HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρουσίαση του project της Εύας Γιαννακοπούλου «Δούρειο Ύφος» στο Νήιον

Παρουσίαση του project της Εύας Γιαννακοπούλου «Δούρειο Ύφος» στο Νήιον

Στο Νήιον, αυτή τη Δευτέρα (30/05) στις 20.00.

Σε συνέχεια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών που έλαβε χώρα τον προηγούμενο χρόνο στο Νήιον, θα ήθελα να σας ανακοινώσω και να σας προσκαλέσω στην παρουσίαση του πρότζεκτ της πρώτης συμμετέχουσας Εύας Γιαννακοπούλου, “Δούρειο Ύφος: Φανταστικές τοπολογικές έρευνες με γνώμονα το Φύλο: μια εισαγωγή στις γενεαλογίες των νησιών.”

Ξεκινώντας από την εντοπιότητα του Οδυσσέα, τη σημασία του Μύθου και του Ταξιδιού, ένας φανταστικός χαρακτήρας (Hildegard von Bingen) και η Εύα αναζητούν ένα προσωπικό και γεωγραφικό εφαλτήριο σημείο μεταξύ Ιθάκης και Λευκάδας, δημιουργώντας ένα πλασματικό και ενσώματο διάλογο πριν και μετά από ένα ταξίδι με μηχανάκι. Εάν υποθέσουμε πως η διαδικασία του ταξιδιού επιτρέπει την παραγωγή άλλων υποθέσεων σχετικά με την τοποθεσία ενός νησιού -γεωγραφική ή μη- σκοπός της εικαστικού είναι να διερευνήσει τη φόρμα ενός χωρικού, θαλάσσιου, ρευστού και προσωπικού περιθωρίου που προκύπτει από την μετάβαση των δύο χαρακτήρων από τον έναν στον άλλον τόπο.

Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση με θέματα την εντοπιότητα και την καταγωγή, την ταυτότητα, την ιστορία και την ιστορικότητα, το μύθο και το φύλο.

Περισσότερες πληροφορίες για το project: http://theisland-resignified.tumblr.com, http://theisland-resignified.tumblr.com/news

Θα χαρώ πολύ να σας δω,

Δήμητρα Κονδυλάτου

999

Η Εύα Γιαννακοπούλου (www.evagiannakopoulou.com) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ιθάκη. Έχει ζήσει στην Αθήνα, τη Νάπολη, την Βαρκελώνη και την Κων/λη ενώ αυτή την περίοδο διαμένει μεταξύ Ιθάκης και Αθήνας, όπου εργάζεται. Έχει σπουδάσει Ιστορία Τέχνης στην Ιταλία, Καλές Τέχνες στην Ελλάδα και εκπόνησε Master “Space Strategies” στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Weiβensee του Βερολίνου. Πειραματίζεται με performances, video, εγκαταστάσεις, ταινίες μικρού μήκους και συμμετοχικές δράσεις. Η δουλειά της επικεντρώνεται στην διερεύνηση και την κατανόηση της πολυπλοκότητας και των υπονοιών της «οπτικής ηθικής», μέσω της προσέγγισης εννοιών όπως η παρατήρηση, η συμμετοχή και τα ένστικτα. Oι επιτελέσεις της εμπνέονται συνήθως από φευγαλέες παρατηρήσεις της πολιτικής καθημερινότητας, του γυναικείου σώματος και των παράδοξων συναντήσεων μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε μουσεία, ιδρύματα, γκαλερί, φεστιβάλ, αυτοσχέδιες δομές και δημόσιους χώρους σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία και Σερβία. Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Ίδρυμα Rosa Luxemburg του Βερολίνου.” target=”_blank”>www.evagiannakopoulou.com) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ιθάκη. Έχει ζήσει στην Αθήνα, τη Νάπολη, την Βαρκελώνη και την Κων/λη ενώ αυτή την περίοδο διαμένει μεταξύ Ιθάκης και Αθήνας, όπου εργάζεται. Έχει σπουδάσει Ιστορία Τέχνης στην Ιταλία, Καλές Τέχνες στην Ελλάδα και εκπόνησε Master “Space Strategies” στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Weiβensee του Βερολίνου. Πειραματίζεται με performances, video, εγκαταστάσεις, ταινίες μικρού μήκους και συμμετοχικές δράσεις. Η δουλειά της επικεντρώνεται στην διερεύνηση και την κατανόηση της πολυπλοκότητας και των υπονοιών της «οπτικής ηθικής», μέσω της προσέγγισης εννοιών όπως η παρατήρηση, η συμμετοχή και τα ένστικτα. Oι επιτελέσεις της εμπνέονται συνήθως από φευγαλέες παρατηρήσεις της πολιτικής καθημερινότητας, του γυναικείου σώματος και των παράδοξων συναντήσεων μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε μουσεία, ιδρύματα, γκαλερί, φεστιβάλ, αυτοσχέδιες δομές και δημόσιους χώρους σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία και Σερβία. Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Ίδρυμα Rosa Luxemburg του Βερολίνου.

Προηγουμενο αρθρο
Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα : «Μιλώντας για το άγχος και την διαχείριση του»
Επομενο αρθρο
Στην Απόλπαινα για πάντα…Μικρό κατευόδιο στον θείο Μήτσο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.