HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣε κανονικό γλέντι στη Νικιάνα εξελίχτηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής «Πάσχα στην Λευκάδα»

Σε κανονικό γλέντι στη Νικιάνα εξελίχτηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής «Πάσχα στην Λευκάδα»

Σε κανονικό γλέντι στη Νικιάνα εξελίχτηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής «Πάσχα στην Λευκάδα», σε μια ηλιόλουστη και σχεδόν καλοκαιρινή μέρα. Όπως ανακοίνωσε στο ξεκίνημα η παρουσιάστρια των περιφερειακών σταθμών Super B Πατρών και Ηπειρος TV, αρκετό καιρό πριν αναζητούσαν το μέρος για να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο «Πάσχα στην Λευκάδα». Ευτυχείς συγκυρίες και η μεγάλη όπως ανέφερε, βοήθεια του βουλευτή κ. Καββαδά, τους έφεραν σε επαφή με το Σύλλογο Επαγγελματιών Νικιάνας.

Και πράγματι δεν θα μπορούσαν, νομίζουμε, να βρουν καταλληλότερο μέρος, αλλά και τόσο πρόθυμους και εργατικούς ανθρώπους, όπως αυτούς που πλαισιώνουν το Σύλλογο. Η Νικιάνα έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια στο Νο 1 τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια συμβολή του Συλλόγου. Πρόκειται, όπως έχουμε ξαναγράψει, για σύλλογο πρότυπο. Δουλεύει σκληρά και καταφέρνει και κινητοποιεί όλο το χωριό προς το κοινό συμφέρον.

Για να πραγματοποιηθούν τα σημερινά γυρίσματα χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά πολύς κόσμος με μόνο κίνητρο το μεράκι και την προβολή του χωριού. Για άλλη μια φορά τα κατάφεραν άριστα.

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και βρέθηκε από νωρίς στο λιμάνι της Νικιάνας. Στα πλαίσια της εκπομπής εμφανίστηκαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του νησιού, τα χορευτικά του «Απόλλωνα» Καρυάς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «Οι Σκάροι». Επίσης το συγκρότημα «Quartetto Branello» έδωσε τη δική του μουσική νότα στην εκδήλωση και χάιδεψε τ’ αυτιά μας, σε συνδυασμό με το ελαφρύ αεράκι που φύσηξε εκείνη τη στιγμή.

Παρουσιάστηκαν επίσης λευκαδίτικα κεντήματα με παρούσα την Καρσάνα, Λούλα Ρεκατσίνα. Ο φούρνος «του Καλού» με μεγάλη αντιπροσωπεία και επικεφαλής τη γλυκύτατη Τάνια, παρουσίασε και στη συνέχεια μας τρατάρισε εκτός από τα γνωστά κουλούρια, πίτες και γλυκίσματα. Το ίδιο και «ο φούρνος του Σάκη» που εκτός των άλλων είχε παρασκευάσει για την περίσταση, το κουλούρι του γάμου.

Για άλλη μια φορά οι πανάξιες και χρυσοχέρες νοικοκυράδες της Νικιάνας μας εντυπωσίασαν με τα πολλά και ποικίλα φαγητά και γλυκίσματα που ετοίμασαν με τα χέρια τους, τα οποία εκτός από την παρουσίασή τους στην εκπομπή, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους. Τι να πούμε για όλες τις γυναίκες της Νικιάνας που παρά το τρέξιμο και την κούραση των τελευταίων ημερών, ήταν ευγενικές, εξυπηρετικές και είχαν έναν καλό λόγο για όλους.

DSC_1433DSC_1480

Στο χώρο των επισήμων βρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση εκτός από τον βουλευτή κ. Καββαδά, που εισέπραξε πολλά εύσημα από τους συντελεστές, ο πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών κ. Στέφανος Μανωλίτσης, και των Σκάρων, κ. Βερύκιος, ως εκπρόσωπος του επιμελητηρίου ο κ. Γιάννης Λιβιτσάνος, που παραχώρησε και το ξενοδοχείο «Πήγασος» για την διαμονή του συνεργείου, ο τέως βουλευτής κ. Βεργίνης, ο οποίος παρότι τις τελευταίες μέρες έγινε κοινωνός της εκδήλωσης, βοήθησε σημαντικά, όπως αναφέρθηκε. Παραβρέθηκε ακόμα ο αντιδήμαρχος κ. Φίλιππας και η δημοτική σύμβουλος κ. Εύα Κατωπόδη.

Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε επίσης η δημοτική ορχήστρα του Κώστα Αριστόπουλου.

Δεν γνωρίζουμε αν το συνεργείο απευθύνθηκε στο Δήμο και στην Περιφέρεια για βοήθεια, αλλά ακούστηκαν κάποια αρνητικά σχόλια απο την παρουσιάστρια για την «απουσία» τους.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα από τους σταθμούς Super B Πατρών και Ηπειρος TV.

Προηγουμενο αρθρο
Πρωτοβουλία της Π.Ι.Ν. για τη λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά
Επομενο αρθρο
Ακόμα και τα μικρά παιδιά καθάρισαν στους Πηγαδισάνους!

1 Σχόλιο

  1. Θ.Γ
    19 Απριλίου 2016 at 21:43 — Απάντηση

    Μπράβο Νικιανιώτες με τον σύλλογό σας, γιατί κάνατε τη Νικιάνα τουριστικό ομφαλό της Λευκάδος. Και πάλι μπράβο. Χωρίς ίντριγκες, υπόγειες διαδρομές για το ποιόν θ’ αποκλείστετε, εμπάθειες και κομματισμούς φτιάξατε έναν σύλλογο που επιστράτευσε και αγκάλιασε ότι καλύτερο έχετε σε ανθρώπινο δυναμικό στο χωριό σας και δείχνετε τον δρόμο σε πολλούς..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.