HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρόβλημα Ηχορύπανσης στη Βασιλική*

Πρόβλημα Ηχορύπανσης στη Βασιλική*

Πρέπει να γίνουν από τώρα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε θέματα ενημέρωσης τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Βασιλικής, αλλά το πρόβλημα αυτό που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάθε καλοκαίρι και ταλαιπωρεί -βασανίζει στην κυριολεξία- τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους ντόπιους, απαντάται σε όλα σχεδόν τα τουριστικά θέρετρα του νησιού

Το νομοθετικό πλαίσιο είναι δεδομένο αλλά δεδομένη είναι επίσης και η αδυναμία των κάθε ύλην αρμόδιων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται και να οξύνεται κάθε καλοκαίρι με αλληλοκατηγορίες
επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διασκέδασης και άλλων με τουριστικά καταλύματα.

Είναι γεγονός επίσης ότι το νησί μας το επισκέπτονται άνθρωποι όλων των ηλικιών. Μεταξύ αυτών και κάποιοι που πάνε για ύπνο το πρωί, μετά από ολονύκτια διασκέδαση, όταν κάποιοι άλλοι εκείνη την ώρα ξυπνούν – αν έχουν μπορέσει να κοιμηθούν όλη τη νύχτα. Είμαστε της άποψης ότι δεν πρέπει να επικρατεί σιγή νεκροταφείου αλλά οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και επαγγελματίες να τηρήσουν το υφιστάμενο νομικά πλαίσιο. Ίσως δεν θα ήταν επίσης άσχημο να αναλάβει κάποιος την πρωτοβουλία -τα μαγαζιά που δημιουργούν τα προβλήματα είναι τα περισσότερα γνωστά από επανειλημμένες στο παρελθόν καταγγελίες- για μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων με σκοπό την τήρηση αυτή τη φορά των κανόνων. Ο αλληλοσεβασμός είναι μια αρχή εξάλλου που οφείλει να διέπει τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Βασιλική

Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης από ορισμένα καταστήματα μέσα στο λιμάνι, εντός του χωριού και δίπλα από κατοικίες που τα μαγαζιά αυτά δεν είναι club αλλά έχουν άδεια για καφέ μέχρι τις 02:00 μέχρι 80 ντεσιμπέλ.

H αστυνομία είναι ενήμερη. Παρόλα αυτά δεν έχουν προχωρήσει σε καμιά ενημέρωση στους καταστηματάρχες ώστε να βάλουν τις προβλεπόμενες ΗΧΟΜΟΝΩΣΕΙΣ ή να υπάρχουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι τις καλοκαιρινές σαιζόν και να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα ώστε να συμμορφώνονται και να μην συνεχίζουν το ίδιο αλλά όπως κάθε χρόνο κάνουν ότι δεν ακούν και όταν γίνονται έλεγχοι δεν είναι αποτελεσματικοί διότι όλοι ξέρουμε το γιατί…..και τέλος δεν κάνουν ΗΧΟΜΕΤΡΙΣΕΙΣ και ας έχουν τα μηχανήματα, ώστε οι καταστηματάρχες να συμμορφώνονται τις επόμενες φορές. Κάθε χρόνο τα ίδια.

Πότε θα καταλάβουν η φορείς ότι πρέπει να κάνουν τα προβλεπόμενα ώστε όλοι να συμμορφώνονται.
Ενώ έχουν άδεια να παίζουν μέχρι 80 ντεσιμπέλ και μόνο αυτά δεν παίζουν, έχουν άδεια να παίζουν μέχρι τις 02:00.Αυτά τα μαγαζιά ξεκινούν και παίζουν μουσική μετά τις 12:30 το βράδυ μέχρι τις 5:00-06:00 το πρωί, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους τουρίστες που μένουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και σε μόνιμους κατοίκους.

Τέλος ο ΝΟΜΟΣ είναι ρητός παρακαλώ παρά πολύ όλοι η φορείς να κάνουν τα προβλεπόμενα.

*Επιστολή αναγνώστη -τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της Ιστοσελίδας.

Προηγουμενο αρθρο
Το νέο φύλλο της εφημερίδας «Αντίλαλοι απ’ τους Σκάρους»
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο Νίκου Βαγενά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.