HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠόρτο Κατσίκι SOS

Πόρτο Κατσίκι SOS

Αγαπητοί συντοπίτες,

Με ικανοποίηση διαβάζω για τις αντιδράσεις και τις δράσεις που έχει προκαλέσει η τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών στην υπεροχή παράλια του Μύλου καθώς και για την έκταση που έχει πάρει το θέμα στον τοπικό τύπο και την καθολική εναντίωση στην εμπορική εκμετάλλευση της τελευταίας ίσως παρθένας παράλιας του νησιού μας.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και να σας παρακαλέσω να αναφερθείτε δημοσιά και εσείς με την σειρά σας, στην “κακοποίηση” και την εμπορική εκμετάλλευση μιας έτερης παράλιας-διαμαντιού του νησιού μας και αναφέρομαι φυσικά στο γνωστό στα πέρατα του κόσμου Πόρτο Κατσίκι.

Η πεποίθηση μου είναι ότι θα έπρεπε να μην εκμισθώνονται και στην συγκεκριμένη παράλια θέσεις για ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε να διατηρείται αναλλοίωτος ο χαρακτήρας της. Από την στιγμή όμως που ο δήμος Λευκάδος και η κτηματική υπηρεσία αποφάσισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει εκμετάλλευση της παράλιας κατά τον τρόπο αυτό θα έπρεπε να φροντίσουν τουλάχιστον να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν την σύμβαση του ιδιώτη που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό.

Σε μια προχτεσινή μου επίσκεψη αρίθμησα περί τα 300(!!) χωρίς καμιά υπερβολή ζευγάρια ξαπλώστρες προς ενοικίαση με τον ιδιώτη να ζητά το εξωφρενικό τίμημα των 20€ το σετ και να μας κάνει και δωρώ την ομπρελά όπως σχολίασε με το χαρακτηριστώ του χιούμορ!

Χώρος για να βάλεις την δίκη σου ομπρελά δε, ούτε λόγος μέχρι την μισή και πλέον παράλια, ούτε καν χώρος για να περπατήσεις άνετα. Μιλάμε για την απόλυτη δυσφήμιση και εκμετάλλευση για τους επισκέπτες.

Επί της ουσίας αναγκάζεσαι να καθίσεις θες δεν θες στις ξαπλώστρες γιατί κατεβαίνοντας από την σκαλί το μόνο που βλέπεις είναι ένας δάσος ομπρελών χωρίς τέλος.

Σύμφωνα με τους ντόπιους ο ιδιώτης έχει εκμίσθωση χώρο 240 τ.μ. συνολικά για την τοποθέτηση των ξαπλωστρών, 50 ζευγάρια δηλαδή και αυτά με το ζόρι… μέχρι τα 300 που έχει φτάσει ένα τσιγάρο δρόμος… και όσο για τον τζίρο που κάνει, κάντε τα μαθηματικά, άπλα είναι, 300 ζευγάρια επί 20€…

Και εδώ εγείρονται τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα σύμφωνα με τους ντόπιους και τους επαγγελματίες της περιοχής: Γιατί επιτρέπεται η καταπάτηση της παράλιας από της αρμόδιες αρχές?

Γιατί επιτρέπεται η αισχροκέρδεια έναντι των απελπισμένων επισκεπτών που χάνονται στο δάσος των ομπρελών? Τι κάνουν οι υπεύθυνοι? Γιατί δεν αφαιρείται η άδεια από τον ιδιώτη από την στιγμή που παραβιάζει τους όρους της σύμβασης?

Σε αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι στην παράλια Αγιοφύλλι μαζεύτηκαν οι ξαπλώστρες και έγινε ανάκληση της άδειας του ιδιώτη, είναι αυτό δείγμα επιλεκτικής αντιμετώπισης?

