HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠόσο αθώα και ανυποψίαστη είναι η κοινωνία μας!

Πόσο αθώα και ανυποψίαστη είναι η κοινωνία μας!

✔ Πόσο αθώα και ανυποψίαστη τελικά είναι η κοινωνία του μικρού νησιού μας! Θυμάμαι κάποιους τίτλους σε τοπικά ΜΜΕ, όταν συνελήφθη ο ποδοσφαιριστής με το 6 κιλά ναρκωτικά: «σοκαρισμένη η κοινωνία της Λευκάδας»! Τι υποκρισία…

✔ Τα σχολεία εξαιτίας των καταλήψεων έκλεισαν για μια σχεδόν εβδομάδα.  Οι μαθητές έχασαν μαθήματα για μεγαλύτερο διάστημα, από ότι με το σεισμό του 2015. Κι όμως θυμηθείτε, τότε, ζητήσαμε και επιτύχαμε ευνοϊκή μεταχείριση στις πανελλήνιες εξετάσεις για τις χαμένες ώρες. Θυμηθείτε, πως το ζητούσαμε και την επόμενη χρονιά… Μα τι αθώα κοινωνία είμαστε τέλος πάντων! Γι΄ αυτό και τα παιδιά μας απαιτούν μέχρι και καπνιστήριο στα Σχολεία!

✔ Με τις εκλογές του Επιμελητηρίου πάντως η κοινωνία μας ζωντάνεψε. Είναι ό,τι χρειάζεται για την νεκρή περίοδο που διανύουμε. Η προεκλογική περίοδος έχει απ΄ όλα τα καλά. Ίντριγκες, παρασκήνιο, μεγάλες αγάπες, «το καλό του νησιού» πάνω από όλα! Μια πολύ «δημιουργική» περίοδος, με το μπούρδου -μπούρδου να θριαμβεύει, ως συζήτηση. Καημένη μου μικρή πατρίδα, όλο και βουλιάζεις στο τέλμα από την πολλή αγάπη και το ενδιαφέρον κάποιων.

✔ Μετά και την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Πάνου Γαζή, σε συνέχεια αυτής του Ηλία Κοντογεώργη, του Σπύρου Μαργέλη και του Γιώργου Κούρτη το δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας βρίσκεται χωρίς σχεδόν ενεργή αντιπολίτευση. Δεν θυμάμαι να βρέθηκε σε πιο πλεονεκτική θέση άλλος δήμαρχος στο παρελθόν, όσο ο σημερινός.

✔ Η παράταξη του δημάρχου απώλεσε προ πολλού τα όποια ψήγματα «ανεξάρτητης παράταξης»,  δήλωνε προεκλογικά. Ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων, είναι γεγονός πως ήταν και είναι μειοψηφία στην κοινωνία της Λευκάδας. Κάτι που προφανώς το ξεχνούν, αλλιώς θα… «πρόσεχαν», κάπως. Τελευταία, Συριζαίικης προέλευσης, έμπνευση, είναι ο δωρεάν κινηματόγραφος με ταινίες από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Χάθηκε η Ευρώπη, η Αμερική -ειδικά η Αμερική και ο πρόεδρός της, που προσφάτως τον έχουν ερωτευτεί οι Συριζαίοι;

✔ Ποιος ασχολείται, θα μου πείτε με τον κινηματογράφο; Άσε που κάποιοι θα νοιώσουν και ευγνωμοσύνη για τις ταινίες των πρεσβειών! Για ένα μήνα έχουμε θέμα να ασχοληθούμε: τις εκλογές στο Επιμελητήριο! Μετά έρχονται οι γιορτές, οι απόκριες, καλά να ‘μαστε.

✔ Σοκ μου προκάλεσε η καταγγελία του συλλόγου γονέων του ειδικού Σχολείου. Το σχολείο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι. Κάποια μάλιστα δεν έχουν να κάνουν με μεγάλο κόστος. Χρειάζεται όμως κάποιος να «σκύψει» για να τα δει. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται παιδιά νηπιαγωγείου και παιδιά πάνω από 20 ετών. Το αποκορύφωμα είναι, πως εδω και ένα χρόνο Δήμος ή Περιφέρεια δεν έχουν καταφέρει, να μεταφέρουν ένα κοντέινερ από το Σύβρο, που θα βοηθούσε κάπως την κατάσταση. Είναι ντροπή για όλο το νησί, ένα χρόνο να μην έχει καταφέρει να κάνει αυτό, το ελάχιστο. Είναι ντροπή να σκάβουμε για αρχαία θέατρα και να κάνουμε εγκαίνια μουσείων, αδιαφορώντας για μια τόσο ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού. Κι αφού οι αρμόδιοι είναι ανίκανοι, το θέμα έπρεπε λυθεί με την συνδρομή των πολιτών και χορηγών. Κάποιος να μπει μπροστά βρε αδελφέ… Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινε μια ερώτηση δόθηκε μια απάντηση -ηξεις αφήξεις- δηλαδή τίποτα. Χωρίς κανένας να ντραπεί και να κοκκινίσει… «γύρισαν πλευρό» και συνέχισαν…

«Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει• ή που θα έπρεπε να το κάνει.» Μαρκ Τουαίην

✔ Αυτά για το νησί του πολιτισμού που θα «μορφωθεί» κινηματογραφικά με ταινίες από τη Βενεζουέλα και το Ιράν και όχι από την Ευρώπη. Στην Ευρώπη βλέπετε μετρούν τον πολιτισμό με άλλους δείχτες. Ένας από αυτούς είναι και ο τρόπος που η Πολιτεία και η κοινωνία αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες…

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Σύγκρουση μηχανής με ανεπιτήρητα μοσχάρια - τραυματισμός αναβάτη
Επομενο αρθρο
Μια τοπική διαφήμιση για τσιγάρα το 1953!

1 Σχόλιο

  1. Ηλίας Κοντογεώρης
    5 Νοεμβρίου 2017 at 10:14 — Απάντηση

    Έχει ανάγκη ο τόπος μας ν’ ακούγονται φωνές όπως αυτές του Δημοτικού Σχολιαστή. Ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί μ’ αυτές.
    Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι απόλυτα τον/τους λόγο/λόγους που ο “Σχολιαστής” δεν υπογράφει με το πραγματικό του όνομα. Αν μπορούσε να γράψει με τ’ όνομά του, ίσως τα πράγματα θα ήταν πιο ευοίωνα για τον μικρό μας τόπο.
    Γνωρίζω άλλωστε πολύ καλά πως όποιος βγάλει, λίγο πιο έξω το κεφάλι του, κινδυνεύει να το χάσει. Βλέπετε, “έχουν γνώσιν οι φύλακες…”

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.