HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠνευματικό Κέντρο: Το καλύτερο Καρναβάλι των τελευταίων ετών

Πνευματικό Κέντρο: Το καλύτερο Καρναβάλι των τελευταίων ετών

Με πρωτόγνωρη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φέτος οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις «Φαρομανητά 2018» που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας εκπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες του κοινού και των καρναβαλιστών.

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε στην πόλη της Λευκάδας και στο Νυδρί όπως κάθε χρόνο. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος εισήλθε στην πόλη συνοδευόμενος από τις Μαζορέτες της Σχολής Χορού Αλεξάνδρας Μπούρα, λάτιν χορεύτριες της Σχολής Χορού Χρυσούλας Κουνιάκη και ομάδα καρναβαλιστών από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης σε μια εντυπωσιακή παρέλαση κατά μήκος της κεντρικής αγοράς της πόλης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία. Εκεί τον κόσμο υποδεχόταν ο DJ Τίμος με πολύ μουσική και το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας με γευστικά κεράσματα για το «τσίκνισμα».

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η αγαπημένη σε όλους παιδική Καρναβαλική παρέλαση με τη συμμετοχή των 4 Δημοτικών Σχολείων της πόλης, των Δημοτικών Σχολείων της Λυγιάς, του Νυδριού, της Βασιλικής, της Πλαγιάς. Ευχάριστη έκπληξη για όλους αποτέλεσε η συμμετοχή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, για την οποία μερίμνησε το Πνευματικό Κέντρο. Οι Μαζορέτες της Σχολής Χορού Ευρυδίκης Μεσσήνη άνοιξαν την παρέλαση.

Το Πνευματικό Κέντρο διοργάνωσε δράσεις για τα παιδιά στην κεντρική πλατεία μετά το τέλος της παρέλασης, παρατείνοντας έτσι την καρναβαλική διάθεση των παιδιών. Το απόγευμα κύλησε με πολύ Zumba από τη Μέμα Μανωλίτση, μπαλονοκατασκευές από τους κλόουν Μπό και Μπού και δημιουργικά παιχνίδια από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης. Το παιδικό Καρναβάλι έκλεισε με την υπέροχη μπάντα White Beach Band, οι οποίοι χάρισαν στο κοινό υπέροχες ροκ μελωδίες.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε -για δεύτερη χρονιά- Καρναβάλι στη Βασιλική με συμμετοχή Καρναβαλικών ομάδων από τη Νότια Λευκάδα. Το Καρναβάλι ολοκληρώθηκε με γλέντι στην παραλία της Βασιλικής.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Καρναβαλική παρέλαση του Νυδριού, η οποία προσέλκυσε πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της πόλης στην οποία συμμετείχαν πεζά πληρώματα και άρματα. Η παρέλαση άνοιξε με την εντυπωσιακή Βασίλισσα του Καρναβαλιού , μια ιδέα της κας Δανάης Γιαννουλάτου (μέλος ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου), την οποία υλοποίησε το Πνευματικό Κέντρο και ενθουσίασε τους θεατές.

Ακολούθησαν σε όμορφους σχηματισμούς οι καρναβαλικές ομάδες :

1ΠεζόΒιώσιμη ανάπτυξη-ΑνακύκλωσηΜονοπάτια Αλληλεγγύης
2ΆρμαΑνεπιτήρητοιΑπόλλων Καρυάς
3ΠεζόΛύκοιΚαρναβαλική Ομάδα Αθηνάς Φέξη
4ΠεζόΧωρίς το σύννεφο βροχή δεν κατεβαίνειΠολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων
5‘ΑρμαΙνδιάνικο ΧωριόΚαρναβαλιστές Σύβρου
6ΠεζόΠιάσε με αν μπορείςΚαρναβαλική ομάδα STAR- Ειρήνη Μεσσήνη
7ΠεζόΗ Αλίκη στη Χώρα των ΘαυμάτωνΣχολή χορού Χρυσούλας Κουνιάκη
8ΠεζόΗ ξανθιά και ο ΜπούμπηςΝίκος Σκεπετάρης
9‘ΑρμαΜπόρα Μπόρα μεσ’ τη χώραΚαρναβαλική ομάδα Αποστόλη Καραβία
10ΠεζόAquarella- AquatrellaΚαρναβαλική ομάδα Αργυρής Κατωπόδη-

Σταυρούλας Σταύρακα

11‘ΑρμαΑγριο-ΠετρίτεςΠολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου
12ΠεζόΘαυμαλίσιαΚαρναβαλική ομάδα Σίας Βουτσινά
13ΠεζόBranel Du SoleilGrupo Branelli
14‘AρμαΥποβρύχιο ΠαπανικολήςΚαρναβαλική ομάδα Γιώργου Μωραϊτη
15‘AρμαΑρχαία ΑίγυπτοςΜπάχαλο Team Νυδρί

Η ποιότητα των ομάδων φέτος ανέβασε τον πήχη του Καρναβαλιού πολύ ψηλά. Κοστούμια, μακιγιάζ, κατασκευές, σχηματισμοί, θεματολογία, αξεσουάρ, όλα συνέθεσαν ένα ψυχαγωγικό θέαμα δρόμου υψηλής αισθητικής.
Η κριτική επιτροπή βράβευσε:

Στα πεζά:
1ο βραβείο : Branel Du Soleil – Gruppo Branelli
2ο βραβείο: Θαυμαλίσια – Καρναβαλική ομάδα Σίας Βουτσινά
3ο βραβείο: Aquarella- Aquatrella – Καρναβαλική ομάδα Αργυρής Κατωπόδη-Σταυρούλας Σταύρακα

Στα άρματα:
1ο βραβείο : Ινδιάνικο Χωριό – Καρναβαλική ομάδα Σύβρου
2ο βραβείο: Υποβρύχιο Παπανικολής- Καρναβαλική ομάδα Γιώργου Μωραϊτη
3ο βραβείο: Αγριο-Πετρίτες – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου

Η Καρναβαλική ράβδος του 2018 απονεμήθηκε στο Branel Du Soleil – Gruppo Branelli

Εύφημη μνεία δόθηκε στην Καρναβαλική ομάδα της Ειρήνης Μεσσήνη για το «Πιάσε με αν μπορείς».