Από όσο γνωρίζω έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, της κτηματικής υπηρεσίας και της αστυνομίας, παρόλα αυτά οι ξαπλώστρες αυξάνονται και πληθύνονται και οι εν λόγω υπηρεσίες κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους ως άλλες στρουθοκάμηλοι… και ρωτάω ξανά, γιατί αυτή η κωλυσιεργία, ποιος επωφελείται από την αδράνεια των υπηρεσιών, ως πότε θα αφήνουμε τους κερδοσκόπους να μας δυσφημούν, τι πρέπει να γίνει επιτελούς για να κάνουν οι υπεύθυνοι την δουλειά τους?

Απολαύστε υπεύθυνα το “υπέροχο” θέαμα στις φωτογραφίες! Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος το έφτιαξε το Πόρτο Κατσίκι όπως έχουμε ακούσει στους απολογισμούς του κατά το παρελθόν.

Ελπίζω να δώσετε την δέουσα σημασία και δημοσιότητα στο θέμα καθώς μας αφορά όλους.

Υγ: Φυσικά από αυτή την δυσφήμιση δεν θα μπορούσε να λείπει η γνωστή καρικατούρα, ιδιοκτήτρια κοντινού εστιατορίου της περιοχής, που προσπαθεί με την εκνευριστική κόρνα της να μας πλασάρει την πραμάτεια της.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Φατούρος

Προηγουμενο αρθρο
Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Κουφοντίνας - «Σε δύο χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί»
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος: Η προετοιμασία της Ανδρικής ομάδας ξεκινάει την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

2 Σχόλια

  1. Θανος
    3 Σεπτεμβρίου 2018 at 22:08 — Απάντηση

    Είμαι ακόμα Λευκάδα και σας γράφω από εδώ…. Είμαι από Βέροια, θα σας πω 5 πράγματα που είδα ίσως είναι πιο πολλά άλλα ας πω 5 μόνο…… Καταρχην έχετε υπέροχη βλάστηση αλλά δεν είδα ίχνος πυροσβεστικής, περιπολία και καμιά ζώνη δασοπυροσβεσης… Αν πάρει φωτιά καπου{μακάρι ποτέ} θα πεθάνει πολυς κόσμος….. Δεύτερον οι δρομοι σε συνδυασμό με την σήμανση είναι τραγικοί…. Χάλια οδικό δίχτυο χάλια οδόστρωμα και η σήμανση μηδενικη…. Για να πάμε στα καβαλικευτα ως εκ θαύματος δεν τρακαραμε
    ,άσε που μπορεί το αυτοκίνητο να πάθει ζημιές από το οδόστρωμα…. Τρίτον η φιλοξενία εκτός κάποιων εξαιρέσεων είναι απαράδεκτη, πιο πολύ σε κοιτάνε στην τσέπη πάρα σαν ανθρωπο-πελατη(εκτός ενός μαγαζιού το fly me) που η εξυπηρέτηση του ήταν φανταστική και φιλική…. Τέταρτον και σημαντικότερο αν και είμαι άνθρωπος που γουστάρει το βουνό, είναι απαράδεκτη η εκμετάλλευση των παραλιών σε έναν τόσο όμορφο φυσικά τόπο… Είναι απαράδεκτο να πηγαίνεις στην θάλασσα για να χαλαρώσεις και να σου την πέφτουνε οι κράχτες από το πάρκινγκ πρώτα μέχρι και σε ποια ξαπλώστρα θα κάτσεις…..σε λίγο θα σας πληρώνουμε και σε παγκάκια σε κατσαβραχα κάνα δεκάρικο για πατεκο παγκάκι θέα παρκινγκ…… Και πέμπτο έχετε πάνω από το 40 τς εκατό της γης σας με ελιές και είναι ανεκμεταλευτες…. Είναι κρίμα να χετε έναν τόσο καλό καρπό ανεκμεταλλευτο και να δίνετε μόνο βάση στο πως θα ψυρησετε τους τουριστες…… Κατά τ άλλα υπάρχουν και εξαιρέσεις και άνθρωποι που ευτυχώς μας είπαν από την αρχή να αποφύγουμε και άλλες κακοτοπιές….

