HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροεκλογική δραστηριότητα κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών Λευκάδας

Προεκλογική δραστηριότητα κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών Λευκάδας

Εντείνει τις επισκέψεις και τις περιοδείες του εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο υπ.Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδας

Πολιτικό Γραφείο
Αθανασίου Ι. Καββαδά
Υπ.Βουλευτή Ν. Λευκάδας Λευκάδα 28/06/19


Το βράδυ της Τρίτης περπάτησε στο κέντρο της πόλης μας, όπου συνάντησε πλήθος συμπολιτών. Συζήτησε τις αγωνίες τους για την κατάσταση στη χώρα μας καθώς και την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και την ανάληψη της ευθύνης απο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Συνομίλησε με τους επαγγελματίες που επιζητούν να έχουν το κράτος αρωγό στην καθημερινή προσπάθειά τους και όχι αντίπαλο. Συνάντησε γονείς και συνταξιούχους που έχουν κουραστεί να νιώθουν ανασφάλεια για τους ίδιους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Προβλήματα που οξύνθηκαν κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η επίλυσή τους αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και τον αυριανό Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκε – όπως έχει κάνει αρκετές φορές και κατά την διάρκεια της θητείας του- το ΚΑΠΗ του Δήμου Λευκάδας και το Γηροκομείο. Η τρίτη ηλικία πρέπει να στηρίζεται από την πολιτική ηγεσία και ο κ.Καββαδάς θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Στην συνέχεια, επισκέφτηκε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της πόλης μας, όπου και συνομίλησε με τα στελέχη και τους εργαζομένους οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της Λευκάδας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε έναν από τους ιστορικούς θησαυρούς του νησιού μας. Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Νομού Λευκάδος. Συνομίλησε με τους εργαζομένους και την προϊσταμένη κ. Μαρία Μέγα. Το Αρχείο Λευκάδας λειτουργεί στην πόλη της Λευκάδας από την εποχή της Ενετοκρατίας (1684) μέχρι και σήμερα και είναι ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα της χώρας μας. Το περιεχόμενό του είναι μεγάλο σε όγκο και πολύτιμο σε αξία όχι μόνο για την Ιστορία του νησιού μας και της Επτανήσου αλλά και της Ευρώπης. Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια καθώς και η περικοπή των κρατικών πόρων και αυτών της αυτοδιοίκησης, έχει πλήξει αναπόφευκτα και τη λειτουργία του Αρχείου. Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει αρκετά τον κ. Καββαδά ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να παλέυει για να αντιστραφεί άμεσα αυτή η κατάσταση, καθώς η διαφύλαξη της ιστορίας μας ισοδυναμεί με διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας.

Το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκε την περιοχή των Σφακιωτών. Λαζαράτα, Κάβαλος, Φρυάς, Πινακοχώρι και Ασπρογερακάτα, χωριά με ιστορία, πλούσια πολιτιστική παράδοση και όλα τους με άξιους κατοίκους. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ έδειξε το σκληρό αληθινό της πρόσωπο. Πολλά τα προβλήματα, όπως ο δρόμος της Λαγκάδας που παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων παραμένει κλειστός, δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους κατοίκους της ορεινής Λευκάδας και στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι περιοδείες του κ.Καββαδά συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με επισκέψη στα παραθαλάσσια χωριά Καρυώτες, Λυγιά και Νικιάνα. Η θερμή υποδοχή των κατοίκων για μια ακόμα φορά τον συγκίνησε και τον γέμισε με αίσθημα ευθύνης για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Καββαδάς δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια και ότι η πόρτα του γραφείου του θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους του νομού.

