HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠως να βγάλετε την τίγρη από την μηχανή σας!

Πως να βγάλετε την τίγρη από την μηχανή σας!

Όσο πιο πολύ πέφτει η θερμοκρασία, τόσο πιο συχνά, οι γάτες, προσπαθώντας να ζεσταθούν, βρίσκουν καταφύγιο μέσα στις μηχανές των αμαξιών.

Μπαίνουν από κάτω, στριμώχνονται πίσω από την ποδιά και ανεβαίνουν μέχρι το πιο δυσπρόσιτο σημείο της μηχανής. Αρκεί να είναι ζεστό. Πού να βρουν καλύτερη «φωλιά»; Στεγνή, ζεστή, όσο πρέπει στριμωγμένη, εντελώς προστατευμένη από κινδύνους, όπως σκυλιά, άνθρωποι κ.λ.π. Ρίχνουν έναν υπνάκο και είτε δεν ξυπνούν ποτέ, αν γίνουν «κιμάς» από την μηχανή, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, μεταφέρονται σε άγνωστα μέρη, με αποτέλεσμα να μην επιβιώσουν, κυρίως αν είναι μικρής ηλικίας, μη μπορώντας να βρουν μόνα τους φαγητό. Τα περισσότερα περιστατικά με γατάκια που χάνονται από το σπίτι τους, αλλά και με γατάκια που βρίσκουμε να περιφέρονται σαν χαμένα, χωρίς μάνα τριγύρω, οφείλονται σε αυτόν τον λόγο.

Αυτήν την φορά όμως, αυτός που τρύπωσε στο αμάξι του κου Ν., δεν ήταν μικρό γατάκι. Ήταν ένας γάταρος τεράστιος, πραγματικός τίγρης!

Ανυποψίαστος ο κος Ν. προσπάθησε να βάλει μπροστά την μηχανή του αμαξιού του. Μάταιος ο κόπος… Ο ιμάντας ήταν κάπου μαγκωμένος…
Ανοίγοντας το καπό, σοκαρισμένος, βλέπει τον ιμάντα μπλεγμένο στο πόδι και την ουρά ενός τεράστιου γάτου. Έντρομος ο γάτος, πετάχτηκε έξω, μη λογαριάζοντας το ότι ήταν μπλεγμένος, μη λογαριάζοντας τον πόνο, εξαφανίστηκε σέρνοντας το τσακισμένο πόδι του.

Ο καημένος εξαφανίστηκε για 10 ολόκληρες ημέρες και όλοι νόμιζαν ότι δεν θα τον ξαναδούν, όταν ένα βράδυ, σέρνοντας το πόδι, καταπεινασμένος, γύρισε στο σπίτι που τον φρόντιζαν.

Ο γάτος από εκείνη την ημέρα και για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα θα βρίσκεται υπό την προστασία μας. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλά με την κατάλληλη φροντίδα.
Αυτός ο γατούλης, μέσα στην ατυχία του, υπήρξε τυχερός. Δεν κομματιάστηκε από την μηχανή του αμαξιού.

Για να μην βρεθείτε στην πολύ δυσάρεστη θέση που βρέθηκε ο κος Ν., μην γυρίζετε την μίζα, πριν σιγουρευτείτε ότι η μηχανή σας δεν είναι «ζωντανή».

Αν διαπιστώσετε την ύπαρξη γάτας και δεν μπορείτε να την βγάλετε «με το καλό», τρομάξτε την κάνοντας δυνατό θόρυβο. Κορνάρετε, φωνάξτε, χτυπήστε κάτι δίπλα της, πάρτε ένα μακρύ αντικείμενο και σπρώξτε την, χτυπήστε κοντά της μια σακούλα, ρίξτε νερό με δύναμη. Καλύτερα να φοβηθεί και να μάθει να μην πλησιάζει σε …θανάσιμες φωλιές…

Αν δεν θέλει παρ’ όλ’ αυτά, να βγει με κανένα τρόπο έξω, καλύτερα να αφήσετε το αμάξι σας ακίνητο. Δώστε της την ευκαιρία να ζήσει! Θα βγει μόνη της όταν πεινάσει. Προσοχή! Αν βάλετε εσείς φαγητό, κάτω από το αμάξι, υπάρχει κίνδυνος, να βγει, να φάει και μετά να βολευτεί μόνιμα στο αμάξι σας! Φερθείτε πονηρά.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ….Υ-ΠΟ-ΜΟ-ΝΗ!

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Είπαμε να δούμε μια άσπρη μέρα και ξυπνήσαμε χωρίς νερό!
Επομενο αρθρο
Κοπή πίτας Συλλόγου Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.