HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠροεκλογικά ταρατατζούμ

Προεκλογικά ταρατατζούμ

Διπλές εκλογές σε δυο μήνες και θα μας «πνίξουν» οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές από την πολλή αγάπη για το νησί μας. Ενιαίο βλέπετε το ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα και ο σταυρός είναι πολύτιμος.

Μέχρι πριν λίγες μέρες όποιος ήθελε να γίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής. Με τον νόμο «Κουντουρά» -όπως τον ονόμασαν το ΜΜΕ- που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες, έπαψε να ισχύει το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή. Κάποιοι δηλαδή έχοντας μια ξεχωριστή εύνοια είναι σε πλεονεκτική θέση, αφού στη Χώρα μας όταν οι Νόμοι δεν μας εξυπηρετούν, τους αλλάζουμε.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως υπάρχουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές –ακόμα και του ίδιου κόμματος– δυο ταχυτήτων. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής που είναι ήδη βουλευτής ή και υπουργός, κάνει προεκλογική εκστρατεία με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, αντίθετα με άλλον υποψήφιο που δαπανά τα δικά του χρήματα. Δυο τέτοιες περιπτώσεις είχαμε πρόσφατα σε ανάλογες επισκέψεις στο νησί μας, του κ. Κουρουμπλή και της υπουργού κας Κουντουρά.
Και οι δυο μπορεί να χρησιμοποιούν για την προεκλογική τους εκστρατεία, το βουλευτικό/ υπουργικό αυτοκίνητο, να έχουν στο επιτελείο τους όλα τα άτομα του Γραφείου τους, τηλεφωνικές και ταχυδρομικές ατέλειες, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και το σημαντικότερο, λόγω του ρόλου τους, δωρεάν προβολή από τα ΜΜΕ και τον μισθό να τρέχει.

Και μια και αναφέραμε την κ. Κουντουρά σαν παράδειγμα, να θυμίσουμε λίγο την διαδρομή της στην πολιτική σκηνή. Υπήρξε βουλευτής της Νέας δημοκρατίας από την οποία αποχώρησε λόγω μνημονίων. Εντάχτηκε στους ΑΝΕΛ και ψήφισε τα «καλά» μνημόνια και κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ ως… γνήσια αριστερή.

Όπως έχω δηλώσει και σε προηγούμενα σχόλιά μου, δεν είμαι χρήστης του faccebook και λόγω ηλικίας και λόγω πεποίθησης. Έχω όμως καλούς φίλους που φροντίζουν και με ενημερώνουν τακτικά. Με την επίσκεψη Κουντουρά στη Λευκάδα έγινε ένας χαμός στο faccebook και από τις δυο πλευρές, όπως έμαθα. Και εξηγούμαι. Υπήρξαν πολλοί και από την πλευρά των κραυγών και των ύβρεων εναντίον της και, το νέο της υπόθεσης, υπήρξαν και πολλοί αριστεροί που δεν παράλειψαν να δείξουν την αγάπη τους στο πρόσωπο της!

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα παιδιά μην σας παραξενεύει. Πως θα διώξουμε την ακροδεξιά, αν όχι παρέα με την Κουντουρά! Προσπαθήστε να ενώσετε τις δυο άκρες ενός βρασμένου μακαρονιού! Θα καταλάβετε τότε, πόσο εύκολα… κολλούν τα άκρα…

Όπως ακόμα με πληροφόρησαν φίλοι, γνωστός δικός μας τύπος, με πορεία παράλληλη με αυτή της κ. Κουντουρά, όσον αφορά δηλαδή την τακτική, -έρποντας από κόμμα σε κόμμα- και βεβαίως τηρουμένων των αναλογιών, σχεδόν την… ερωτεύτηκε! Μάλιστα, σχολιάζεται ευρέως η γενικότερη αλλαγή πλεύσης που ακολουθεί. Αρνάκι σκέτο. Αυτός που μέχρι πριν δυο μήνες κοινοποιούσε, μου λένε, ό,τι τοξικό και διχαστικό υπήρχε, τώρα πάει με το σεις και με το σας.

Όσο υπάρχει κοντή μνήμη και χαμηλές απαιτήσεις…

Όλες αυτές οι προεκλογικές φιέστες με τις κοινωνικές δομές του Δήμου είναι και τραγικές, αν το καλοσκεφτείς. Δεν είναι επιτυχίες ενός Δήμου και μιας κοινωνίας, τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία. Επιτυχία είναι να πάψουν να υφίστανται οι συνθήκες που τα δημιούργησαν και να καταστούν άχρηστα. Κάθε χρόνο να ελαττώνονται αυτοί που τα έχουν ανάγκη. Αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός κάθε υγιούς Πολιτείας. Πλην εκείνης που επιδιώκει γενική φτωχοποίηση, για να έχει εξαρτώμενους από την φιλανθρωπία του κράτους και άρα ελεγχόμενους ψηφοφόρους και ανήμπορους για κάθε αντίσταση πολίτες.

Η ακολουθούμενη προεκλογική φιλολογία των νυν δημαρχιακών θα στηριχτεί στα πολλά έργα που έγιναν στη θητεία τους! Ναι, δεν είναι αστείο. Δεν θα αναλύσω τι σημαίνει έργο και ποια η διαφορά του από την καθημερινή ρουτίνα των εργασιών ενός Δήμου. Θα θυμίσω απλώς αυτό που έχω ξαναγράψει. Η κατά ΣΥΡΙΖΑ συνεχής τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της έννοιας των λέξεων, σε συνδυασμό με τη συνεχή προπαγάνδα, έχουν εθίσει τον κόσμο στη μετριότητα και στις ελάχιστες προσδοκίες. Στην τόση μετριότητα, ώστε ένα αυλάκι παρουσιάζεται έργο!

Ελπίζω ο πήχης των προσδοκιών της Λευκάδας να μην έχει κατέβει τόσο χαμηλά, και το παιχνίδι να παιχτεί στην ποιότητα και στην καθαρότητα.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Ο Άγιος Νικήτας άστραφτε στον ήλιο
Επομενο αρθρο
Η... ακολουθία των χαιρετισμών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *