HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣπύρος Κονιδάρης: Ένας ταλαντούχος μουσικός

Σπύρος Κονιδάρης: Ένας ταλαντούχος μουσικός

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου ο Σπύρος Κονιδάρης θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας με μελωδίες από το Καράκας, το Μπουένος Άιρες, τη Σεβίλλη και το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

150

Θελήσαμε να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τον «άγνωστο» στους περισσοτέρους Λευκαδίτες αλλά ταλαντούχο και διάσημο Σπύρο Κονιδάρη. Τον συναντήσαμε σήμερα το μεσημέρι με την παρέα του σε στιγμές ξεκούρασης και κουβεντούλας σε παραλιακό καφέ.

Ο Σπύρος Κονιδάρης γεννήθηκε το 1981 στην Λευκάδα. Η μητέρα είναι από το Μαραντοχώρι και ο πατέρας του από τον Πόρο. Στη Λευκάδα ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του μαθητής στο Ελληνικό Ωδείο Λευκάδας με τον κιθαριστή, συνθέτη και διευθυντή χορωδίας Διονύσιο Γράψα. Συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας από όπου αποφοίτησε το 2005 παίρνοντας το δίπλωμά του με Άριστα.

DSCN7208

Το 2006 γίνεται δεκτός στην τάξη του Ισπανού κιθαριστή Gabriel Estarellas στο πανεπιστήμιο «Real Conservatorio Superior de Música de Madrid» στη Μαδρίτη ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με βαθμό Άριστα και Τιμητική Διάκριση. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο στην Βαϊμάρη της Γερμανίας και το2013 πήρε το μεταπτυχιακό του το με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία και διάκριση.

Ο Σπύρος ζει στην Βαϊμάρη όπου δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά και διδάσκει στα Ωδεία «Johann Sebastian Bach» στην «Bad Langensalza» και στο «Eisenach».

Από μικρός ακόμα δεν αμφιταλαντεύτηκε ούτε στιγμή για το μέλλον του, ήταν και είναι η μουσική. Προσπάθησε πολύ, αλλά κατάφερε σημαντικά πράγματα στην μέχρι σήμερα πορεία του. Η παραμονή του στη Γερμανία δεν του δίνει μόνο μια σταθερή απασχόληση, αλλά το σπουδαιότερο, του ανοίγει νέους δρόμους για το μέλλον, σε ότι αφορά τη μουσική.

DSCN7214

Αγαπά την Ελλάδα, όμως οι σημερινές συνθήκες δεν του εξασφαλίζουν ούτε επαγγελτική απασχόληση ούτε και δυνατότητα περαιτέρω μελέτης στη μουσική. Στο μυαλό υπάρχουν όμως πολλά σχέδια και ιδέες με επίκεντρο την Ελλάδα.

Τα περισσότερα καλοκαίρια κάνει τις διακοπές του στη μεγάλη του αγάπη, τη Λευκάδα. Φέτος είναι ιδιαίτερα συγκινημένος, μιας και φτασμένος μουσικός πια, θα δώσει ένα ρεσιτάλ κιθάρας στην πατρίδα του, από την οποία έφυγε μαθητής.

Ο Σπύρος στις σχέσεις του είναι απλός, φιλικός και άμεσος, πράγμα ασυνήθιστο στα μέρη μας για ανθρώπους του δικού του διαμετρήματος. Περιμένει με χαρά την εμφάνιση του τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο. Επέλεξε η μουσική που θα ακουστεί, να είναι ευχάριστη και προσιτή στον καθένα.

Τον περιμένουμε με χαρά, να μας οδηγήσει σε όμορφα μουσικά μονοπάτια.

Προηγουμενο αρθρο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Λευκάδας, 2014
Επομενο αρθρο
Αταξίες στο λιμάνι…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.