HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣκέψεις και ερωτήματα για τη νέα είσοδο στο 3ο δημοτικό σχολείο

Σκέψεις και ερωτήματα για τη νέα είσοδο στο 3ο δημοτικό σχολείο

ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;

Δεν γνωρίζω ποιοι αποφάσισαν την νέα είσοδο και με ποιο σκεπτικό. Αναρωτιέμαι: Με το σημερινό καθεστώς της εισόδου στην ανατολική πλευρά του προαυλίου, όταν οι γονείς παρκάρουν αρμονικά και με τη συμμετοχή της τροχαίας, τα πράγματα είναι ομαλά. Τώρα, η απόφαση για νέα είσοδο, για την εξυπηρέτηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, παρότι γίνεται για να αποφορτίσει την ήδη επιβαρυμένη κίνηση, μου γεννά κάποιες σκέψεις και ερωτήσεις:

Δεν γνωρίζουν οι εμπνευστές της ιδέας ότι ο δρόμος προς το κλειστό έχει μεγαλύτερη κίνηση, όλες τις ώρες, επειδή εκτός από τα δημοτικά σχολεία εξυπηρετεί το κλειστό γυμναστήριο, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο προς την αριστερή κατεύθυνση, όπως και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Λευκάδας που κατευθύνεται προς την Σικελιανού και το Κέντρο της πόλης;

Έγινε αυτοψία από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες κατά τις ώρες μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου έτσι ώστε να αντιληφθούν τον χώρο, την κίνηση και την λειτουργικότητα της σκέψης τους;

Πού θα παρκάρουν οι γονείς, αφού ο δρόμος αυτός δεν έχει θέσεις στάθμευσης; Η απόσταση από τον τυφλό δρόμο δεξιά προς την παλιά είσοδο (όπου υπάρχει παλιό πορτόνι που μπορεί πιθανώς να διευκολύνει) είναι μικρή και δεν μπορούν να σταθμεύσουν περισσότερα από λίγα αυτοκίνητα. Απέναντι, στην πλευρά του κλειστού, είναι συνεχώς παρκαρισμένες 2-3 μεγάλες νταλίκες με ρυμούλκα. Ίσως κάποιοι ισχυριστούν ότι ο τυφλός δρόμος δεν έχει το απαιτούμενο πλάτος, ούτε πεζοδρόμιο. Όμως, ούτε ο δρόμος επί του οποίου θα γίνει η νέα είσοδος έχει πεζοδρόμιο! Ούτως ή άλλως, πολλοί γονείς ήδη παρκάρουν στον τυφλό δρόμο, καθημερινά, πρωί και μεσημέρι.

Υπάρχουν παιδιά που πηγαινοέρχονται μόνα τους και ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας δεν έχει πεζοδρόμιο.
Μήπως θα δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων κατά το πρωινό και το μεσημέρι λόγω της αυξημένης κίνησης του δρόμου;

Μήπως θα χρειαστεί έξτρα αστυνόμευση ενώ τώρα δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση ούτε στην παλιά είσοδο;
Μήπως αυτό που γίνεται καθημερινά στην ανατολική είσοδο απλώς θα γίνεται και από τις δύο πλευρές του σχολείου;

Μήπως θα χρειαστούν μπάρες και σήματα απαγόρευσης στάθμευσης απέναντι από το νέο πορτόνι;
Δεν πρέπει μόνο να ικανοποιούμε αιτήματα για να μην στενοχωρούμε κάποιους, πρέπει να σκεφτόμαστε πρώτα τα παιδιά μας και την ασφάλειά τους.

Ο αλληλοσεβασμός σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητος.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να προτείνω, εφόσον υπάρχει το δημοτικό parking λίγα μέτρα μακριά, να πεζοδρομηθούν όλοι οι οδοί περιμετρικά των σχολείων, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 07.45 ως τις 08.30 το πρωί και από τις 12.45 ως τις 13.30 το μεσημέρι.

Δημήτρης Γ. Γαρύφαλλος, γονέας μαθήτριας του 2ου Δημοτικού και δημοτικός σύμβουλος

Υ.Γ. Να μην ξεχάσω ότι πριν από λίγες μέρες ακριβώς στην γωνία 8ης Μεραρχίας και Πεφανερωμένης ρώτησα δύο αστυνομικούς της τροχαίας οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο αν επιτρέπεται να στρίβει κανείς αριστερά όταν οδηγεί από το νοσοκομείο προς το σχολικό συγκρότημα και γιατί δεν σταματούν αυτούς που στρίβουν αριστερά προς την 8ης Μεραρχίας και την Πεφανερωμένης. Η απάντηση τους ήταν «Θα το διαβιβάσουμε». Είπα «ευχαριστώ και καληνύχτα» και έφυγα. Δεν κατάλαβα ακριβώς την απάντηση… Εύχομαι να μην συμβεί τίποτε δυσάρεστο σε κανένα από τα σημεία που κάποιοι ακολουθούν τον δικό τους Κ.Ο.Κ.

Προηγουμενο αρθρο
Η παραλία Κάθισμα όμορφη και φουρτουνιασμένη
Επομενο αρθρο
Νίκη Λευκάδας: Πρόσκληση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.