HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣε ετοιμότητα βρήκε ο χιονιάς την Π. Ε. και το Δήμο Λευκάδας

Σε ετοιμότητα βρήκε ο χιονιάς την Π. Ε. και το Δήμο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε ο χιονιάς την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Δήμο Λευκάδας και τα προβλήματα που δημιούργησε αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τα μηχανήματά τους και το προσωπικό τους. Η συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Λευκάδας και του Δημάρχου Λευκάδας είχε ως αποτέλεσμα τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων ήταν στο πόδι από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ξεκινώντας την επιχείρηση του αποχιονισμού των ορεινών χωριών Εγκλουβής, Καρυάς, Πλατυστόμων, Βαυκερής, Αλεξάνδρου, Σφακιωτών και Εξάνθειας. Προβλήματα δημιουργεί ο παγετός καθώς όλοι οι δρόμοι λόγω του ψύχους έχουν παγώσει και γι’ αυτό το λόγο συστήνεται στους οδηγούς μεγάλη προσοχή στην οδήγηση και σίγουρα αλυσίδες στα οχήματά τους για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η έγκαιρη ρίψη αλατιού, σε συνδυασμό με το συνεχή εκχιονισμό, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν ανοιχτοί σχεδόν όλοι οι δρόμοι των χωριών.

Σήμερα, πρόκειται να προμηθευτούμε μεγάλη ποσότητα αλατιού το οποίο θα είναι συσκευασμένο σε σακουλάκια και όποιοι έχουν ανάγκη μπορούν να απευθύνονται στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και στους αρμόδιους χωρικούς Αντιδημάρχους. Συνιστούμε η χρήση να γίνεται με φειδώ και όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Την όλοι προσπάθεια στήριξαν και στηρίζουν με αυταπάρνηση οι εργαζόμενοι του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, που ενεργοποίησαν το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού που έχουν στη διάθεσή τους. Σημαντική ήταν και είναι και η συμβολή στην όλη προσπάθεια των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων των παραπάνω χωριών καθώς και των αντρών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας.

Tέλος, μόνο τα σχολεία της ορεινής Λευκάδας (Σφακιωτών και Καρυάς) θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες που διαμένουν στις περιοχές αυτές συστήνεται να μην μετακινηθούν προς τα σχολεία της πόλης. Για αύριο θα υπάρξει νέα ανακοίνωση τις απογευματινές ώρες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων από το Δήμο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Έτρεχε πίσω από το ασθενοφόρο που ήταν το αφεντικό του! – Η ιστορία του σκυλάκου μετά από τροχαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.