HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης (2/4) ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.

Ο Βασίλης Λυριτζής «έφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο στα 62 του χρόνια, μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Την είδηση ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του και κουμπάρος του, Δημήτρης Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα», αποκάλυψε στη συνέχεια μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γνωστός δημοσιογράφος.

Η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00 στο Α’ Νεκροταφείο. Αντι στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί να κατατεθούν εισφορές στη «Φλόγα».

Από την Κρήτη στην Αθήνα και από την «Αυγή» ως την ΕΡΤ, τον ΣΚΑΪ, τον Real FM

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο.

Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με τη σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Μετά τη θητεία του στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης επέστρεψε στην Αθήνα και στη «μάχιμη» δημοσιογραφία. Στην εφημερίδα «Αυγή» και λίγο αργότερα, το 1990, στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου ανέλαβε το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού.

Ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τα νέα Μέσα και το διαδίκτυο, έστησε μαζί με την ομάδα του το ειδησεογραφικό σάιτ του Flash 96,1. Η επιτυχία της ραδιοφωνικής τους εκπομπής δεν άφησε ασυγκίνητη την τηλεόραση. Το 2002 μεταπηδούν με τον Δημήτρη Οικονόμου στη δημόσια τηλεόραση.

Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όταν το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας «Έθνος».

Με τη σύζυγό του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

«Φεύγει στα καλύτερά του», τόνισε συγκινημένος σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Οικονόμου. «Η κόρη του είναι στο πανεπιστήμιο, ο γιος του ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες φέτος, χάνει τις καλύτερες στιγμές τους», προσέθεσε.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση κατ' αγνώστου για αυθαίρετες κατασκευές στο θαλάσσιο χώρο της Λυγιάς
Επομενο αρθρο
Αυτισμός - Ημέρα ευαισθητοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.