HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτους Σκάρους, βαδίζοντας δίπλα στις κουμαριές

Στους Σκάρους, βαδίζοντας δίπλα στις κουμαριές

Κάναμε σήμερα μια όμορφη βόλτα στο δάσος των Σκάρων, μέσα στην πανδαισία των φθινοπωριάτικων αποχρώσεων, έχοντας στα δεξιά και αριστερά μας άφθονες κουμαριές και μια μαγευτική θέα προς τη θάλασσα.

Αυτή την εποχή και ενώ τα δέντρα έχουν ντυθεί τα φθινοπωρινά τους, μεγάλες φωλιές πράσινου παραμένουν. Είναι οι πανέμορφες κουμαριές, ένα από τα ωραιότερα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Υπάρχουν πολλές στην περιοχή και κάνουν τη διαδρομή απολαυστική. Ένα φυτό που η παρατήρηση του είναι εξίσου εκπληκτική με τους κατακόκκινους καρπούς του. Στο ίδιο φυτό υπάρχουν ταυτόχρονα άνθη, άγουροι και ώριμοι καρποί!

Η κουμαριά είναι φυτό αειθαλές, ιδιαίτερα ανθεκτικό, το οποίο προστατεύει από τη διάβρωση και επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή στις πυρκαγιές. Τα άνθη της κουμαριάς έχουν χρώμα υποκίτρινο, αναπτύσσονται σε ταξιανθία (τσαμπί) και έχουν το σχήμα καμπανούλας.

Όπως διαβάσαμε, από τα κούμαρα φτιάχνονται εξαιρετικό τσίπουρο, λικέρ, κονιάκ, καθώς και γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδα. Η κουμαριά είναι επίσης γνωστή από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Προηγουμενο αρθρο
Την ανάγκη ολοκλήρωσης της Αμβρακίας Οδού επισημαίνει ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς
Επομενο αρθρο
Αυτή είναι η Ελλάδα. Μια ταινία του Περάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.