HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠαραιτήσεις μελών Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήσεις μελών Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση παραίτησης από τη Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Από την ίδρυσή του στηρίξαμε τις πολιτικές προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της Αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία, θεωρώντας θεμελιώδεις αρχές την κοινή δράση των δυνάμεών της, τη συλλογικότητα, τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων, το ήθος που πιστεύουμε ότι διαφοροποιεί ένα κόμμα που θέλει να χαρακτηρίζεται ως αριστερό από τα άλλα.
Στις θεμελιώδεις αυτές αρχές που προκύπτουν από το ίδιο το Καταστατικό του και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων περιμέναμε να στηριχτεί και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη διακηρύσσοντας το τέλος των καταστροφικών μνημονίων, την αλλαγή προς όφελος των αδυνάτων, την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Αντί γι’ αυτό, ο Αλ. Τσίπρας και μια μικρή ομάδα γύρω του παραφράζοντας την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός και αγνοώντας το 62% του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου υποτάχτηκε στους δανειστές ,έφερε στη βουλή, ψήφισε μαζί με ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο. Βρίσκεται πια έτσι σε ευθεία αντίθεση με τον κόσμο που την εμπιστεύθηκε παραβιάζοντας κατάφωρα τις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα της ΔΕΘ και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Γενάρη του 2015.

Με την ψήφιση του 3ου σκληρότερου μνημόνιου και τις διαβεβαιώσεις που δίνει σε όλους τους τόνους ότι θα το εφαρμόσει απαρέγκλιτα (γι΄ αυτό ζητάει άλλωστε και νωπή εντολή) η Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο τη μνημονιακή της μετάλλαξη.

Αντί να «σκίσει τα μνημόνια» η Κυβέρνηση προτίμησε να σκίσει τις ίδιες τις προγραμματικές της δηλώσεις, τις διακηρύξεις ότι «οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς και τα κέρδη».

Εκτός από τις άμεσες συνέπειες για το λαό και τον τόπο με τις επιλογές της αυτές η ηγετική ομάδα υπό τον Αλ. Τσίπρα αναλαμβάνει και ευρύτερες ιστορικές ευθύνες. Γιατί, όταν πρακτικά ισχυρίζεται ότι για να παραμείνει στην εξουσία μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να ασκεί δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική διακηρύσσοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αποδέχεται την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού, επιβεβαιώνει αυτούς που συνηθίζουν να λένε «όλοι ίδιοι είναι», αυτοακυρώνει το ρόλο και την ίδια την ύπαρξη της Αριστεράς. Γιατί ιστορικά η Αριστερά υπάρχει για να αγωνίζεται να αλλάξει τον κόσμο…

Παράλληλα μετά τις εκλογές και μέχρι σήμερα όλες οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις πάρθηκαν από μια ολιγομελή κυβερνητική ομάδα ερήμην οποιασδήποτε συλλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσαμε την κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων, την απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας, την ακύρωση κάθε δυνατότητας πολιτικής παρέμβασης των μελών, καθώς ούτε το Συνέδριο που πρότεινε ο ίδιος ο Τσίπρας δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τις εκλογές.

Φτάσαμε έτσι στην παραίτηση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών (σε γνώση και με τις ευλογίες των ξένων, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις της κας Μέρκελ και άλλων ευρωπαίων πολιτικών παραγόντων) χωρίς καν να προηγηθεί ενημέρωση και συζήτηση στην ελληνική Βουλή.

Επειδή δεν μπορούμε να αποδεχτούμε και να υπηρετήσουμε την επιλογή του «Μαξίμου» να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική και αδιέξοδη μνημονιακή συμφωνία που υπέγραψε και που αποτελεί το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα ενόψει των εκλογών(όσα λέγονται από την κυβέρνηση, ότι θα αγωνιστεί για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας που η ίδια έφερε, αποτελούν νέες αυταπάτες, αντάξιες των προηγουμένων περί «αμοιβαία επωφελούς λύσης» και «έντιμου συμβιβασμού»)

Επειδή με όλα τα παραπάνω ο Αλ. Τσίπρας και η περί αυτόν μικρή κυβερνητική ομάδα έχει ακυρώσει στην πράξη την ίδια τη βάση δημιουργίας και εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ διαλύοντάς τον ουσιαστικά.
Δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές μαζί με όλους όσους στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, με όλους τους έλληνες δημοκρατικούς πολίτες που αγωνιούν και συνθλίβονται από τη συνέχιση της απάνθρωπης αυτής πολιτικής.

Τον αγώνα ενάντια στην επιτροπεία των Βρυξελλών, για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας μας, για μια πορεία με ανοιχτούς προοδευτικούς ορίζοντες.

Τον αγώνα για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτή την πορεία.

Υ.Γ.: Επειδή ανάμεσα στ΄ άλλα το τελευταίο εξάμηνο κακοποιήθηκε βάναυσα και η έννοια «αξιοπρέπεια» που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρο από τον Αλ. Τσίπρα , αφού η κυβέρνηση καταπατώντας όλες τις διακηρύξεις της έφτασε με «αξιοπρέπεια!» να υπογράφει ένα τρίτο μνημόνιο, για μας «αξιοπρέπεια» σημαίνει, όπως το εκφράζει ο Κ. Καβάφης:
«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
Τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:
Μην την εξευτελίζεις…»
Λευκάδα, 26/8/2015

Τα μέλη της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ
Βλάχος Παύλος, μέλος Ν.Ε. και Γραμματείας, αναπληρωτής Συντονιστής
Γουρζή Έφη, μέλος Ν.Ε.
Θερμός Δήμος, μέλος Ν.Ε.
Κατωπόδης Δημήτρης, μέλος Ν.Ε. και Γραμματείας
Κούρτης Φίλιππος, μέλος Ν.Ε.
Περδικάρης Φίλιππος, μέλος Ν.Ε.
Φατούρου Χριστίνα, μέλος Ν.Ε. και Γραμματείας
Ψάιλα Αγγελική, μέλος Ν.Ε.

Προηγουμενο αρθρο
Τελετή λήξης Φεστιβάλ Λευκάδας με το φακό του Νίκου Ζαβιτσάνου
Επομενο αρθρο
Αρχιερατική Λειτουργία στην Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς

3 Σχόλια

  1. logikos
    29 Αυγούστου 2015 at 00:26 — Απάντηση

    Η αχρηστη πληροφορια της ημερας…..

  2. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ
    29 Αυγούστου 2015 at 00:10 — Απάντηση

    Eιδαμε και τοσα χρονια τους σωτηρες, λογικη ειναι να ειναι και αυτος στα τεσσερα; ΟΧΙ

  3. ΚΩΣΤΑΣ
    28 Αυγούστου 2015 at 19:51 — Απάντηση

    Διαβάζω και ανατριχιάζω! Οι άνθρωποι λαλήσανε. Όχι ότι πριν ήταν καλύτερα αλλά τώρα…άστα να πάνε. Πάνε να “σκοτώσουν” έναν άνθρωπο (τον Τσίπρα) για τη μοναδική φορά που προσπάθησε να σκεφτεί και να πράξει λογικά. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ευγενή φιλοδοξία ή καλύτερα έχουν αναλάβει…εργολαβικά…να μας σώσουν (θέλουμε δεν θέλουμε!). Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη κι ας μετρήσουν το μπόϊ τους, πριν μας….σώσουν (βόηθα Παναγιά από τους σωτήρες!)!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.