  2. μακης μελας
    4 Αυγούστου 2018 at 16:48 — Απάντηση

    Κυρια Σαντα στον επιστολιγραφο σας εκαμαν φαινεται …..εκπτωση.
    28 ευρω ειναι το ενοικιο για ξαπλωστρες. 8 ευρω εχει το παρακαρισμα… Μονον 1 ευρω το μικρο μπουκαλι νερο, και 4,5 ευρω ο καφες. Ομως εχουμε ελευθερη οικονομια, και η ιδιωτικη πρωτοβουλια ειναι ελευθερη να μεγαλουργει. Γιατι σας προξενει εντυπωση;

    Οταν περυσι μιλησα στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΙΣΜΑ για τις αθλιοτητες της καταληψης ολης της παραλιας απο τον εκμισθωτη, και της αγρας πελατων που πραγματοποιει με τους σερβιτορους των χρωματων, γειτονικο εστιατοριο σε βαρος ΟΛΩΝ των αλλων επιχειρησεων εστιασης της περιοχης της νοτιοδυτικης Λευκαδας, βγηκαν να με διαψευσουν καποιοι γιδοβοσκοι του παρελθοντος.

    Αλλοι με απειλουσαν με διωξεις γιατι ειπα πως καποιοι τα σπρωχνουν και καποιοι τα παιρνουν… ΑΚΟΜΑ περιμενω.. Θα εμφανιστει μετα τη τουριστικη περιοδο καποιος απο το Δημο και θα μαζευει τις σαπιες σκουριασμενες, ξεστελιαστες ξαπλωστρες, τις αχρηστες, θα τραβηξουν και φωτογραφιες θα τις ανεβασουν στο φεισμπουκ και θα γινει η προπαγανδα της Δημαρχιακης παρεουλας.

    Που ειναι το Λιμενικο για τις αποστασεις; Που ειναι η Κτηματικη; Που ειναι η εφορια; Που ειναι η περιβαλλοντικη ευαισθησια του κ. Δημαρχου και των συν αυτω που επικαλλουνται στα Δ.Σ. συνεχεια;

    Που ειναι ο Συλλογος μ ολους αυτους τους τσανακογλυφτες που εψηναν κρεατα και λουκανικα για να γιορτασουν τη νικη, των τοσων αχρηστων και ανικανων; Τη Τριτη, τι θα πουν στη ΠΡΩΙΝΗ !!!!!!!!!! ωρα 10 και 1/2 !!!!!!!!!! συγκεντωση για τις αθλιοτητες εναντι μιας δεκαδας ψηφων;

    Περιπου απο τα τελη Σεπτεμβριου αρχιζει η προεκλογικη περιοδος των Δημοτικων εκλογων. Ας αφησουμε την δημαρχιακη παρεουλα, αυτη θα την θυμωμαστε σαν καρναβαλικο συγκροτημα με τους “αξιακους πολιτισμους του.”

    Ερχομαι στους φιλοδοξους ενδιαφερομενους υποψηφιους της αντιπολιτευσης οσο και στους σημερινους στην αντιπολιτευση. Ας ανοιξουν τα ματια να δουν και το στομα εστω να ψιθυρισουν κατι… Εχουν τις ιδιες ευθυνες, αλλα δεν τις αναλαμβανουν, ουτε ντροπη τους καταλαμβανει….

    Ο εκ…….. αντιδημαρχος παλι θα πει οτι τα γραφω αυτα γιατι θελω να επανελθω;

    Χαιρετισμους στον επιστολγραφο σας και ελπιζω οτι απο του χρονου θα δει αλλη εικονα στο Πορτο Κατσικι, κλπ…
    Μακης Μελας….
    4 αυγ. 2018

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.