HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣτο Αιτωλικό, Άκτιο και στο Run Greece Πάτρας ο Φίλανδρος Λευκάδας

Στο Αιτωλικό, Άκτιο και στο Run Greece Πάτρας ο Φίλανδρος Λευκάδας

Αιτωλικό και Άκτιο…

Στο Αιτωλικό και το Άκτιο βρέθηκε ο Φίλανδρος στην γειτονική μας Αιτωλοακαρνανία στα πλαίσια αντίστοιχων αθλητικών εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στον 11ο Δρόμο Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού, το Σάββατο την 23/09/2017, ο Φίλανδρος έλαβε μέρος με 3 αθλητές. Στον αγώνα των 5χλμ ο Νικόλαος Φράγκος έλαβε την 3η θέση της γενικής κατηγορίας με χρόνο 20’13”, ενώ οι 2 αθλητές του αγώνα των 10χλμ που τερμάτισαν, αποτελούνταν από την Κωνσταντίνα Σταματέλου η οποία κατέλαβε την 2η θέση της γενικής με χρόνο 41’09” και ο Ελευθέριος Χαλικιάς με χρόνο 41’12”.

Μία εβδομάδα μετά την Κυριακή 1/10/2017 ο Φίλανδρος έλαβε εκκίνηση με 10 αθλητές στον 18ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Ειδικότερα στον αγώνα των 5χλμ την 1η και 2η θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβαν οι Ευστάθιος Χαμοσφακίδης (20’38”) και Δημήτριος Κατωπόδης (20’54”) με χρόνους καθόλου αντιπροσωπευτικούς για τους ίδιους, μιας λόγω λάθους της διοργάνωσης κατέληξαν να βγουν από την πορεία του αγώνα και να επιστρέψουν πάλι σε αυτή αφού διένυσαν αρκετά παραπάνω μέτρα. Στον αγώνα των 21χλμ τερμάτισαν οι κάτωθι αθλητές: Θεόδωρος Αντύπας 1.30’15”, Θεοφύλακτος Κατωπόδης 1.36’30”, Αλέξανδρος Καταγής 1.36’33”, Κωνσταντίνος Ζακυνθινός 1.48’16”, Χρήστος Σέρβος 1.56’18”, Άγγελος Βουκελάτος 2.26’27”.

—————–
Run Greece Πάτρας…

Στην Πάτρα μετέβη ο Φίλανδρος την Κυριακή 08/10/2017, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ επί Δημοσίας οδού που οργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στα πλαίσια του αγώνα των 10χλμ του Run Greece. Στον αγώνα μπορούσαν να λάβουν μέρος αθλητές που κατείχαν συγκεκριμένα χρονικά όρια την φετινή αθλητική χρονιά. Έτσι ανάμεσα στους αθλητές βρέθηκε και ο δικός μας Ευστάθιος Χαμοσφακίδης που κατετάγη 11ος ανάμεσα σε 535 αθλητές με χρόνο 35’25”, κοντά στο προσωπικό του ρεκόρ, δείχνοντας πως η νέα αθλητική του σαιζόν ξεκινά πολλά υποσχόμενη.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση αλλά στον αγώνα των 5χλμ έτρεξε και ο άλλος νεαρός αθλητής του Φιλάνδρου, Δημήτριος Κατωπόδης ο οποίος κατετάγη και αυτός 11ος με χρόνο 18’29” ανάμεσα σε 2503 τερματίσαντες αθλητές!!!

Πολύ καλή παρουσία και για τον πρώην αθλητή του Φιλάνδρου και νυν αθλητή του Πέλοπα Πατρών, τον Γεώργιο Καρλή που τερμάτισε τα 10χλμ σε χρόνο 37’10”. Ήταν μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους συναθλητές Λευκαδίτες να συντρέξουν μαζί, μιας και ο Γιώργος ήταν ο πρώτος δρομέας που διακρίθηκε στις μεσαίες αποστάσεις και ακολουθεί τώρα ο Στάθης.
Να ευχηθούμε στο αγωνιστικό τμήμα του Φιλάνδρου και στον προπονητή του Γεώργιο Ιωακειμίδη, καλή, με επιτυχίες μα πάνω απ’ όλα υγιή νέα αθλητική χρονιά.

Κλείνοντας μην ξεχνάμε το πλήθος των χορηγών που φέτος πλαισιώνουν την προσπάθεια των ακαδημιών του συλλόγου που με την αρωγή τους κάνουν την κάθε αγωνιστική προσπάθεια πιο εύκολη:

Asteria Villas Μεγανήσι
Εμπόριο Τροφίμων Δάγλας Μεγανήσι
Πανλευκάδιος ΑΣ-Κ
Profi Λευκάδας
Κάτσενος Ιωάννης κατάστημα ρούχων
La Piazza Cafe’
Παιδικά Ρούχα Butterfly
Ο2 Χαλικιάς Ελευθέριος αθλητικό κατάστημα

Ιδιαίτερη δυναμική και διασυλλογική είναι η κίνηση του Πανλευκάδιου ΑΣ-Κ να συνδράμει σε τμήμα στίβου αν και ποδοσφαιρικός σύλλογος. “Παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει η ομάδα μας λόγω ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία, θεωρούμε όχι μόνο συναθλητικό μας χρέος αλλά και ανάγκη να συνδράμουμε σε συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που με μεθοδικότητα και μεράκι καταφέρουν να φέρουν την Λευκάδα στις πρώτες θέσεις πανελληνίως” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανλευκάδιου Μιχάλης Κατωπόδης. Ο ΑΣΛ Φίλανδρος εύχεται και αυτός με την σειρά του τα καλύτερα στον Πανλευκάδιο, ενώ τέτοιες πολυαθλητικές κινήσεις προάγουν όχι μόνο το ευρύ πνεύμα του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και την μεγιστοποίηση των όποιων αποτελεσμάτων από αυτό.

Προηγουμενο αρθρο
Long Exposure στη βραδινή Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.