HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου

Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Συνάδελφε-σσα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, στο πλαίσιο της κοινής απόφασης με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ, για αγωνιστική δράση ενάντια στις μεθοδεύσεις για περικοπή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ικανή και αποτελεσματική στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της ΕΕ και του κεφαλαίου επιχειρώντας να τσακίσει μία κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες στο κλάδο μας και που αφορά τους μισούς περίπου εργαζόμενους. Χέρι στα ΒΑΕ επιχειρεί να βάλει το κεφάλαιο όλα τα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Το Γενάρη του 2018 ψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο, μαζί με το χτύπημα της απεργίας, τη ρητή κατάργηση από 1/3/2019 όλων των νόμων και των διατάξεων για τα ΒΑΕ, τη διαβόητη εναρμόνιση με ότι ισχύει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική. Πουθενά στην ΕΕ δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς για τα ΒΑΕ.

Κόβουν το ανθυγιεινό επίδομα από όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, από όλους εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, που τρώμε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ,
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Παρά τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου μας, όλο το προηγούμενο διάστημα ο χειρισμός από την κυβέρνηση της συγκρότησης και του πορίσματος της επιτροπής που σύστησε για το πετσόκομμά του αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το στόχο της.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί στα 3 χρόνια της διακυβέρνησής της:

• Νομοθέτησε και έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των ΒΑΕ.
• Εγκαταλείφθηκε η χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, γενικεύτηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας με αποτέλεσμα οι νεκροί και τσακισμένοι εργάτες να έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα.
• Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή της τσεκουρωμένης εργατικής νομοθεσίας είναι σε διάλυση, τα μέσα ατομικής προστασίας, οι γιατροί εργασίας και οι τεχνικοί ασφαλείας είναι άγνωστες λέξεις στα περισσότερα αμαξοστάσια.
• Δεν υπάρχει ούτε μελέτη για τις επαγγελματικές ασθένειες και τους κινδύνους.
• Σαν τα μανιτάρια ξεφύτρωσαν οι ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο.

Αφού λοιπόν πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη, έρχεται τώρα να καταργήσει τα ΒΑΕ κάνοντας ξεκάθαρο ότι εμείς οι εργαζόμενοι από όλα αυτά δεν θα έχουμε κανένα όφελος. Αντίθετα θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη και με το αίμα μας, την ανάπτυξη προς όφελος των λίγων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και της πλειοψηφίας ΠΟΕ – ΟΤΑ. Δεν έβγαλαν άχνα όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε τα ΒΑΕ και το δικαίωμα στην απεργία.

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας για:

• Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ.
• Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ.
• Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.
• Να είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο σύνολο των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης.
• Να διεκδικήσουμε συλλογικά και μαχητικά τις δικές μας ανάγκες.
• Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Όλοι στην απεργία στις 3 Οκτώβρη

Λευκάδα 29/9/2018

Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 01/10 έως 05/10/2018
Επομενο αρθρο
Η Μίνα της Διαίρεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.