HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣφοδρή κακοκαιρία από το βράδυ με καταιγίδες και χαλάζι

Σφοδρή κακοκαιρία από το βράδυ με καταιγίδες και χαλάζι

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αργά σήμερα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, όπως αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα πρώτα φαινόμενα, με ισχυρές βροχές, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από απόψε κιόλας, στη δυτική Ελλάδα, και σιγά-σιγά θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι:

A. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πέμπτη τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Την Παρασκευή θα επηρεαστούν οι προαναφερθείσες περιοχές, καθώς επίσης η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα επρεάσουν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την Κυριακή, τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

B. Οι τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ, μέχρι την Κυριακή.

 

Προηγουμενο αρθρο
Χαμηλές πτήσεις στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.