HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠροσοχή μην φέρουμε το αντίθετο αποτέλεσμα

Προσοχή μην φέρουμε το αντίθετο αποτέλεσμα

Με ζήλο ξεκίνησε φέτος η ιδέα για στολισμό μέρους της πόλης με ανακυκλώσιμα υλικά. Πρέπει να δούλεψαν πολλοί και πολλές ώρες με αντικειμενικό σκοπό, πιστεύουμε, μέσα από τον στολισμό να δοθεί το μήνυμα για την χρησιμότητα της ανακύκλωσης.

Από τα πρώτα αποτελέσματα που είδαμε στην πλατεία Μαρκά φοβόμαστε πως αγγίξαμε την υπερβολή και μάλλον το μήνυμα θα χαθεί.

Σεβόμαστε και τιμούμε την προσπάθεια και την εργασία όσων συμμετείχαν στις κατασκευές αλλά: ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, στις εικόνες που κουβαλάμε όλοι, ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι συνυφασμένος με φωτάκια, λάμψη, χρυσόσκονη, όνειρο και υπερβολή. Εξ’ αρχής λοιπόν κάθε άλλη παρέμβαση, καλά θα ήταν να γίνει με μέτρο και γούστο και σε τόση ποσότητα, ώστε να δώσει το μήνυμα. Οι πάτοι και τα καπάκια των μπουκαλιών, τα λάστιχα των αυτοκινήτων, δεν είναι και το ωραιότερο ντεκόρ. Άρα αυτά τα υλικά έπρεπε να γίνουν ελκυστικά και ανάλαφρα. Το χοντροκομμένο απωθεί αντί να έλκει. Άρα και οι ποσότητες να μην υπερβάλουν.

Η συμμετοχή ανομοιογενών ομάδων με ελεύθερο θέμα, χωρίς αρχή μέση και τέλος και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, ήταν η χειρότερη επιλογή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ύπαρξη πολλών συμμετεχόντων χειροτέρεψε αντί να προσθέσει στο αποτέλεσμα.

Η πλατεία Μαρκά είναι μεγάλη για να γεμίσει με λάστιχα αυτοκινήτων. Άρα ίσως έπρεπε να επιλεγεί μια άλλη πλατεία πιο μικρή. Έχω στο μυαλό μου μια αντίστοιχη επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε το 2014 στον Άγιο Μηνά (παλιά λαϊκή). Κοιτάξτε λίγο το άρθρο και κάνετε την σύγκριση [εδώ].

Είναι γνωστή η πεποίθηση και προσπάθεια του Δημάρχου για την ανακύκλωση. Μόνο που φοβόμαστε πως απέτυχε παταγωδώς να δώσει το μήνυμα της με τον στολισμό της πλατείας Μαρκά μέχρι στιγμής. Φανταστείτε ένα θεατρικό έργο να αναλάβουν τη σκηνοθεσία πολλοί και διαφορετικοί σκηνοθέτες ταυτόχρονα, χωρίς κεντρική ιδέα και συντονισμό. Θα ήταν ο πύργος της Βαβέλ. Ε, κάπως έτσι έγινε και η πλατεία Μαρκά μέχρι στιγμής.

Που είναι ο Πάνος ο Φέξης που θα μπορούσε να σχεδιάσει… «αγίους»;

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση μια και ποτέ δεν είναι αργά, ας βάλουν κανέναν φωτάκι στα δεντράκια της περιοχής και στην πέργκολα της πλατείας, μέρες που έρχονται!

Προηγουμενο αρθρο
ΕΟΦ: Τα 15 επικίνδυνα καλλυντικά που πωλούνται στο Ιντερνετ [λίστα]
Επομενο αρθρο
Πώς τα μαύρα γίναν άσπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.