HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠλήθος κόσμου και στη φετινή γιορτή φακής Εγκλουβής

Πλήθος κόσμου και στη φετινή γιορτή φακής Εγκλουβής

Της Καίτης Κακαβούλη

Πλήθος κόσμου και φέτος ανέβηκαν στο οροπέδιο του Αη Δονάτου για την καθιερωμένη από χρόνια γιορτή της φακής Εγκλουβής.

Η γιορτή Φακής έχει καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’80. Γίνεται στις 6 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής του Αη Δονάτου. Είναι η εποχή που έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή της φακής. Οι παραγωγοί γιορτάζουν τη συγκομιδή των κόπων τους και προσφέρουν στους πολυπληθείς επισκέπτες πεντανόστιμες φακές μαγειρεμένες με τον παραδοσιακό λευκαδίτικο τρόπο συνοδευόμενες από ψωμί, σαρδέλες και ελιές.

Η φετινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό σύλλογο Εγκλουβής, ξεκίνησε μετά με εσπερινό στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου που βρίσκεται στην περιοχή, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλου. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με γλέντι και χορό.

Η φακή Εγκλουβής καλλιεργείται στην περιοχή από την εποχή της Ενετοκρατίας χωρίς να αλλοιωθεί ο σπερματότυπός της. Είναι πιστοποιημένη διεθνώς μεταξύ 8.500 χιλιάδων ποικιλιών με τον κωδικό ELL293. Η καλλιέργεια της γίνεται, όπου αυτό είναι δυνατό, με τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο.

Προηγουμενο αρθρο
Σκύλος... ψαράς στην Πρέβεζα τρελαίνει το διαδίκτυο και γίνεται viral
Επομενο αρθρο
Οι παραλίες Γιαλός, Αϊ Γιάννης και Πευκούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.