HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΑΣΟΚ: Πύρινα μέτωπα παντού

ΠΑΣΟΚ: Πύρινα μέτωπα παντού

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΣΟΚ: Πύρινα μέτωπα παντού

Υποχρέωση της πολιτείας είναι η συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, ώστε στις περιπτώσεις έκτακτων συνθηκών, είτε αυτό αφορά φυσικές καταστροφές είτε όχι, ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε θέση να αντιδρά έγκαιρα και με επάρκεια, ελαχιστοποιώντας τις ζημιές και τις απώλειες.

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας και τα χιλιάδες στρέμματα πρασίνου που έγιναν στάχτη, είναι προφανές πως τέτοιος σχεδιασμός δεν υπήρχε, ή αν υπήρχε, εκτελέστηκε πλημμελώς.

Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει, είναι να προστατευθούν και να ενισχυθούν οι πληγέντες με ταχύτατες διαδικασίες και να αναδασωθούν οι καμένες περιοχές. Απαιτείται βούληση, οργάνωση και αίσθημα ευθύνης, ώστε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης των επιτήδειων.

Δυστυχώς, τα στοιχεία αυτά αποδεδειγμένα απουσιάζουν από το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα που ασκεί την εξουσία.
Γι’ αυτό και οι φωτιές στα δάση δεν είναι η εξαίρεση. Πύρινα μέτωπα υπάρχουν παντού: υπάρχουν στην οικονομία όπου η φορολογία καταπίνει κάθε ικμάδα από την παραγωγή, στην Παιδεία που χειραγωγείται από τον πολιτικό δογματισμό, στη Δικαιοσύνη που δέχεται πρωτόγνωρες επιθέσεις για να υποταχθεί στην πολιτική εξουσία.

Ο πύρινος κλοιός που περιβάλει τη χώρα, συνεχώς μεγαλώνει, γιγαντώνεται. Η υπεροψία και το θράσος των στελεχών της κυβέρνησης περισσεύουν. Οι πολίτες όμως παρακολουθούν, έχουν πλέον μέτρο σύγκρισης, γνωρίζουν και κυρίως δεν ξεχνούν.
Η πολιτική και κοινωνική απομόνωση της πιο αδέξιας κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα, θα είναι ραγδαία και η αποδοκιμασία θα είναι εκκωφαντική.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εγγραφές νηπίων-Πίνακες κατάταξης για στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο μοναστήρι του Αη Γιώργη των Σκάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.