HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Ψυχάρης παρέδωσε τον ΔΟΛ στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ -Αναλαμβάνει ο Μουλόπουλος

Ο Ψυχάρης παρέδωσε τον ΔΟΛ στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ -Αναλαμβάνει ο Μουλόπουλος

Στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου είναι πλέον οι τύχες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Με μια αιφνίδια απόφαση του Στ. Ψυχάρη, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Δ.Σ της Αυγής ανέλαβε να σώσει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ.

Ο επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος του Βήματος και των Νέων, είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ απεδέχθη προθύμως την πρόταση όπως αναφέρει ο ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Στη Βουλή θα φέρει το θέμα η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αναμένεται να φέρει αύριο Τετάρτη το θέμα στη Βουλή, ενώ αναμένονται και έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένονται και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΔΟΛ που «πάγωσαν» στο άκουσμα της είδησης.

Βενιζέλος: Χυδαίος και αποκάλυπτος εκβιασμός

Στην πρώτη αντίδραση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για χυδαίο και απροκάλυπτο εκβιασμό της κυβέρνησης.

Στο σχόλιο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει:

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει επίσης ότι «η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ» και καταλήγει: «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

«Πάγωσαν» οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ

Η αιφνίδια ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, προκάλεσε «παγωμάρα» στους εργαζόμενους. Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε εργαστεί επί μια 20ετία στο συγκρότημα και στο παρελθόν είχε συγκρουστεί με εργαζόμενους.

Την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, είχαν καρατομηθεί με συνοπτικές διαδικασίες οι διευθυντικές ομάδες του Βήματος και των Νέων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου.

Το Μαξίμου αναζητά επενδυτές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αναζητά πλέον επενδυτές προκειμένου να εξαγοράσουν τον ΔΟΛ ο οποίος έχει «πνιγεί» στα χρέη. Σύμφωνα επίσης με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί, το deal μεταξύ κυβέρνησης και Σταύρου Ψυχάρη έχει άμεση σχέση με τις δικαστικές περιπέτειες του εκδότη.

Η συνάντηση Ψυχάρη-Παππά-Μουλόπουλου

Οπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr, την περασμένη Πέμπτη, έγινε μια συνάντηση που κρατήθηκε μυστική: Μετείχαν ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον πρόεδρο του δ.σ. της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο.

Οι τρεις άνδρες συζήτησαν εκ νέου τις εξελίξεις στο εκδοτικό συγκρότημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζήτησε και βρήκε επενδυτή που θα μπορούσε να σώσει τον οργανισμό από το λουκέτο και δεν αποκλείεται ανάμειξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ενδιαφέρεται να αναμειχθεί στα ΜΜΕ της χώρας μας.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση αυτή συνδέεται με τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν προσωπικά τον Σταύρο Ψυχάρη. Ορισμένοι εξαρτούν μάλιστα την εν λόγω συνάντηση με την αιφνιδιαστική παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε δηλώνοντας ότι θέλει «να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών».

Ας σημειωθεί ότι μετά την συνάντηση των τριών, ο Βασίλης Μουλόπουλος, το περασμένο Σάββατο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού, μεταφέροντας πιθανόν την απόφαση της κυβέρνησης για νέο επενδυτή.

Στα 220 με 240 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος των δανείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, η μη εξυπηρέτηση των οποίων έχει φέρει τον οργανισμό σε στάση πληρωμών.

Οταν η κυβέρνηση ήθελε να τον τοποθετήσει στο ΕΣΡ

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει σφόδρα στην πρόθεση της κυβέρνησης να ορίσει τον Βασίλη Μουλόπουλο ως αντιπρόεδρο ή μέλος του ΕΣΡ αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να κάνει πίσω.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Χιόνισε και σήμερα στον Αη Δονάτο
Επομενο αρθρο
Τις Κυριακές η πόλη έβαζε την επίσημη στολή της

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    18 Ιανουαρίου 2017 at 19:19 — Απάντηση

    Η οικονομική κρίση- καθημαγμός ουσιαστικά- της χώρας εδώ και 9 χρόνια κοντά, ασφαλώς είναι σημαντικός παράγων για την αρνητική πορεία κάθε επιχείρησης και την εμφάνιση του φαινόμενου της φτώχειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα θεσμισμένα Ευρωπα’ι’κά στοιχεία και αναγωγές.
    Αλλά και που είναι τα αναγκαία ψήγματα ορθολογικής διαχείρησης του επιχειρείν, και μάλιστα απ την αστική τάξη της χώρας- απ την οποία οι πολίτες εγγράφουν προσδοκίες ως για την ανάπτυξη και την Εθνική προσπάθεια.
    Να μην μπούμε στην γοητευτική αφοριστική συζήτηση, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα δεν υπήρξε- υπάρχει αστική τάξη , με την ιστορικοκοινωνική διάσταση του όρου.
    Η συζήτηση αυτή ας μένει να υπάρχει, με τα επιχειρηματά της.
    Τα αναγκαία ψήγματα ορθολογισμού σε κάθε έκφανση της κοινωνικής πολιτικής οικονομικής και ατομικής ζωής, διαπερνούν και όποιες συζητήσεις για παραπέρα κατηγορήματα και εννοιολογίες.
    Και μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να επενδύει και να εμφαίνει σε ένα φάσμα κοινωνικότητας με διάφορες καθημερινές εκφάνσεις ως σημαινόμενα ( θεμιτός καίρια ακόμα και ο επιχειρηματικός ναρκισισμός και η αίσθηση του πατερναλισμού, του επιχειρούντα, κοινωνικά) αλλά στο σημαίνον επιχειρώ, το παραπέμπον είναι η οικονομική ορθολογικότητα επιχειρησιακά ( που δεν ταυτίζεται κατ ανάγκην με το κέρδος).
    Η κάθε αρνητική ευρύτερη συγκυρία – και στο οικονομικό τοπίο- δεν παραγάγει κατ ανάγκη ανορθολογισμό.
    Ενώ η απουσία του αναγκαίου, έστω και ελάχιστου ,ορθολογικού στοιχείου διαχείρησης- ιδιαίτερα του ποσοτικού ορθολογικού- αποτελεί την σίγουρη ερμηνευτική της όποιας αρνητικής συγκυρίας οικονομικής και κοινωνικής.
    Η αστική τάξη της χώρας ( με την πλήρη ιστορική διάσταση του όρου) και η κρατικοπολιτειακή τάξη της χώρας ( και εδώ στην πλήρη εννοιλογική ανάπτυξη του όρου ”κρατικοπολιτειακή”), να κυτάξουν προς την κατεύθυνση της Εθνικής προσπάθειας ορθολογικά, ως κεντρικό ιδεολόγημα αναγκαίο της κίνησης της Ελληνικής κοινωνικής καθημερινότητας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.