκάδα όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί σε Μονακό της Ελλάδας. Η μοίρα του νησιού θα αλλάξει ριζικά. Βέβαια μην περιμένουμε να γεμίσει το παζάρι με κοκκινομάλληδες Ρώσους και πεντάμορφες ξανθές Ρωσίδες. Οι πλούσιοι κάνουν ως γνωστό, διακοπές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Τα χρήματα όμως θα ρέουν άφθονα…

Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη για τον τουρισμό της Λευκάδας προβλέπεται μακροπρόθεσμα να επηρεάσει θετικά και αλλά κοντινά τουριστικά θέρετρα, όπως είναι η Πρέβεζα και η Πάργα.

Βιολέττα Σάντα

(Πρωταπριλιάτικο άρθρο!!)

Προηγουμενο αρθρο
Η Σόκο Κοϊζούμι και άλλες σημαντικές προσωπικότητες στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Τα θαύματα παραμονεύουν παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.