HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΣε ποιο μέρος του κόσμου εκάμανε σκύλο να αυτοκτονήσει;

Σε ποιο μέρος του κόσμου εκάμανε σκύλο να αυτοκτονήσει;

«Μα χώρα!». Είναι η χαρακτηριστικότερη φράσης που μπορεί να λεχθεί για τη χώρα μας την Αγιομαύρα. «Μα χώρα!». Ποια άλλη έκφραση θα χαρακτήριζε πιο πετυχημένα το «παράδοξον»του τόπου μας;

Και ο τόπος μας είναι πράγματι παράδοξος. Δεν πιστεύω να υπάρχει Αγιομαυρίτης που να μη συμφωνεί σ΄ αυτό Αυτά που γίνονται εδώ δεν γίνονται ούτε εις…. Παρισίους. Δεν γίνονται ούτε στην Αμερική. Κάποτε ένας Αμερικάνος έλεγε σε κάποιον ρωμηό για τα θαύματα της Αμερικής. Στην Αμερική έλεγε, βάζουμε ένα γουρούνι ζωντανό σ΄ένα μηχάνημα και βγαίνει λουκάνικο.

– Αυτά είναι τίποτα απάντησε ο ρωμιός. Εμείς στην Ελλάδα φυτεύουμε σταφίδα και την κάνουμε κρασί, ύστερα πίνουμε το κρασί και γινόμαστε εμείς σταφίδα!

Στα παράδοξα λοιπόν έρχονται πρώτοι οι ρωμιοί, κι εμείς οι Αγιομαυρίτες κάνουμε την πρώτη στο ρωμέικο. Σε ποιο μέρος του κόσμου εκάμανε σκύλο να αυτοκτονήσει; Στην Αγιομαύρα το κατόρθωσαν κι αυτό. Είναι πολλά χρόνια από τότε. Ένα σκυλί του χασάπη του Μπαλωμένου ράτσας «μπουλντώκ», αναγκάστηκε να πέσει στη θάλασσα και να αυτοκτονήσει για να απαλλαγεί από τα πειράγματα της «χώρας».

Λένε ακόμα στη Λευκάδα: Αν κάτσεις ακούσεις τους αγιομαυρίτες πρέπει να κάνεις ότι έκανε κι ο σκύλος του Μπαλωμένου…

Εφημερίδα: «Η Φωνή της Λευκάδας» 14 Νοεμβρίου 1937

Προηγουμενο αρθρο
Ανεξάρτητοι Έλληνες Ιονίων Νήσων: στεκόμαστε δίπλα στον Πάνο Καμμένο
Επομενο αρθρο
Παγκάκια στο λιμάνι του Νυδριού με πέτρες από τον Δημοσάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.