HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο αεροδρόμιο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο αεροδρόμιο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλευρό των εργαζομένων στο αεροδρόμιο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Το «παρών», στο κάλεσμα των Σωματείων Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν με την αφορμή της επίσκεψης της Fraport στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος επανέλαβε την πάγια θέση του για διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των αερολιμένων, υπογράμμισε ότι η σύμβαση πώλησης των 14 αεροδρομίων στην κοινοπραξία της Fraport είναι άστοχη και ασύμφορη και συνιστά πρόκληση για τον ελληνικό λαό και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε: «Έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων δεν προσφέρει ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην οικονομία και τον τουρισμό. Και βέβαια βρισκόμαστε εδώ για να καταδείξουμε την αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα αεροδρόμια».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλη Αλεβιζόπουλο, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Κέρκυρα, και τον ενημέρωσε για τη θέση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως αυτή εκφράστηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα και της απρόσκοπτης λειτουργία των αεροδρομίων των νησιών μας επ’ ωφελεία των τοπικών οικονομιών, των τοπικών κοινωνιών και του εθνικού συμφέροντος.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος συμμετείχε στην εκδήλωση – παρουσίαση των θέσεων της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, από τον Εμπορικό Δ/ντη David O’ Brien, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου και συζητήθηκε το θέμα της αγοράς των 14 αεροδρομίων από την κοινοπραξία της Fraport. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Ryanair κατέθεσαν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονοπωλιακού καθεστώτος και την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, υπογραμμίζοντας ότι θα αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη και την οικονομία, ενώ επεσήμαναν και τον κίνδυνο αύξησης των τελών χρήσης.

IMG_20151014_104036

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Προηγουμενο αρθρο
Διαδικτυακό Εργαστήρι Αγιογραφίας Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήριο μήνυμα της Νέας Χορωδίας Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.