HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά συνοδού ασθενή σε βάρος νοσηλεύτριας

Ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά συνοδού ασθενή σε βάρος νοσηλεύτριας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ο σύλλογος εργαζομένων καταδικάζει και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά συνοδού ασθενή σε βάρος συναλδέφισσας νοσηλεύτριας, στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Λευκάδας, που συνέβη το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο συνοδός, ξέσπασε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και απειλές στην νοσηλεύτρια βάρδιας με αφορμή την έλλειψη εφημερεύοντος γενικού χειρουργού, λες και οι υγειονομικοί είναι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο από την έλλειψη αυτή.

Το νοσοκομείο Λευκάδας, για πάνω από δύο μήνες έχει μείνει με ΕΝΑ Γενικό χειρουργό (και μάλιστα επικουρικό με ημερομηνία λήξης), με συνέπεια να μην καλύπτεται με εφημερίες όλο το μήνα. Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασθενείς που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία (τακτικά και επείγοντα) και όσοι χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση και μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η «μπαλωματική» λύση που επιλέχτηκε με την μετακίνηση ενός γιατρού από το νοσοκομείο Πρέβεζας, δεν έλυσε το πρόβλημα , αφού και πάλι, για αρκετές μέρες το μήνα, το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από γενικό χειρουργό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που δεν είναι το μοναδικό (έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα τόσο στα επείγοντα όσο και στις κλινικές ) αναδεικνύει για μια ακόμη φορά, τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες που δουλεύουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία, οι οποίες λόγω της έλλειψης προσωπικού, της εντατικοποίησης , της ελλιπής χρηματοδότησης και της αύξησης προσέλευσης ασθενών γίνονται ακόμη πιο δύσκολες και επικίνδυνες. Βγαίνουν επίσης στην επιφάνεια με το πιο κραυγαλέο τρόπο, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, γίνονται πολλές φορές αποδέκτες ακραίων συμπεριφορών, όχι μόνο απλών λεκτικών διαμαρτυριών αλλά και άσκησης σωματικής βίας εναντίον τους, από ασθενείς και συνοδούς. Αιτία είναι η σκληρή πραγματικότητα που συναντούν οι συνοδοί και οι ασθενείς όταν προσέρχονται στο νοσοκομείο από την έλλειψη ειδικευμένων γιατρών, νοσηλευτών , τις πολύωρες αναμονές αλλά και εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτιση τους λόγω του έκτακτου περιστατικού τους που χρήζει άμεση αντιμετώπιση.

Όμορφα ακούγονται οι ανακοινώσεις για «σταθεροποίηση και αναβάθμιση του συστήματος υγείας », η «μεταμνημονιακή κανονικότητα» που κάθε λίγο και λιγάκι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις, η πραγματικότητα όμως που βιώνουν υγειονομικοί και περιθαλπόμενοι στα νοσοκομεία μόνο κανονική δεν είναι !!!

Ο σύλλογος εργαζομένων καλεί τους ασθενείς και τις οικογένειες τους μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς να στραφούν απέναντι στους πραγματικά υπεύθυνους, την κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που τσεκούρεψαν την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και στον ΕΟΠΠΥ και που υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες σε δημόσιες και απολύτως δωρεάν παροχές υγείας.

Το μείζον ζήτημα στα νοσοκομεία είναι η έλλειψη προσωπικού, η επιθετική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης , η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή εργασία των υγειονομικών και τη νοσηλεία των ασθενών.

Απαιτούμε:
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά!
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας.
Μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Το Δ.Σ
Λευκάδα 3/10/2018

Προηγουμενο αρθρο
4 συλλήψεις στη Λευκάδα χθες το βράδυ στα πλαίσια προληπτικών αστυνομικών έλεγχων
Επομενο αρθρο
Υποψηφιότητες για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.