HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠεριήγηση στο μουσείο «Άγγελος Σικελιανός» από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες

Περιήγηση στο μουσείο «Άγγελος Σικελιανός» από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες

Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα περάσαμε για πρώτη φορά την είσοδο του μουσείου «Άγγελος Σικελιανός» στα πλαίσια της ενημέρωσης που έγινε για τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ. Ήταν μαζί μας και η Καίτη Κακαβούλη. Μια ομάδα από 15, αν θυμάμαι καλά άτομα, είχε την τύχη να ξεναγηθεί στους χώρους του μουσείου από τους ίδιους τους δημιουργούς του, την κ Ματούλα Σκαλτσά, Δρ, Ιστορικό Τέχνης, Μουσειολόγο, καθηγήτρια ΑΠΘ και τον κ. Πάνο Τζώνο, Δρ. Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ.

Όσο και να μην θέλεις, ακόμα και αν ξεχάσεις ότι ξέρεις για τον ποιητή, αυτόματα με το που περνάς το κατώφλι του σπιτιού – μουσείου, γίνεσαι κοινωνός σε κάτι πολύ μεγάλο. Παρότι δεν είχαμε την πολυτέλεια της ατομικής ξενάγησης, ένας τόσο στιβαρός χώρος μας παρουσιάστηκε, με απλότητα και χιούμορ. Το μουσείο απευθύνεται σε όλους όχι μόνο στους μυημένους, μας τόνισαν. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που η παρουσίαση δεν είχε στόμφο. Σαν να μας πήραν από το χέρι. Άφησαν τις αισθήσεις και το μυαλό μας να περιπλανηθούν στους χώρους, δίνοντας μας απλώς τα ερεθίσματα, χαμηλόφωνα και διακριτικά.

Τραβήξαμε αρκετές φωτογραφίες. Εδω δεν σταθήκαμε τυχεροί. Οι χώροι είναι μικροί, ο κόσμος ήταν πολύς και οι δυνατότητες καλής φωτογράφισης περιορισμένες. Αυτός είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες. Από φόβο μήπως οι εικόνες μας μέχρι την ημέρα των εγκαινίων, το αδικήσουν, μήπως δεν μπορέσουν να εκφράσουν το αισθήματα που μας πλημμύρισαν όση ώρα περιφερθήκαμε στο χώρο και που μας συντρόφεψαν για αρκετή ώρα μετά.

Παρουσιάζουμε σήμερα τις φωτογραφίες. Η Καίτη φωτογράφισε με ευρυγώνιο φακό. Το μουσείο σαν ένα «απέραντο» μικρό… κέλυφος. Μικρό και πολύτιμο, που κατάφερε να το κλείσει όλο μέσα στο φακό της.
Οι δικές μας φωτογραφίες ακολουθούν και είναι συνηθισμένες.

Προηγουμενο αρθρο
97 άτομα συνελήφθησαν στη Λευκάδα τον Σεπτέμβρη
Επομενο αρθρο
Η Ελένη Σικελιανού στο Lefkas Trail Run 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.