HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Σύλλογος Απανταχού Δραγανιτών για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό

Ο Σύλλογος Απανταχού Δραγανιτών για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό

Ο Σύλλογος Απανταχού Δραγανιτών “Η Υπαπαντή του Κυρίου” για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό του Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Δραγανιτών “Η Υπαπαντή του Κυρίου” σε συνεδρίαση στις 7/2/2016 επισημαίνει την πρωτοφανή ολιγωρία και ομόφωνα καλεί τους αρμόδιους φορείς να κινηθούν άμεσα για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων. Η απόφαση έχει ως εξής:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Δραγανιτών “Η Υπαπαντή του Κυρίου” εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με την πρόοδο των ενεργειών στις οποίες υποχρεούται η πολιτεία για την αποκατάσταση των ζημιών από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου. Η νοτιοδυτική Λευκάδα και κυρίως τα χωριά Δράγανο και Αθάνι έχουν υποστεί τις περισσότερες συνέπειες. Οι ζημιές σε κατοικίες, εκκλησίες, δρόμους και παραλίες της περιοχής είναι ανυπολόγιστες. Οι καταστροφές στις οικοσκευές των νοικοκυριών είναι σχεδόν ολικές. Η αποκατάσταση τους δε, είναι αδύνατη χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας. Επιπρόσθετα, οι επιπτώσεις στον τουρισμό από την προφανή αδυναμία για ετοιμότητα των υποδομών το ερχόμενο καλοκαίρι (απαιτούνται μελέτες, χρηματοδότηση, έργα), θα προσθέσει ανυπολόγιστα στο σύνολο της καταστροφής.

Σήμερα, σχεδόν τρείς μήνες μετά η πολιτεία επιδεικνύει πρωτοφανή ολιγωρία, ακόμη και για τη λήψη αποφάσεων, σχετικά με την κρατική αρωγή των σεισμοπλήκτων. Είναι τραγική η καθυστέρηση της διάθεσης κοντέινερ για την προσωρινή στέγαση και της χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος προς τους σεισμόπληκτους. Οι κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι προχωρημένης ηλικίας και με ελάχιστο εισόδημα νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι.

Γι΄αυτό καλούμε τις αρμόδιες αρχές για την λήψη άμεσα αποφάσεων και την άμεση έναρξη της παροχής βοηθείας:
1. για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων (διάθεση κοντέινερ για προσωρινή στέγαση, έκτακτο βοήθημα, αποζημίωση οικοσκευής, στεγαστική συνδρομή, επιδότηση ενοικίου)

2. για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές της περιοχής, με προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο και την αποκατάσταση της πρόσβασης στις παραλίες του Γυαλού και των Εγκρεμνών

3. για την αποκατάσταση των ζημιών στα δημόσια κτίρια και τις εκκλησίες της περιοχής

Για το Δ.Σ
Ο Γεν. Γραμματέας                                           Ο Πρόεδρος
Γεράσιμος Π.Κατωπόδης                           Γεώργιος Δ. Κατωπόδης

Προηγουμενο αρθρο
Oταν λαϊκίζει (και) ο Κυριάκος…
Επομενο αρθρο
Telegraph: Η Λευκάδα στα 3 καλύτερα ελληνικά νησιά της Ευρώπης για οικογενειακές διακοπές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.