HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρεμβάσεις βουλευτή Θανάση Καββαδά

Παρεμβάσεις βουλευτή Θανάση Καββαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 12 Δεκεμβρίου 2019

26.000 ευρώ στο ΙΕΚ Λευκάδας για προμήθεια εξοπλισμού – Πληρώνονται οι σχολικές καθαρίστριες – Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) κύριο Κωνσταντίνο Δέρβο είχε την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα του ΙΕΚ Λευκάδας.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρόεδρο για θέματα του ΙΕΚ, όπως την έγκριση δαπάνης για την κάλυψη αναγκών σε εξοπλισμό με διαγωνισμό, την πληρωμή παλαιότερων οικονομικών εκκρεμοτήτων, αλλά και την πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Μεγανησίου.

Ο κ.Δέρβος δεσμεύθηκε να συνδράμει την επίλυση των θεμάτων και υπέγραψε έγκριση δαπάνης 26.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού με διαγωνισμό, μεταξύ των οποίων 13 υπολογιστές, ένας server, πολυμηχάνημα, εκτυπωτής, βιντεοπροβολέας και περιφερειακός εξοπλισμός και άλλα. Ακόμη, δεσμεύθηκε ότι μόλις εγκριθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, θα διαθέσει κονδύλι για πληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων του ΙΕΚ, ύψους 9.678,20 ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Δέρβος υπέγραψε στις 12 Δεκεμβρίου και καταβλήθηκαν τα χρήματα για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο. Τα ποσά είναι € 20.677,14 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, € 22.048,69 ευρώ για τη δευτεροβάθμια και € 4.367,12 για το Μεγανήσι. Επίσης, αναφορικά με την λήξη της σύμβασης για τις υπηρεσίες καθαριότητας του ΙΕΚ, ο κ.Δέρβος διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθεί το κενό μέχρι τις 3 Μαρτίου 2019 που θα υπάρξει νέος διαγωνισμός.

Τέλος, συζητήθηκε η παροχή προγραμμάτων και δράσεων εκπαίδευσης ενηλίκων στον νομό, με ιδιαίτερη αναφορά στη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λευκάδας, καθώς και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών. Αναλυτικά εξετάστηκε η δυνατότητα ίδρυσης Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί, ώστε να δοθεί η ευκαιρία ενός ευέλικτου εκπαιδευτικού προγράμματος σε ενήλικες, που για οποιονδήποτε λόγο άφησαν το σχολείο πριν ολοκληρώσουν την υποχρεωτική φοίτηση.

Προηγουμενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικο Μπαζαρ Μουσικού Σχολείου
Επομενο αρθρο
Τα κόκκινα κολωνάκια ως αισθητικές και πολιτικές παρεμβάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.