Αθανάσιος Ι. Καββαδάς
Υπ.Βουλευτής Ν. Λευκάδας με τη ΝΔ

Δελτίο τύπου

Στο αγαπημένο μου νησί τη Λευκάδα θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς Εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Γεννημένος στην Αθήνα από Λευκαδίτες γονείς, “η μητέρα μου από τα Λαζαράτα και ο πατέρας μου από την Εξάνθεια”, δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση της επικεφαλής του κινήματος μας Ζωής Κωνσταντοπούλου να είμαι υποψήφιος στο νομό Λευκάδας.
Έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σαν τεχνίτης επιπλοποιος, σαν επαγγελματίας οδηγός ταξί καθώς και συμβασιούχος στο δήμο Αθηναίων, τα τελευταία 18 χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της εστίασης.
Είμαι μεγάλη τιμή για μένα που συμμετέχω μαζί με εκλεκτούς συνυποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας. Στα δικά μας ψηφοδέλτια δε θα δείτε λίστες προσώπων και παραγεμισμένα με “μαϊντανους” της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, ούτε θα δείτε πολιτικούς γυρολόγους και επαγγελματίες της πολιτικής, ούτε ονόματα που δεν τα ξέρει κανείς για να κρυφτούν περίεργες υποψηφιότητες, δεν θα δείτε ανθρώπους που χωρίς ίχνος ντροπής μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλάζουν θέσεις κατά το δοκούν, ξεφτιλιζονται δημόσια, τρέχουν από εδώ και από εκεί, γλύφουν εκεί που κάποτε εφτυναν, αρκεί να βολεύτουν να πάρουν μια καρέκλα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα μισθα, αντίθετα στα δικά μας ψηφοδέλτια θα δείτε λίγους υποψηφίους, είναι αρχή μας ότι θα έχουμε έναν με δύο υποψηφίους ανά περιφέρεια, ώστε ο κόσμος να ξέρει ποιους θα ψηφίσει, ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν, ποιοι ζητούν την εμπιστοσύνη του και να μην κινδυνεύει να βρεθεί εκπροσωπουμενος από ετερόκλητες κοινοβουλευτικές παρουσίες, που μετά τις εκλογές κάνει ο καθένας ότι θέλει, ενώ είχαν εκλεγεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα και εντολή. Αντίθετα η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι συνεκτική, με ανθρώπους που δεσμεύονται να παλέψουν για αυτά για τα οποία εμείς ζητούμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός.

Πρωτοβουλίες που η Πλεύση Ελευθεριας θα πάρει στη Βουλή
I. Ενέργεια πρώτη, κοινοβουλευτική: Θα ζητήσουμε την ενεργοποίηση του Πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και την συνεχίσει των εργασιών της Επιτροπής επίσημης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής ώστε αφενός να αξιοποιηθεί άμεσα το πόρισμα για την διαγραφή του χρέους που έχει αποδεχτεί παράνομο, αφετέρου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος στις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν τόσο το δημόσιο όσο και τις δημόσιες επιχειρήσεις και τα ταμεία.
II. Ενέργεια δεύτερη: Θα υποβάλλουμε πρόταση Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών και πρόταση για την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ακύρωση της.
lII. Ενέργεια τρίτη: Θα ζητήσουμε την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών Αξιώσεων έναντι της Γερμανίας και θα ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το γεγονός της μη διεκδίκησης και της υπονόμευσης της αξίωσης.Να γνωρίζεται ότι στην Ελληνική Βουλή έχει διαβιβαστεί από το 2017 η μήνυση την οποία έχουμε καταθέσει εμείς, για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ζητήσει το άνοιγμα και την έρευνα της δικογραφίας.
IV. Ενέργεια τέταρτη: θα ζητήσουμε την ενεργοποίηση την ενεργοποίηση του ομόφωνου πορίσματος της ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την Siemens.

I.Πρωτο σχέδιο Νόμου, θα αφορά τη δικαιοσύνη και την άρση της αδικίας.
Να πάψει το καθεστώς εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση, να πάψει το καθεστώς της γενικευμένης αδικίας σε βάρος των πολιτών, με πρώτο μέτρο την συγκρότηση Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων σε όλα τα πεδία αρμοδιότητας και σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας. Οι πολίτες κατά πλειοψηφία ως ένορκοι να συμμετέχουν στην σύνθεση των Δικαστηρίων και να αποτελούν τους εγγυητές ότι θα πάψει τόσο η ατιμωρησία των κυβερνώντων και λοιπών ιθυνοντων, όσο και η γενικευμένη αρνησιδικια και αδικία.
II. Δεύτερη πρόταση, η οποία θα κατατεθεί ως πρόταση Νόμου στο Κοινοβούλιο και ως πρόταση αλλαγής του κανονισμού: Άρση της βουλευτικής ασυλίας και της υπουργικής ασυλίας και τροποποίηση στο πλαίσιο του Συντάγματος και μέχρι την αναθεώρηση του, όλων εκείνων των διατάξεων που προβλέπουν ασυλίες και προνόμια για βουλευτές και υπουργούς. Οι λόγοι για τους οποίους θεσπίστηκαν απέχουν παρασάγγας από την χρήση τους που έγινε. Η χρήση δυστυχώς και των ασυλιων και των προνομίων ήταν διαχρονικά για να καλύψει αξιόποινη δράση βουλευτών και υπουργών. Εμείς δεσμευομαστε ότι δεν θα κάνουμε ποτέ καμία χρήση της βουλευτικής ασυλίας.
III. Τρίτη πρόταση νόμου, έβδομη Κοινοβουλευτική ενέργεια: Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμενων πολιτών, που σήμερα καταδιώκονται από τις τράπεζες και τα funds.
IV. Τέταρτη πρόταση νόμου, όγδοη κοινοβουλευτική ενέργεια: Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτές είναι δεσμεύσεις μας, στη βάση αυτών των δεσμεύσεων για την πρώτη κοινοβουλευτική σύνοδο, ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.!
Ζητάμε από τις Λευκαδιτισες και τους Λευκαδίτες στης 7 Ιουλίου να μας ψηφίσουν, να μας εμπιστευτούν, να μας τιμήσουν με την ψήφο τους.!

Κωνσταντίνος Βλάχος
Υποψήφιος Βουλευτής Νόμου Λευκαδας
“Πλεύση Ελευθεριας – Ζωή Κωνσταντοπούλου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στις 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (Παλαιό Δημαρχείο), με σκοπό την παρουσίαση των Υποψηφίων Βουλευτών Λευκάδας του Κινήματος Αλλαγής – Σεβαστής Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα, Αικατερίνης Λούβρου και Γεωργίου Ράπτη – που θα χαιρετήσουν την εκδήλωση.

Γεωργία Αυγερινού: Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αξιόπιστο μοντέλο διοίκησης των μονάδων υγείας

Η υποψήφια Βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Ιατρός Αιματολόγος-Ογκολόγος Γεωργία Αυγερινού επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις ανάγκες περίθαλψης στο Νομό, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Η Γεωργία Αυγερινού δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ως γιατρός που υπηρετεί σε δημόσιο νοσοκομείο ζω και αντιμετωπίζω καθημερινά τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Από την επίσκεψή μου στο δημόσιο νοσοκομείο Λευκάδας, όπου υπηρέτησα στο ξεκίνημά μου ως αγροτική γιατρός, διαπίστωσα ότι ακόμη και οι σύγχρονες δομές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ολοκληρωμένο εθνικό σχεδιασμό για την Δημόσια Υγεία. Χρειαζόμαστε άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και ένα αξιόπιστο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους».

Ανακοίνωση υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Λευκάδας

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ !

Ένα από τα μεγαλύτερα αφηγήματα που προπαγάνδισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ήταν η εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία. Στόχος της ήταν να καλλιεργήσει το φιλεργατικό της δήθεν προφίλ που της ήταν απαραίτητο για να περνά τα αντιλαϊκά μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις και να δείξουν ανοχή οι εργαζόμενοι στη σφαγή των δικαιωμάτων τους που θα ακολουθούσε, σέρνοντάς τους στη δηλητηριώδη λογική του μικρότερου κακού».

Το ΚΚΕ χρόνια τώρα βάζει το ζήτημα, ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες για τη λειτουργία των νοσοκομείων, άρα μόνιμη θα πρέπει να είναι και η εργασία τους! Αποκάλυψε το αίσχος της εφαρμογής των ατομικών συμβάσεων των εργαζόμενων και το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι θα σωθούν οι θέσεις και τα δικαιώματα τους με το διώξιμο των εργολάβων από τα Νοσοκομεία.

Όμως, στα περισσότερα νοσοκομεία, κυρίως στα μεγαλύτερα όπου τα συμφέροντα ήταν τεράστια , οι εργολάβοι δεν έφυγαν πότε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε να μην νομοθετήσει το αυτονόητο, δηλαδή ‘‘την απαγόρευση εισόδου ιδιωτών στον χώρο της Υγείας’’ αφήνοντας έτσι νομικό παράθυρο στους εργολάβους να δικαιωθούν στα δικαστήρια που προσέφυγαν, μπλοκάροντας έτσι τις διαδικασίες «εκδίωξη τους».
Στο νοσοκομείο Λευκάδας αντικαταστάθηκαν οι εργολάβοι της διακυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, με το αίσχος των ατομικών συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα και συνεχίστηκε με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η διαρκή ομηρία των εργαζόμενων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου σε συνεδρίασή του στις 26-2-2019 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη τεσσάρων τραπεζοκόμων, αντί τριών που εργάζονταν μέχρι τότε. Οι εργαζόμενοι με βάση την σύμβαση που έληξε μετά και από ανανέωση εξάμηνης παράτασης, στις 15-06-2019 απολύθηκαν.

Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. καταγγείλαμε τότε τη διαρκή ομηρία των εργαζομένων, την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μιας θα μεταφερόμαστε στο νέο νοσοκομείο όπου οι ανάγκες θα αυξάνονταν κατακόρυφα, αφού θα λειτουργούσαν επιπλέον κλινικές και οι τραπεζοκόμες εκτελούσαν και χρέη βοηθών μαγείρων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μεσολάβησαν τέσσερις σχεδόν μήνες κωλυσιεργιών και «γραφειοκρατίας»…..άραγε με ποιο στόχο… Το Δ.Σ. του νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίαση του, στις 21-06-2019 αποφάσισε την είσοδο ιδιώτη εργολάβου στο νοσοκομείο μιας και οι συμβάσεις των τραπεζοκόμων έληξαν στις 15-06-2019 και το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς τραπεζοκόμες για την διανομή των γευμάτων στους ασθενείς.

Η απόφαση αυτή έρχεται να εξυπηρετήσει τα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε να κυλήσει πολύτιμος χρόνος, ώστε παραμονές των εκλογών να εκβιαστούν οι εργαζόμενες για να αποδεχθούν ως σωτήρια τη λύση της εισόδου εργολάβου στο νοσοκομείο. Οι δύο από τις τρεις εργαζόμενες αναγκάστηκαν να δεχτούν την πρόσληψή τους πλέον από τον εργολάβο με εξευτελιστικό μισθό.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι διευκολύνουν την ΝΔ μετεκλογικά να προχωρήσει το σχέδιό της για απολύσεις και στους υπόλοιπους κλάδους εργαζόμενων που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις όπως στην καθαριότητα που η σύμβασή τους λήγει τέλος του χρόνου !

Τις απολύσεις συμβασιούχων με την λήξη των συμβάσεων που ετοιμάζει η ΝΔ, τις προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία καταψήφισε μαζί με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, το αίτημα 130 συνδικαλιστικών οργανώσεων για μονιμοποίηση τους, με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση. Πρόταση που κατέθεσε και υπερψήφισε μόνο το ΚΚΕ.

Την δυνατότητα επιστροφής των ιδιωτικών συνεργείων – εργολάβων στα νοσοκομεία την εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ποτέ δεν νομοθέτησε την απαγόρευση εισόδου ιδιωτών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας !
Η μόνη ρεαλιστική απάντηση των συμβασιούχων απέναντι στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση της ΝΔ είναι η συμπόρευση στους αγώνες και στην κάλπη με το ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει την λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις Α.Ε. και πολεμά από θέση αρχής την πολιτική που καθιστά την εργασία απασχόληση και που ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα για σταθερή δουλειά. Οι συμβασιούχοι καλύπτουνε μόνιμες ανάγκες και πρέπει να γίνουν μόνιμοι.

Είναι τώρα η στιγμή, τώρα που γκρεμίζονται άλλη μια φορά οι αυταπάτες, να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και η ηττοπάθεια που οδηγεί στην αποδοχή του μικρότερου κακού που μας έφερε ως εδώ. Τώρα ΚΚΕ ισχυρό για να έχει δύναμη ο λαός την επομένη μέρα των εκλογών.

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου
και υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Λευκάδας και Πρέβεζας
Βεργίνης Χρήστος
Κύρλας Κώστας

Επίσκεψη Γεωργίας Αυγερινού στην Ένωση Πολυτέκνων Λευκάδας και Βόνιτσας

Γεωργία Αυγερινού: «Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας είναι ζήτημα εθνικής σημασίας»

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα Ιατρός Αιματολόγος- Ογκολόγος Γεωργία Αυγερινού συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολυτέκνων, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων Λευκάδας και Βόνιτσας, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της Ένωσης ανέφεραν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι και τα αιτήματά τους, καθώς τα τελευταία χρόνια ανατράπηκαν πολλά από τα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, όπως η ισόβια σύνταξη, τα επιδόματα, η διανομή τροφίμων μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, το ειδικό φορολογικό καθεστώς, οι μεταγραφές των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών στα Πανεπιστήμια, οι εκπτώσεις στο ρεύμα κ.ά.

Η Γεωργία Αυγερινού, άκουσε τους εκπροσώπους των πολυτέκνων, εξέφρασε τη συγκίνησή της, καθώς είναι και η ίδια παιδί πολύτεκνης οικογένειας και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στον αγώνα τους, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαι παιδί πολυτέκνων, με πατέρα ναυτικό, έχω βιώσει την ευτυχία της πολύτεκνης οικογένειας αλλά και τον αγώνα που δίνουν με αυταπάρνηση οι πολύτεκνοι γονείς για την ανατροφή και τη μόρφωση των παιδιών τους. Σε μια χώρα γερόντων, όπως η Ελλάδα, οι πολύτεκνες οικογένειες επιτελούν κοινωνικό και εθνικό έργο και αξίζουν το σεβασμό και τη στήριξη της πολιτείας. Η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και εάν τα επόμενα χρόνια δεν ανατρέψουμε τις τάσεις συρρίκνωσης του ελληνικού πληθυσμού, η πατρίδα μας θα αποδυναμωθεί δραματικά.

Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος και παραδοσιακά αντιμετωπίζει τη προστασία της οικογένειας και κυρίως της πολύτεκνης ως ζήτημα εθνικής σημασίας.

Έχει ήδη εξαγγείλει ένα ειδικό πρόγραμμα για την επίλυση του δημογραφικού, που περιλαμβάνει μέτρα όπως η αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, το «Speed premium» ένα ειδικό οικονομικό βοήθημα, σε περίπτωση γέννησης επόμενου παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα, υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών γυναικείας υγιεινής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, τη θεσμοθέτηση μέτρων όπως η «νταντά της γειτονιάς», ο «εμπιστευτικός τοκετός» και άλλα.

Επίσης, προβλέπεται και η επαναφορά των επιδομάτων των πολυτέκνων, προκειμένου να στηριχθούν οι μεγάλες οικογένειες.

Στα μάτια των πολύτεκνων της Λευκάδας και της Βόνιτσας είδα τους γονείς μου, την οικογένειά μου. Με συναίσθηση του χρέους που έχω απέναντί τους ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ως Ελληνίδα μητέρα, ως ενεργός πολίτης, δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό τους και θα αγωνίζομαι μαζί τους για τα δίκαια αιτήματά τους».

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Ο κρίκος που απουσιάζει από την αλυσίδα της ανάπτυξης !

Στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας οι αναφορές περιορίζονται συνήθως στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το θεσμικό πλαίσιο, στην ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης, στη μείωση των συντελεστών φορολόγησης.

Ο ποιοτικός παράγοντας εντούτοις που παίζει μάλλον τον πλέον σημαντικό ρόλο, σε μια χώρα που πασχίζει να επανέλθει σε καθεστώς υγιούς και διατηρήσιμης ανάπτυξης αλλά και στο έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον που μετεξελίσσεται ραγδαία εξαιτίας των νέων τεχνολογιών, είναι η αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης και συμπεριφορών.

Η δημιουργία δηλαδή μιας «κουλτούρας», όχι απλά επιχειρηματικής αλλά κοινωνικής, που θα αναδεικνύει αξίες και στοιχεία όπως η αξιοκρατία, ο εναγκαλισμός της καινοτομίας, ο σεβασμός στους νόμους, η παιδεία, η αριστεία, η κριτική ελεύθερη σκέψη.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ορισμένοι επιχειρηματίες αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη του διαδικτύου, ενώ είναι αρκετές οι επιχειρήσεις με εγκαταλελειμμένες ιστοσελίδες, παντελώς δύσχρηστα ηλεκτρονικά καταστήματα και αυτό αποτελεί ένα μικρό παράδειγμα για το τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τα ευρήματα διαφόρων σχετικών ερευνών άλλωστε, ως πρώτη επιλογή του επιχειρηματικά δραστηριοποιούμενου Έλληνα αποτελεί το μικρό μαγαζί, συνήθως στον χώρο της εστίασης ή της διασκέδασης, ή ευρύτερα στην εγχώρια κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών, χωρίς ιδιαίτερους νεωτερισμούς.
Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι σε επίπεδο κοινής γνώμης, υπάρχει μια προσκόλληση στο παρελθόν, σε ξεπερασμένες τάσεις και συμπεριφορές, σε πρότυπα φθαρμένα, που αναπαράγονται συνήθως μαζικά, από την τηλεοπτική (ενίοτε πλέον και διαδικτυακή) υποκουλτούρα.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον στρατηγικής σημασίας χώρο της Παιδείας, τον οποίο τo Κίνημα Αλλαγής συμπεριλαμβάνει στα «εθνικά ζητήματα», που επιβάλουν τη διαμόρφωση συνθηκών για πραγματικά μακροχρόνια ανάπτυξη (όχι μόνο οικονομική), μέσα από την εκπαίδευση των επόμενων γενεών.

Oι συνθήκες αυτές επιβάλλεται να αλλάξουν γιατί ακόμη κι αν βελτιωθεί η φορολογία, ανοίξουν οι κάνουλες χρηματοδότησης, γίνουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του Δημοσίου, μπορεί να κερδίσουμε κάποιους αγώνες, όχι όμως και τον «μαραθώνιο» των διαρκώς επερχόμενων αλλαγών.

Ο/η βουλευτής, τα Επιμελητήρια, η Περιφερειακή Ενότητα και οι Δήμοι, έχοντας άμεση γνώση των αναπτυξιακών αναγκών και των δυνατοτήτων του τόπου μας, οφείλουν συνεργαζόμενοι να συμβάλουν ουσιαστικά στην τόνωση της ανάπτυξης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Μπορούν, κυρίως, να συμβάλουν στην καλλιέργεια μιας σύγχρονης, θετικής επιχειρηματικής κουλτούρας στην τοπική κοινωνία μας. Ένα νέο μοντέλο χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με την αποφυγή των χαρακτηριστικών του στρεβλού και παρασιτικού μοντέλου ανάπτυξης των περασμένων δεκαετιών που σπατάλησε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αντιμετώπιση του φαινομένου της φυγής του εξειδικευμένου προσωπικού στο εξωτερικό, αλλά και της σπατάλης ανθρώπινου κεφαλαίου, που συνιστούν τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση, στην προσπάθεια να χτίσουμε κάτι υγιές πάνω στα ερείπια της κρίσης.

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

Συνεχιζει τη προεκλογική δραστηριότητα ο υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία Αθανάσιος Καββαδάς

Πολιτικό Γραφείο
Αθανασίου Ι. Καββαδά
Υπ.Βουλευτή Ν. Λευκάδας Λευκάδα 25/06/19

Συνεχιζει τη προεκλογική δραστηριότητα ο υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία Αθανάσιος Καββαδάς. Το Σάββατο βρέθηκε στη κεντρική αγορά της Λευκάδας μαζι με τις συνυποψηφιες του και κλιμάκιο της ΝΟΔΕ. Όλοι μαζί έδωσαν το μήνυμα της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας και συνομίλησαν με επιχειρηματίες και πολίτες. Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε τον Βλυχό όπου εστίασε στην προοπτική κατασκευής μαρίνας τουριστικών σκαφών στην περιοχή. Το βράδυ παρευρέθηκε στο πανηγύρι στο Πινακοχώρι για το παραδοσιακό έθιμο “Του Αη Γιαννιού τα Λάμπαρδα”.

Την Κυριακή πάλι μαζί με τις συνυποψηφίες του και κλιμάκιο της ΝΟΔΕ επισκέφθηκαν το Μεγανήσι. Και εκεί οι πολίτες αισιοδοξούν για την πολιτική αλλαγή η οποία έρχεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Την Δευτέρα συμμετείχε στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία για την πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή, στο Λιβάδι της Καρυάς.

Το απόγευμα επισκέφτηκε τα χωριά της δυτικής Λευκάδας, Νικολή, Μανάση, Χορτάτα, Καλαμίτσι και Τσουκαλάδες. Στο Καλαμίτσι οι κάτοικοι τόνισαν το πάγιο αίτημά τους για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου. Σε όλα τα χωριά ο κ. Καββαδάς, συνάντησε ανθρώπους του μόχθου που παρ’ όλες τις δυσκολίες δεν έχασαν ποτέ το κουράγιο τους και την ελπίδα για μια καλύτερη ημέρα. Τους διαβεβαίωσε οτι θα εξακολουθήσει τις συχνές του επισκέψεις σε όλα τα μέρη της Λευκάδας, όπως έκανε δεκάδες φορές τα τελευταία 3,5 χρόνια και θα συνεχίσει να παλέυει με όλες του τις δυνάμεις για εκείνους.

Αργυρή Κατωπόδη, υποψήφια βουλευτής ΝΔ: Συνάντηση με το νέο δήμαρχο Λευκάδας και τον Αστυνομικό Διευθυντή

Στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Αργυρή Κατωπόδη είχε σήμερα δύο θεσμικές συναντήσεις. Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Γιώργο Μιχαλόπουλο όπου είχαν μία σύντομη συνομιλία που αφορούσε κυρίως τη σχέση αστυνομίας – πολίτη. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λευκάδας, Μπάμπη Καλό που του ευχήθηκε για τα νέα του καθήκοντα και συζήτησαν τη σχέση κεντρικής εξουσίας και τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε ο τόπος τα επόμενα χρόνια να καταφέρει να πάει μπροστά.

Περιοδείες υποψήφιου Βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδείες πραγματοποιεί ο υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας, κ. Θανάσης Καββαδάς, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Όπως έκανε δεκάδες φορές τα τελευταία 3,5 χρόνια, επισκέπτεται και πάλι τα χωριά της Λευκάδας, ακούγοντας τα προβλήματα των κατοίκων. Οι συζητήσεις με τους πολίτες αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Οι περιοδείες ξεκίνησαν από το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο κ. Καββαδάς, το Κατωχώρι. Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδοχικές επισκέψεις στον Μικρό Γιαλό, στον Πόρο και στο Φτερνό όπου συζητήθηκε, εκτός των άλλων, και το μεγάλο θέμα του δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου έως την παραλία της Ρούδας και οι παρεμβάσεις του κ. Καββαδά ως Βουλευτής Λευκάδας. Ο κ. Καββαδάς ανέφερε οτι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητά του.

Ακόμη, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις του κ. Καββαδά με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και συγκεκριμένα τις ενέργειές του για την ένταξη του Πορσάνικου Μαχαιριού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας υπό την αιγίδα της UNESCO.

Την Πέμπτη ο κ. Καββαδάς επισκέφθηκε τα Χαραδιάτικα, τα Πλατύστομα και τη Βαυκερή. Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Καββαδά και του επισήμαναν την αδιαφορία που επέδειξε για την περιοχή τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απήυθυναν στον κ. Καββαδά για την σημαντική συνεισφορά του στη χρηματοδότηση των έργων αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Κόκκινης Εκκλησίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής πρώτοι σταθμοί ήταν το χωριό του Αγίου Ηλία και ο Βουρνικάς ενώ στην συνέχεια ο κ. Καββαδάς επισκέφτηκε τον Σύβρο. Οι ανάγκες των κατοίκων των ορεινών χωριών του νησιού είναι μεγάλες και η εγκατάλειψη από την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανής.

Ο κ. Θανάσης Καββαδάς θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους και των υπόλοιπων χωριών της Λευκάδας τις επόμενες ημέρες. Οι Λευκαδίτες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του κ. Καββαδά έναν δικό τους άνθρωπο, που ως Βουλευτής ανέδειξε τα προβλήματα του τόπου και διεκδίκησε δυναμικά την επίλυσή τους, αν και απο τη θέση της αντιπολίτευσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία η εκδήλωση για τη συγκρότηση «ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» στη Λευκάδα

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση – ανοιχτή συνέλευση για την συγκρότηση του «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» στη Λευκάδα με κεντρικό ομιλητή το στέλεχος της Παράταξης Χρήστο Κοκκινοβασίλη.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι βουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» στη Λευκάδα: Κων/νος Δρακονταειδής, Ζωή (Ζέτα) Κατωπόδη-Ντελημάρη και Μαυρέτα (Τέτα) Σταύρακα.

Στις σύντομες ομιλίες τους οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν και άσκησαν έντονη κριτική στην σκληρή δεξιά που εκπροσωπεί η Ν.Δ. ενώ έκαναν απολογισμό του σημαντικού έργου της κυβέρνησης με ιδιαίτερες αναφορές στη Λευκάδα.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν διαθεσιμότητες, από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες ανένταχτους ή προερχόμενους από τον κεντροαριστερό και αριστερό χώρο, για την Επιτροπή Λευκάδας «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» η οποία και συγκροτήθηκε.

