HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτους 81 οι νεκροί και η Λευκάδα πηγαίνει θέατρο και σινεμά!!

Στους 81 οι νεκροί και η Λευκάδα πηγαίνει θέατρο και σινεμά!!

Το Άρωμα Λευκάδας δεν θα δημοσιεύσει τις σημερινές εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου, ενώ οι νεκροί από τις πυρκαγιές δεν έχουν ακόμα ταφεί.

Όταν στη χώρα έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος, όταν παντού ακυρώνονται εκδηλώσεις σαν ελάχιστη ένδειξη πένθους, όταν στον ίδιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται φάρμακα και χρειαζούμενα για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, το Πνευματικό κέντρο «διασκεδάζει».

Για σήμερα μας προσφέρει θέατρο ή κινηματογράφο. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Η χώρα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν πρόκειται για μια φωτιά που έκαψε δάση ή περιουσίες αλλά για μια καταστροφή εθνικών διαστάσεων. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Θεωρούμε μεγάλο ατόπημα του Πνευματικού Κέντρου την μη ματαίωση των εκδηλώσεων όσο διαρκεί το εθνικό πένθος. Ως μια ευκαιρία να ξεχωρίζουν οι άνθρωποι από τα παχύδερμα.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει. Ούτε αν «παίζει» δράμα ή κωμωδία.

Υ.Γ. Η τήρηση του εθνικού πένθους έχει έναν τεράστιο συμβολισμό κι ένα «τελετουργικό». Πρέπει να αποτελεί έκφραση της επίσημης Πολιτείας,(Δήμος στην περίπτωση μας), αντιπροσωπεύοντας ως συλλογικότητα όλους μας. Είναι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, που κρίνουν και τον Πολιτισμό μας.

Προηγουμενο αρθρο
Η θεατρική παράσταση «Το φράκο» στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρου
Επομενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία για τους πυρόπληκτους

7 Σχόλια

  1. λευκαδιτης
    29 Ιουλίου 2018 at 21:35 — Απάντηση

    στις επομενες ημερες θα γινουν πολλες εκδηλωσεις στην Λευκαδα, περιμενω ως ανθρωπος και ως λευκαδιτης μερος των εσοδων να πανε στους πληγεντες

  2. Μαρία
    28 Ιουλίου 2018 at 14:56 — Απάντηση

    Εγώ προσωπικά δεν πήγα. Ούτε μου πέρασε από το μυαλό να πάω. Αυτό είπα. Ο Δήμαρχος μπορεί να δίνει την άδεια. Όσοι πήγαν είναι υπεύθυνοι. Όχι ο Δήμαρχος angie. Εκεί μπαίνει η προσωπική ευθύνη. Δεν ορίζει κανένας τη συμπεριφορά μας. Μόνο εμείς.

  3. Χωριάτης
    27 Ιουλίου 2018 at 08:55 — Απάντηση

    Γενικά σωστό το άρθρο. Αλλά από τη κεντρική εξουσία, την υπεύθυνη για την καταστροφή, δεν παραιτήθηκε ούτε ένας! Να δώσει το παράδειγμα, βρε παιδί μου! Αλλά που να βρεθεί έστω και ένα δράμι τσίπα!

  4. giorgos
    26 Ιουλίου 2018 at 13:06 — Απάντηση

    “Σκοπός τής κάθε είδους πολιτικής είναι ή ηθική δόμηση τών κοινωνιών καί τού άνθρώπου ” Λέει κάποιος διανοούμενος λευκαδίτης. Καί ηθική δόμηση δέν υπάρχει όταν επίσημη έκφρασή της είναι τό χρήμα καί ή προβολή…Είναι λάθος ό Δήμαρχος στήν προκειμένη περίπτωση.

  5. Μαρία
    26 Ιουλίου 2018 at 07:47 — Απάντηση

    Στο θέατρο δεν παίζουν οι των αρχών και του Πνευματικού. Και το κοινό των παραστάσεων και των ταινιών δεν το αποτέλεσαν αυτοί. Κάποιοι έπαιξαν και κάποιοι πήγαν να τους δουν. Εντάξει? Υπάρχει και αυτό που λέγεται προσωπική απόφαση και ευθύνη. Δε φταίει ο Δήμαρχος για όλα.

    • angie
      27 Ιουλίου 2018 at 15:37 — Απάντηση

      Μαρία, αλήθεια: δεν νιώθεις τα σωθικά σου να καίγονται από τη φωτιά που πήρε τόσες ψυχές στο πέρασμά της; δεν νιώθεις σαν μάνα, σαν αδερφή, σαν φίλη, σαν συγγενής τον πόνο και τον καημό άλλων συμπολιτών μας; δεν φαντάζεσαι έστω στο ελάχιστο πως ακούγονταν τα ουρλιαχτά των συνανθρώπων μας; Δεν φαντάζεσαι έστω στο ελάχιστο την κόλαση που βιώνουν όσοι έμειναν πίσω και πρέπει να θάψουν τα κορμιά των αγαπημένων τους;

  6. Βαρβάρα Βλαχου
    25 Ιουλίου 2018 at 18:10 — Απάντηση

    Ντροπή σας! Ντρέπομαι να πω στους Αθηναίους ότι είμαι από τη Λευκάδα!!! Αλλά Δε μου κάνει εντύπωση, γιατί δε θα πάμε ποτέ μπροστά σα χώρα, μια ζωή Γιδια Είμαστε και Γιδια θα παραμείνουμε!!!!
    Αν όμως συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στο νησί είτε από σεισμό είτε από φωτιά και οι υπόλοιπη Ελλάδα έκανε αυτό που κάνετε εσείς τώρα θα τους δειχνατε με το δάχτυλο. Αίσχος!
    Αλλά βεβαια, τώρα ότι και να κάνετε δε θα είστε το επίκεντρο όπως κάθε φορά θέλετε, είναι άλλοι οι πρωταγωνιστες και εσείς θα είστε απλώς κομπαρσοι! Γιατί να ιδρωσει το αφτι σας; Δημαρχε ντροπιασες όλο το νησί!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.