Η καρναβαλική διάθεση χτύπησε κόκκινο και στο Μαραντοχώρι όπου στήθηκε το γνωστό σε όλους «καμίνι» για το γλέντι της τελευταίας Κυριακής.

Τα Φαρομανητά 2017 έκλεισαν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με τον Αποκριάτικο Χορό του Πνευματικού Κέντρου στον πολυχώρο «Πάνθεον». Κέφι και χορός μέχρι πρωίας με την καταπληκτική λευκαδίτικη ορχήστρα αλλά και πλούσια δώρα , ήταν τα χαρακτηριστικά της βραδιάς.

Οι κερδοφόροι λαχνοί της λαχειοφόρου είναι: 1ος-196, 2ος -180 ,3ος-521, 4ος – 113, 5ος- 83, 6ος- 104, 7ος- 73, 8ος- 403, 9ος-578, 10ος -155, 11ος -294, 12ος – 567, 13ος -188, 14ος- 194, 15ος – 273, 16ος -258, 17ος – 261, 18ος – 264, 19ος- 270. Οι κάτοχοι μπορούν να παραλάβουν τα δώρα τους από το γραφείο του Πνευματικού Κέντρου.

Το Πνευματικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά:
Τις Ομάδες Καρναβαλιστών
Το νεοσύστατο σύλλογο Καρναβαλιστών Λευκάδας
Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης 1ο-2ο-3ο-4ο και των Δημοτικών Σχολείων Λυγιάς, Νυδριού, Βασιλικής, Πλαγιάς.
3.τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Απόλλωνας Καρυάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου
Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Τις Σχολές Χορού Αλεξάνδρας Μπούρα, Ευρυδίκης Μεσσήνη, Χρυσούλας Κουνιάκη.
Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης.
Τους κλόουν Μπό και Μπού.
Τη Μέμα Μανωλίτση
Τον Dj Τίμο Σουρτζή
Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας
Τους White Beach Band
Την Κριτική Επιτροπή
Τον παρουσιαστή Νίκο Βερύκιο
Tην ΕΡΤ , ΕΡΤ 3, Πρώτο Πρόγραμμα Ελληνική ραδιοφωνία, ΕΡΤ Κέρκυρα, ΕΡΤ Ιωάννινα
Τις Εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΤΑ ΧΑΛΑΡΑ.
Τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ-ΡΑΔΙΟ ΚΑΡΥΑ 96,7 , PRISMA 91,6 ,
Τις Ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Την Ελληνική Αστυνομία.
Τη Δημοτική Αστυνομία.
Το Λιμεναρχείο.

Τους χορηγούς: Σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Σούπερ Μάρκετ ΤΑΟΛ, Σούπερ Μάρκετ ΒΕΡΓΙΝΗ, Παραδοσιακά προϊόντα Il Sapore, Τουριστικό Πρακτορείο ΚΙΝΗΣΙΣ, Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ, PC Tech Μπουκουβάλας Χρήστος,
Τους χορηγούς της Βασίλισσας : ΚΤΕΛ Λευκάδας, Κωτσόβολος, Καββαδάς Κάβα Ποτών, Αργυρός αρτοποιείο, Taste and Coffee, ΚΑRMA, Κολυβάς Αλέκος φαρμακοποιός, Αργύρης Ωρολόγια Κοσμήματα, Baccara, ΔΑΣΚΑΛΟΣ, Casa Azul, Sea to See, DALTONS, ξενοδοχείο IANOS
Τους εθελοντές : Μιλένα Αραβανή, Χρήστο Βαλάση, Ελένη Λογοθέτη, Μάγδα Κομεντινού, Ρεβέκκα Κερασοβίτη, Ιουλία Κερασοβίτη
όλους όσοι βοήθησαν στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη δημιουργό της Βασίλισσας του Καρναβαλιού , κ. Δανάη Γιαννουλάτου η οποία εισήγαγε με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο το θεσμό της Βασίλισσας του καρναβαλιού. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την ομάδα που τη βοήθησε : τη Στέλλα Γαντζία που ήταν η πρώτη μας Βασίλισσα, την τελετάρχη του φετινού Καρναβαλιού Σοφία Σκεπετάρη, τη βοηθό Βασίλισσας Μαριλένα Σκεπετάρη, την προωθητική μηχανή της Βασίλισσας, τον Θοδωρή Γαντζία, τη Gabi Γαντζία και την Καρολίνα Τσιώλη για το σχεδιασμό της κατασκευής.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θεσμό του Λευκαδίτικου Καρναβαλιού τον οποίο διοργανώνει ανελλιπώς από τη δεκαετία του ‘90. Γι’ αυτό άλλωστε τον ενισχύει ποικιλοτρόπως . Ειδικά φέτος προχώρησε σε πανελλήνια διαφήμιση του Λευκαδίτικου Καρναβαλιού μέσω της ΕΡΤ με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σπότ και της εφημερίδας ‘Εθνος της Κυριακής με ημισέλιδη καταχώρηση (Φύλλο 4ης και 11ης Φεβρουαρίου) μετατρέποντάς το σε πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Προηγουμενο αρθρο
Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας στο ΕΜΠ
Επομενο αρθρο
Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αναπαύσεως για περίπου 10 ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.