Στη διαδικασία που ακολουθήθηκε έγιναν ερωτήσεις, υπήρξαν τοποθετήσεις και γενικά αναπτύχθηκε ένας ζωντανός και ουσιαστικός διάλογος.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την έκφραση της βούλησης όλων των παρευρισκόμενων για συστράτευση στη μεγάλη μάχη της 7ης Ιουλίου. Για να υπερασπιστούμε όλα όσα έγιναν από το ΣΥΡΙΖΑ για το λαό μας και να αγωνιστούμε για όσα διεκδικούμε και πρέπει να γίνουν την επόμενη αριστερή διακυβέρνηση.

Το Γραφείο Τύπου Επιτροπής Λευκάδας
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Περιοδεία στην Νότια Λευκάδα της υποψήφιας βουλευτή, Αργυρής Κατωπόδη

Από τη Νότια Λευκάδα ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Αργυρή Κατωπόδη. Τα πρώτα χωριά που επισκέφθηκε ήταν Χορτάτα, Μανάση, Δράγανο και Άγιο Πέτρο.

Έχει ένα συμβολισμό αυτό το ξεκίνημα μια και η πρώτη αυτή επικοινωνία με τους συμπολίτες μας ξεκίνησε από το χωριό της το Δράγανο. Θερμή ήταν η υποδοχή για την Αργυρή Κατωπόδη σε όλα τα χωριά της περιοχής που συζήτησε με τους κατοίκους τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όσο και τις ελλείψεις σε υποδομές που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους. Και όλοι φυσικά τόνισαν την εγκατάλειψη της περιοχής από το κεντρικό κράτος.

Δελτίο τύπου ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι περιοδείες σε χωριά και εργασιακούς χώρους από κλιμάκια του ΚΚΕ στη Λευκάδα για τις εκλογές της 7ης Ιούλη με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Χρήστο Βεργίνη, Δανάη Πλα – Καρύδη και Αλέξανδρο Βεροιώτη.

Μέχρι στιγμής περιοδείες έχoυν πραγματοποιηθεί σε Λυγιά, Καλαμίτσι όπου πραγματοποιήθηκε και ομιλία στο καφενείο του χωριού και την Εξάνθεια την Παρασκεύη 15 και το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιούνη. Επίσης, το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιούνη σε εργασιακούς χώρους, όπως στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Λευκάδας, τη ΔΕΗ, τα Δικαστήρια, το Γηροκομείο, το ΚΑΠΗ, την Εφορία, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη καθώς και στο κατάστημα της COSMOTE. Το απόγευμα της ίδιας μέρας σε Χορτάτα, Κομηλιό και Αγ. Πέτρο. Την Τετάρτη, στους υπαλλήλους του Δασαρχείου, σε τράπεζες, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ενώ το απόγευμα σε Φτερνό, Βουρνικά και Σύβρο.

Ακόμα, την Πέμπτη στις υπηρεσίες της Εφορίας Αρχαιολογικών μνημείων, στο ΤΑΟΛ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές απηύθυναν κάλεσμα στο λαό της Λευκάδας να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, τη μόνη συνεπή δύναμη που έχει αποδείξει στην πράξη ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα τονίζοντας ότι αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα των εκλογών αφορά τη δικιά τους ζωή. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική απέναντι στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ κάτι που δείχνει και το αυξημένο ενδιαφέρον για την αγωνιστική στάση που καλεί το ΚΚΕ το λαό να κρατήσει την επομένη των εκλογών.

Οι δραστηριότητες του ΚΚΕ θα συνεχιστούν:

Την Παρασκευή 21 Ιούνη το πρωί με περιοδεία στο Διοικητήριο στους εργαζόμενους του Δήμο και της Περιφέρειας και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στις 7 μμ στον Κάβαλο και στις 8:30 μμ ομιλία στην πλατεία στα Λαζαράτα.

Το Σάββατο 22 Ιούνη περιοδεία στους Πηγαδησάνους στις 7 μμ και στην Εγκλουβή στις 8:30 μμ

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην πλατεία της Καρυάς στις 8 μμ.

Προηγουμενο αρθρο
Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Ζακύνθου η μαντολινάτα του «Ορφέα»
Επομενο αρθρο
Θέαλος: η παραλία του Βλυχού ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο ή σε κάποιους τυχάρπαστους;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.